Monday, January 27, 2014

Οι Έλληνες εθνικιστές στη Κύπρο τίμησαν τη μνήμη του στρατηγού Γρίβα Διγενή

Εθνικιστικός σεισμός στο μνημόσυνο του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή - Φωτορεπορτάζ
Άκρως δυναμική υπήρξε η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο ετήσιο μνημόσυνο του αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α, στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Ενός άντρα που η δράση του είναι γνωστή τοις πάσι και δεν χρειάζεται επαίνους ούτε εγκώμια. Ενός ανθρώπου που διακινδύνευσε κάθε ρανίδα του αίματος του για την ελευθερία και κατά την διάρκεια της ζωής του πολέμησε κάθε επιβουλευόμενο την πατρίδα του. Ενός ήρωα που με περίσσιο θάρρος στάθηκε απέναντι και κατατρόπωσε την υπερδύναμη της εποχής, την κραταιή βρετανική αποικιοκρατία.
Τα μέλη μας, παρουσία και του προέδρου Χρίστου Χρίστου, με απόλυτη πειθαρχία, αναφωνώντας συνθήματα που αναβίωναν στη μνήμη την θρυλική ΕΟΚΑ, όπως ΕΟΚΑ ΕΛΑΜ αντίσταση ξανά και Δόξα και τιμή στον Γρίβα Διγενή, πορεύτηκαν από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου μέχρι και το μνημείο του στρατηγού Διγενή.

Η παρουσία των εθνικιστών απετέλεσε γροθιά στο ομοσπονδιακό σύστημα που εκπροσωπείτο από τους γνωστούς επαγγελματίες πατριώτες πολιτικάντηδες της δεξιάς και καταχειροκροτήθηκε από τον απλό κόσμο που παρευρέθηκε εκεί για να τιμήσει τον αρχηγό της ΕΟΚΑ. Εντύπωση προκάλεσε και το σύνθημα των Ελλήνων Εθνικιστών κατά της μειοδοτικής Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ και των πολιτικών της μαριονέτων, ενάντια στην ανθελληνική τους απόφαση να εντάξουν τους Τουρκο"κύπριους" στην Ευρωβουλή.
Μετά το τρισάγιο, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου Χαράλαμπος Μεσαρίτης κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.
Η εκδήλωση έληξε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, περήφανα και δυνατά όπως του αρμόζει.
Αυτό που οφείλουμε να αναφέρουμε είναι ότι η πλειονότητα του πολιτικού συρφετού που συνηθίζει να παρευρίσκεται στα εθνικά μνημόσυνα για να δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο δεξαμενές υποστηρικτών στις επερχόμενες εκλογές, προφανώς εξαιτίας «βεβαρημένου πολιτικού προγράμματος», δεν είχε τον χρόνο να ακούσει τον εθνικό ύμνο (!!!) και απεχώρησε πριν την λήξη της εκδήλωσης. Εναπόκειται στον κάθε σκεπτόμενο πολίτη να κρίνει την συμπεριφορά αυτή των πολιτικάντηδων και να την αντιπαραβάλει με την καθ’ όλα άρτια συμπεριφορά που τήρησε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

xryshaygh

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails