Monday, April 12, 2021

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΕΣΦΑΞΕ ΚΟΠΤΕΣ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ 6ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ

 

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ένας μουσουλμάνος σκότωσε μια κοπτική χριστιανική γυναίκα και τον γιο της με ένα μαχαίρι— «σαν να σφάζονταν κοτόπουλα», δήλωσαν μάρτυρες. Προσπάθησε επίσης χωρίς επιτυχία την σφαγή της μικρής κόρης της χριστιανικής γυναίκας.

Τα γεγονότα είναι επί του παρόντος αραιά. Το περιστατικό συνέβη στις 3 Απριλίου 2021, στους δρόμους της Κυβέρνησης Μίνια της Αιγύπτου. Το όνομα του δολοφόνου, οδηγού tuk-tuk, είναι ο Abu Muhammad al-Harami. θύματά του είναι η Mary Sa’d και ο εξάχρονος γιος της Karas.

.https://www.raymondibrahim.com/2021/04/07/muslim-man-butchers-coptic-christian-mother-and-child/

Όταν τα μονοπάτια τους πέρασαν στους συναντήθηκαν, έκανε απειλητικά και υποτιμητικά σχόλια στη μητέρα. Αυτή απάντησε λέγοντας ότι θα τον αναφέρει στην αστυνομία – οπότε ο Αμπού Μωάμεθ όρμηξε στη Μαίρη με το μαχαίρι του, σφαζώντας την και τον γιο της. Η τετράχρονη κόρη της έφυγε και κρύφτηκε, όπως και ο δολοφόνος, ο οποίος αναφέρθηκε ότι συνελήφθη τέσσερις ημέρες αργότερα.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι έχουν γίνει πολλές φαινομενικά τυχαίες επιθέσεις εναντίον των Κοπτών στους δρόμους της Αιγύπτου. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2020, για παράδειγμα, δύο μουσουλμάνοι αδελφοί έκαναν μαχαίρια εναντίον χριστιανών, σκοτώνοντας έναν άντρα και τραυματίζοντας σοβαρά δύο άλλους. Οι αρχές δήλωσαν ότι τα αδέρφια ήταν σε πένθος και αναστάτωση, επειδή η μητέρα τους είχε πεθάνει νωρίτερα εκείνη την ημέρα. Αλλά όπως είπε ένας τοπικός κοπτικός ιερέας, «τι σχέση έχει ο θάνατος [της μητέρας των δολοφονικών μουσουλμάνων] και των Κοπτών;» Πρόσθεσε ότι τα δύο αδέλφια είχαν συνήθεια να παρενοχλούν και να προσβάλλουν λεκτικά τους Χριστιανούς.

.https://www.copticsolidarity.org/2020/12/23/muslims-kill-wound-coptic-christians-in-unacknowledged-hate-crime/

Την ίδια χρονιά, στις 12 Ιανουαρίου 2020, ένας μουσουλμάνος έσπασε πίσω από μια κοπτική γυναίκα που περπατούσε στο σπίτι με παντοπωλεία, τράβηξε το κεφάλι της πίσω με ένα χέρι γεμάτο μαλλιά και έκοψε το λαιμό της με ένα μαχαίρι στο άλλο χέρι. Η Κάθριν Ραμζί μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό ιατρικό κέντρο, όπου ο λαιμός της ήταν ραμμένος με 63 ράμματα. Οι γιατροί της είπαν ότι ήρθε μέσα σε μια ίντσα από το θάνατο. Πιστεύεται ότι μπορεί να την έχει αναγνωρίσει ως Χριστιανή επειδή δεν φορούσε σάλι γύρω από τα μαλλιά της ή ότι είχε σταυρό τατουάζ στον καρπό της.

Δύο ημέρες πριν από αυτήν την επίθεση, στις 14 Ιανουαρίου 2020, ένας άλλος μουσουλμάνος προσπάθησε να σφάξει έναν χριστιανό άνδρα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε δημόσιο χώρο. κατάφερε να κόψει μόνο ένα μέρος του αυτιού του Χριστιανού. Παρόλο που αυτή η επίθεση ήταν όπως οι άλλοι επίσης απορρίφθηκαν ως ένα γενικό «έγκλημα», ο ένοχος, ο Μωάμεθ Άουαντ, συνελήφθη και, όταν ρωτήθηκε για το γιατί προσπάθησε να δολοφονήσει τον κόπτη, ομολόγησε ότι δεν τον γνώριζε, αλλά ότι απλά μισεί τους Χριστιανούς, επειδή είναι μεταξύ των Λαών του Λωτ, και η [θανατική] ποινή πρέπει να τους επιβληθεί, διότι διαπράττουν άσεμνες πράξεις. » Ό, τι κι αν είναι το πραγματικό κίνητρο πίσω από τη σφαγή του Αμπού Μωάμεθ της Μαρίας Σαντ και του μικρού παιδιού της, εδώ, εν πάση περιπτώσει, είναι η τελευταία ιστορία ενός μουσουλμάνικου σφαγείου χριστιανών στην Αίγυπτο.

Δεν αποκλείεται τέτοιες σκηνές με την επέλαση του Ισλάμ στην χώρα μας να…

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails