Monday, March 18, 2019

Ο πρώτος άνθρωπος που αναγνωρίστηκε ως «nonbinary» στις ΗΠΑ μετανιώνει που έλαβε ορμόνες και προειδοποιεί για την trans 'απάτη'




Ο Jamie Shupe, ο πρώτος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες που αναγνωρίστηκε επίσημα ως "nonbinary" λέει τώρα ότι ήταν "απάτη" (ή «μούφα») και σημειώνει ότι τα mainstream media και οι LGBT οργανώσεις τον αντιμετωπίζουν τώρα σαν να μην υπάρχει.
Σε άρθρο του στην Daily Signal, ο Shupe, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε στο βιολογικό του φύλο, εξηγεί ότι πριν από τέσσερα χρόνια έγραψε για την απόφασή του να ζήσει «αυθεντικά» ως γυναίκα που είπε ότι ήταν πάντα στους New York Times. Πριν από τρία χρόνια, ισχυρίστηκε ότι ήταν nonbinary - ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό - και του επετράπη να αναγνωριστεί ως τέτοιο από την πολιτεία του Όρεγκον. Ήταν το πρώτο άτομο στις Ηνωμένες Πολιτείες στο οποίο αποδόθηκε επίσημα ένα "τρίτο" φύλο στα νομικά έγγραφά του.
"Τώρα, θέλω να ζήσω και πάλι ως ο άντρας που είμαι", γράφει ο Shupe, εξηγώντας ότι ενώ έπαιρνε ορμόνες και συμμετείχε σε "ιατρικό transgenderism" για αρκετά χρόνια, δεν προχώρησε ποτέ σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τα γεννητικά του όργανα και σήμερα θεωρεί τον εαυτό του τυχερό.
"Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την γλύτωσα τόσο απλά. Η ψυχή μου είναι αιώνια σημαδεμένη και έχω μια σειρά από θέματα υγείας από το μεγάλο ιατρικό πείραμα", είπε.
Ο Shupe εξήγησε λεπτομερώς πώς η τρανσέξουαλ κοινότητα παρουσιάζει την ζωή ως άτομο του αντίθετου φύλου ότι είναι τόσο υπέροχη όσο και ικανοποιητική, όταν στην πραγματικότητα την καθιστά πιο άθλια. Η σύγχυση του επιδεινώθηκε από επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου οι οποίοι γράφουν τώρα γράμματα λέγοντας ότι οι ασθενείς τους με σύγχυση φύλου γεννήθηκαν ουσιαστικά σε «λάθος σώμα», μια έννοια που έχουν επικυρώσει δημόσιες υπηρεσίες και δικαστήρια.
Σε συνέντευξή του στο Christian Post, όταν ρωτήθηκε τι έχει να πει στους νέους ανθρώπους που έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι “transgender” ή “nonbinary”, ο Shupe είπε ότι ξέρει ότι τους έχουν κάνει να πιστεύουν ότι οι ταυτότητες φύλου είναι πραγματικές, αλλά δεν είναι.
"Στα παιδιά, λέω: Καταλαβαίνω ότι είστε απρόθυμοι να πάρετε τις συμβουλές των μεγαλυτέρων και θα θέλατε να δοκιμάσετε μόνοι σας τα πράγματα αυτά, αλλά δεν μπορείτε να επιστρέψετε αυτή την βλάβη πίσω, έχετε μόνο ένα αναπαραγωγικό σώμα. Μην το καταστρέφετε κυνηγώντας μια φαντασία ότι είστε κάτι διαφορετικό από το βιολογικό σας φύλο", ανέφερε ο Shupe.
"Ενώ το ότι υποφέρετε είναι μια πραγματικότητα, η μετάβαση φύλου δεν είναι η απάντηση στα προβλήματά σας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ανταμοιβή για το ότι είστε ένα άτομο που αντιστέκεται στο να υποκύψει στην δυσφορία φύλου, αλλά αυτό θα αλλάξει και θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που είστε μέρος αυτής της αλλαγής".
Πρόσθεσε ότι θα έλεγε στους γονείς ότι ξέρει πόσο τους έχουν φοβίσει οι κλινικοί του φύλου με το να ισχυρίζονται ότι οι επιλογές τους είναι ή η αυτοκτονία του παιδιού ή η μετάβαση σε άλλο φύλο.
"Καταλαβαίνω πώς το παιδί σας έχει μάθει να κάνει όπλο την αυτοκτονία γιατί έτσι με δίδαξαν και εμένα, καταλαβαίνω πόσο πολύτιμα είναι τα παιδιά σας, γιατί έχω κι εγώ ένα. Ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια θα έπαιρνε τη βοήθειά μου ή την υποστήριξή μου για να κάνει μετάβαση φύλου. Όταν οι θεραπευτές ή οι γιατροί προειδοποιούν ότι το παιδί σας δεν πρέπει να περάσει από την λανθασμένη εφηβεία, πρέπει να ρωτήσετε πώς το παιδί θα μπορούσε να γνωρίζει ότι η εφηβεία του ήταν λάθος χωρίς να βιώνει το σώμα που υποτίθεται ότι έχει από την φύση".
"Αν θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει να ζει μακριά από την ιδεολογία του φύλου, πρέπει να το διδάσκετε να κατανοεί τα στερεότυπα του φύλου και να μην μεγαλώνει με άκαμπτα όρια".
Οι γονείς πρέπει να κατανοήσουν ότι η δυσφορία φύλου είναι πάντα μέρος μιας συννοσηρής ψυχικής ασθένειας, τόνισε, προσθέτοντας ότι «αμέτρητα» παιδιά έχουν χαθεί παρά το γεγονός ότι έχουν πρόσβαση σε ορμόνες και χειρουργικές επεμβάσεις.
"Αυτό συμβαίνει επειδή δεν διορθώνουν το υποκείμενο πρόβλημα".
Η ιατρική και κοινωνική φρίκη της ύπαρξης transgender είναι πολύ χειρότερη από το να είσαι ομοφυλόφιλος, συνέχισε, ιδιαίτερα αφού η ομοφυλοφιλία δεν περιλαμβάνει ορμόνες και χειρουργική επέμβαση. Θεωρεί ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να αισθάνονται ότι ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός πρέπει να «γίνεται ευθύς μετά από μια αλλαγή φύλου» λόγω των πεποιθήσεων των γονιών τους.
Η πραγματική ρίζα της δυσφορίας φύλου του Shupe ήταν η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από έναν άνδρα συγγενή του όταν ήταν παιδί και οι σοβαροί ξυλοδαρμοί από τους γονείς του, εξήγησε. "Έχω τώρα μη αναστρέψιμη ανάπτυξη του μαστού, έχω μια σειρά επιπλοκών υγείας από αυτό, τώρα έχω προβλήματα οστικής πυκνότητας, (του έχει διαγνωστεί οστεοπενία), είχα προβλήματα με τα νεφρά και σε ένα σημείο η ψυχική μου υγεία ήταν τόσο αποσταθεροποιημένη από τις ορμόνες που αναγκάστηκα να διανυκτερεύσω δύο βράδια σε ψυχιατρική κλινική", ανέφερε σε συνέντευξή του.
Ο Shupe δήλωσε ότι προηγουμένως ήταν ένας transgender «λατρεμένος των media», αλλά η αριστερά έχει σιωπήσει τελείως φωνές όπως την δική του και τώρα δεν θέλει καν να δεχθεί ότι υπάρχει, επειδή δεν υποστηρίζει πλέον τον τρασεξουαλισμό.
Έχοντας την εμπειρία της μετάβασης από το ότι να μην είναι κανένας στο να είναι κάποιος στην παγκόσμια σκηνή, ο Shupe είπε ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχει μάθει σε αυτό το ταξίδι του είναι το πόσο τα mainstream μέσα ενημέρωσης τον χρησιμοποίησαν για να προωθήσουν το πολιτικό πρόγραμμα της αρεσκείας τους.
"Όσο μιλάς τη γλώσσα που θέλουν να ακούσουν, έχεις μια θέση στις σελίδες τους, εάν όμως διαφωνήσεις ή σταματήσεις να μιλάς τη γλώσσα αυτή, σε αντικαθιστούν με μια νέα φωνή. Κατασκευάζεται ένας κόσμος όπου ο τεράστιος πλούτος ελέγχει όχι μόνο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά το μήνυμά τους και το ποιος βλέπει αυτό το μήνυμα. Αυτό δεν θα τελειώσει καλά», είπε.
Ο Shupe αν και δεν είναι θρήσκος, σημειώνει ότι σκέφτεται καθημερινά την θρησκεία και σέβεται τους ανθρώπους που πιστεύουν. «Οι άνθρωποι που πάσχουν από δυσφορία φύλου διδάσκονται ότι πρέπει να υποκύψουν στην δική τους καταστροφή και είναι συγκλονιστικό ότι λίγοι γιατροί τους συμβουλεύουν να προσευχηθούν ή να ζητήσουν παρηγοριά στην πίστη ή στην εκκλησία», είπε.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails