Wednesday, April 14, 2021

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

 

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!



Στην πιο κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά θέματα, η κυβέρνηση βάζει λουκέτο σε όλες τις γραμμές παραγωγής πυρομαχικών των ΕΑΣ στον Υμηττό.

Ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός που επιχειρήθηκε στις 3 Απριλίου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη δημιουργία μιας -έτσι χωρίς πρόγραμμα- υπουργούπολης, στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στον Υμηττό (πρώην ΠΥΡΚΑΛ), δεν επιβεβαίωσε μόνο την εμμονή για θυσία των δημόσιων χώρων προς όφελος των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών αλλά και την τεράστια ασέβεια και απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Μιας βιομηχανίας που αναπτύχθηκε, απασχολώντας χιλιάδες εργαζομένους υψηλής επιστημονικής και τεχνικής επάρκειας, με αναντικατάστατη τεχνογνωσία διεθνούς αναγνώρισης, ένας κλάδος πρώτης γραμμής, τόσο στην παραγωγή προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία όσο και στην πολύτιμη προσφορά της στην άμυνα της χώρας.

Πριν από 31 χρόνια ο τότε πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απέλυε από την ΠΥΡΚΑΛ χίλιους εργαζομένους. Πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη μακρά πορεία της συρρίκνωσης και της απαξίωσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, δίχως αιδώ και τύψη, εξήγγειλε επί της ουσίας το κλείσιμο όλων των γραμμών παραγωγής πυρομαχικών, κάνοντας λόγο για μετεγκατάσταση στο εργοστάσιο του Λαυρίου.

Χωρίς σχέδιο

Το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε κανένας σχεδιασμός μετεγκατάστασης, κανένα κονδύλι, καμία οικοδομική δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου και καμία εργασία υποδοχής του μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και διαβούλευση, όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Διενεργείται πλιάτσικο σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων και σε βάρος της ικανότητας της χώρας να παράγει αμυντικό υλικό. Και αυτό την ώρα που η γειτονική Τουρκία διαθέτει 55 εθνικά εργοστάσια αμυντικής βιομηχανίας. 

Όμως, εδώ αυτό που σαφέστατα προαλείφεται είναι η εκχώρηση παραγωγικών δραστηριοτήτων σε μεσάζοντες, με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης ή εκκαθάρισης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης. 



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails