Thursday, April 8, 2021

Πληρώνουν εργοδότες για να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς

 


«Γνωρίζουμε τα προβλήματα της ελληνικής αγοράς και ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν δουλειές για όλους. Ωστόσο κάποιες δουλειές υπάρχουν ειδικά αν δοθούν κίνητρα στους εργοδότες».

Αυτά δήλωσαν εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην εφημερίδα Καθημερινή. Σε απλά ελληνικά μπορούμε να το μεταφράσουμε ως εξής: Στα παλαιά μας τα υποδήματα η ανεργία των Ελλήνων, εμείς θα πληρώνουμε για να βρουν δουλειές οι εποικιστές που σας φέραμε. Τόσο απλά, χωρίς τσίπα, χωρίς προσπάθεια να τηρηθούν τα προσχήματα. Επιδοτούμενος εποικισμός.

Ποιος όμως είναι αυτός ο ΔΟΜ, που τόσο πολύ κόπτεται για το μέλλον των «προσφύγων»; Είναι ένας διεθνής οργανισμός που μαζί με το Υπουργείο Μετανάστευσης, διαχειρίζεται 32 κέντρα υποδοχής. Δηλαδή διαχειρίζεται τα χρήματα που δίνει ο ΟΗΕ, η ΕΕ και ο Έλληνας φορολογούμενος για την ομαλή ενσωμάτωση των αλλοδαπών που λαμβάνουν το καθεστώς ασύλου.

Αυτοί σύμφωνα με το Υπουργείο και την Καθημερινή, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 ανήλθαν σε 51.700. Εκκρεμούν δε άλλες 72.000 αιτήσεις μέχρι τώρα, ενώ ο ρυθμός όσων παίρνουν άσυλο είναι 2500 με 3000 τον μήνα. Μάλιστα, με χαρά αναφέρουν οι υπεύθυνοι πως παρόλη την πανδημία, ο αριθμός χορηγήσεων εποικισμού, συγνώμη ασύλου, αυξήθηκε. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος της ΝΔ. Μπορεί ο Έλληνας να κάνει 2 μήνες να βγάλει ένα χαρτί από το δημόσιο, αλλά το άσυλο πάει... σφαίρα. Μην μας πουν και ρατσιστές.

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ η εφημερίδα, μας λέει ότι με το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης προτεραιότητα πλέον δεν είναι η εγκατάσταση των αιτούντων άσυλο, αλλά η ενσωμάτωση όσων το έχουν ήδη λάβει. Αυτό αναφέρουν, μπορεί να ξεκλειδώσει ακόμη μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κονδύλια. Φυσικά. Για όσους έρχονται, θα υπάρχουν οι υπερδομές στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο.

Οπότε η μεγάλη μπίζνα είναι στην αποκατάσταση των όσων ήδη έχουν προωθηθεί στην ενδοχώρα.

Από αυτούς πάλι, μαθαίνουμε ότι 10.000 βρίσκονται ακόμα σε δομές. Άλλοι 7625 λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, 2450 κάνουν μαθήματα ένταξης ενώ 2975 προσανατολίζονται επαγγελματικά.

Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί, πιο τρομακτική όμως είναι η πρόθεση τους να εντάξουν στην ελληνική κοινωνία χιλιάδες άτομα που καμιά σχέση δεν έχουν με την κουλτούρα μας. Μάλιστα αυτό, θα γίνεται με προνομιακό τρόπο εις βάρος των Ελλήνων, αφού εκτός από τα μαθήματα γλώσσας, την απόκτηση χαρτιών, θα επιδοτείται και η πρόσληψη τους στην αγορά εργασίας.

Δεν έχει σημασία αν οι δείκτες ανεργίας των Ελλήνων είναι υψηλοί και αναμένεται η εκτόξευσή τους μετά το τέλος των αναστολών του lockdown. Προέχουν οι φιλοξενούμενοι εποικιστές.

Γιατί; Μα γιατί το θέλουν η αριστερά και ο φιλελευθερισμός της Πολιτικής ορθότητας. Η μεν πρώτη ψάχνει το νέο της προλεταριάτο και ψηφοφόρους, ενώ οι δεύτεροι αναζητούν φθηνά εργατικά χέρια αλλά και ένα ιδεολογικό άλλοθι της ενσωμάτωσης του διαφορετικού.

Αφού λοιπόν δεν ρώτησαν τους Έλληνες για την πραγμάτωση των ιδεοληψιών τους και για τις μπίζνε

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails