Wednesday, March 13, 2019

Συριζέος υπουργός...«Δεν σκοτώθηκε ποτέ κανείς από εμπρηστικές βόμβες»! - Oι νεκροί της Marfin;

«Δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα!
Όπως έχει γνωστοποιηθεί μειώνονται οι ποινές τόσο για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ!
«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Ξέχασε δηλαδή τους νεκρούς της Μαρφίν των οποίων οι θάνατοιυ προκλήθηκαν από ρίψη μολότοφ, αλλά στο «φιλικό» για τον ΣΥΡΙΖΑ περιβάλλον της ΕΡΤ κανείς δεν έκανε τον κόπο να του το πει.
 Μάλιστα ο Γιώργος Κυρίτσης πρόσθεσε ότι «ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά».  
Δήλωσε πάντως ότι στο διάλογο πρέπει να ξαναδούν και το θέμα του βιασμού, αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης.  Για την κατοχή και χρήση μολότοφ που μετατρέπεται από κακούργημα σε πλημμέλημα προφανώς δεν χρειάζεται.
Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει: «Υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι», προσθέτοντας:
«Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός τόνισε ότι είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα των 21 ημερών που δόθηκε για τη διαβούλευση του νέου Ποινικού Κώδικα αλλά τόνισε οτι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
«Δεν τους έφτανε ο Νόμος Παρασκευόπουλου, τώρα φέρνουν και Ποινικό Κώδικα "χάδι" για τους εγκληματίες» σχολίασε από την πλευρά του ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.  Στο μήνυμά του στο Twitter έγραψε μάλιστα πως «αν δεν τον αποσύρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα τον καταργήσει». 

Η κυβέρνηση δέχτηκε όμως σκληρή κριτική και από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης σε ότι αφορά τις διατάξεις για τον ορισμό του βιασμού.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails