Friday, April 23, 2021

Απόφαση «εφιάλτης» με αρχή την Γερμανία! Πώς θα ενεργοποιούνται ΑΥΤΟΜΑΤΑ τα μέτρα περιορισμού

 

Συλλήψεις και ξύλο στους αντιδρώντες έξω από την Βουλή…

Με 342 ψήφους υπέρ, 250 κατά και 64 αποχές εγκρίθηκε πριν από λίγο από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας το «φρένο έκτακτης ανάγκης»!

Προβλέπει την αυτόματη επιβολή μέτρων περιορισμού της ελευθερίας όπου ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών. Η ρύθμιση αναμένεται αύριο να εγκριθεί και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που προστέθηκε στη νομοθεσία περί προστασίας από μεταδιδόμενα νοσήματα, μέτρα όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες (22:00-5:00), η αναστολή λειτουργίας της εστίασης και η λειτουργία των καταστημάτων με το σύστημα «click & collect», ενεργοποιούνται όταν ο δείκτης υπερβεί το 100 όπως και η απαγόρευση μετακίνησης από το ένα νοικοκυριό στο άλλο, ενώ εάν ξεπεράσει και το όριο των 165 κρουσμάτων, η λειτουργία των σχολείων γίνεται μόνο με τηλεκπαίδευση.

Πλέον δηλαδή τα νούμερα και τα self test θα αποφασίζουν για τα μέτρα.

Επιπλέον διαπιστώθηκε αδυναμία συντονισμού ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στα κρατίδια, για το ποια μέτρα πρέπει να λαμβάνονται κάθε φορά ανά περιοχή με τις κυριότερες αντιδράσεις να προέρχονται από την πλευρά των Φιλελευθέρων (FDP). Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να περάσει στο Βερολίνο η απόλυτη εξουσία, με την απόφαση να γυρίζει την Γερμανία πολλά χρόνια πίσω (Ανατολική Γερμανία, Εθνικοσοσιαλισμός).

Και ενώ συνεδρίαζε η γερμανική βουλή χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά της αυστηροποίησης των περιορισμών και την κυβερνητική αριστερόστροφη πολιτική.

Μετά από λίγη ώρα η αστυνομία ανακοίνωσε τη διάλυση της πορείας, επειδή πολλοί διαδηλωτές παραβίαζαν τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας – ούτε φορούσαν μάσκες και ούτε τηρούσαν την κοινωνική απόσταση. Κατόπιν αυτού διαδηλωτές άρχισαν να πετούν μπουκάλια στους αστυνομικούς και ορισμένοι από αυτούς επιδίωξαν να περάσουν τα φράγματα προκειμένου να φτάσουν στο κτήριο της βουλής.

Η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού, υπήρξαν δεκάδες ΒΙΑΙΕΣ συλλήψεις

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails