Sunday, March 3, 2019

Πολυπολιτισμική Αθήνα!..Εξάρθρωση mega-σπείρας 213 λαθρομεταναστών που είχαν διαπράξει εκατοντάδες ληστείες στο κέντρο της Πόλης!!

Σε περισσότερες από 320 ληστείες, κλοπές - διαρρήξεις, καθώς και διακίνηση ναρκωτικών εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών «προσφύγων» που δρούσε το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Κυρίως δρούσε στις περιοχές των Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 138 άτομα, όλοι αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 93 κατηγορούνται, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και οι 45 για την κατάληψη κτιρίου στην οδό Αραχώβης, στα Εξάρχεια, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Οι περισσότεροι δράστες είναι από Μαρόκο, Αλγερία, Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μπαγκλαντές.
Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, είχαν μπει παράνομα στη "χώρα" (χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι το ουσιαστικό  βέβαια) από τα νησιά του Α. Αιγαίου με τη  βοήθεια των ΜΚΟ ως «πρόσφυγες».
Μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στην Αττική στο πλαίσιο των… ακατάβλητων προσπαθειών του «υπουργείου» για τη «μεταναστευτική» πολιτική  προς  αποσυμφόρηση των νήσων του Α.Αιγαίου και συμφόρησης της υπόλοιπης Ελλάδας.
Εκτός από τους συλληφθέντες, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι 21 αλλοδαποί, ήδη έγκλειστοι σε φυλακές και αναζητούνται ακόμα 54(!), επίσης αλλοδαποί, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με τον συνολικό αριθμό των κατηγορουμένων να ανέρχεται σε 213 άτομα.
Η πραγματικότητα είναι πως ΟΥΔΕΙΣ εκ των 213 πρόκειται να απελαθεί ποτέ από τη χώρα.
Μετά από μια περίοδο κράτησης στις φυλακές θα αφεθούν ελεύθεροι με τους γνωστούς «περιοστϊκούς» όρους, (που προκαλούν το... γέλωτα) χωρίς να γίνει καν η παραμικρή σκέψη  για απέλαση.
Φυσικά οι συλλήψεις αυτές εκτός απο τυπικές  αποτελούν και «σταγόνα» στον ωκεανό με τους εκατοντάδες χιλιάδες  παράνομους  μετανάστες  που βρίσκονται στη χώρα, και συνεχίζουν να εισέρχονται καθημερινά, είτε αποπλέοντας από τα τουρκικά παράλια είτε μέσω του Έβρου.
Για την ιστορία η  εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, με τη συνδρομή και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Ομάδων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ, καθώς και προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικών σκύλων.
Κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, όπως πάνω από 350 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 300 κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης μαχαίρια, στιλέτα, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ και 60 συσκευασίες κάνναβης έτοιμες προς διάθεση στην παράνομη αγορά.
Η αστυνομία εξακρίβωσε την εμπλοκή των κατηγορουμένων σε σωρεία αδικημάτων κατά της ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα σε 324 περιπτώσεις, από τις οποίες οι 287 αφορούν διαρρήξεις οχημάτων, οι 11 διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, οι 15 είναι κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης και οι 11 ληστείες με τη χρήση όπλων - αντικειμένων (πιστόλι, μαχαίρι, σπασμένο μπουκάλι), αλλά και τη χρήση σωματικής βίας.





Οι δράστες εντόπιζαν τους στόχους τους και επέλεγαν κυρίως:
Διαμερίσματα που βρίσκονταν σε πολυκατοικίες με αρκετά γραφεία προκειμένου κατά το χρόνο μη λειτουργίας να μη γίνονται αντιληπτοί από ενοίκους. Οχήματα σταθμευμένα σε σημεία με μικρή κυκλοφορία και κυρίως παλαιάς τεχνολογίας, ώστε να μπορούν να διαπράττουν κλοπές στο μικρότερο δυνατό χρόνο με το ελάχιστο ρίσκο.

Επίσης, επέλεγαν πεζούς που κινούνταν σε απομονωμένα σημεία και είχαν τσάντες, χαρτοφύλακες, σακούλες ή κοσμήματα, τα οποία αφαιρούσαν χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού, με την απειλή μαχαιριού, πυροβόλου όπλου ή λεκτικής βίας. Μάλιστα, σε περίπτωση αντίδρασής τους δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν σωματική βία.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails