Thursday, April 12, 2012

Το 82% των Γάλλων κατά της παγκοσμιοποίησης


Σχεδόν οι τέσσερις στους πέντε Γάλλους, δηλαδή ποσοστό 82%, εκτιμούν πως η παγκοσμιοποίηση αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την απασχόληση στη Γαλλία, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της εταιρείας Ifop, με την ευκαιρία διαλόγου για τις ελεύθερες συναλλαγές, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Λα Κρουά.
Το 75% των Γάλλων θεωρεί πως ο διεθνής ανταγωνισμός με χώρες όπως η Κίνα, ή η Ινδία, θα έχει στην επόμενη δεκαετία αρνητικές επιπτώσεις στον τομέα της απασχόλησης στη Γαλλία. Σε ποσοστό 69% οι Γάλλοι εκτιμούν πως η παγκοσμιοποίηση αποδεικνύεται επιζήμια για το δημόσιο έλλειμμα της χώρας. Μόλις το 22% των Γάλλων πιστεύει πως η παγκοσμιοποίηση είναι «καλή» για τη Γαλλία.
Σχεδόν οι τρεις στους τέσσερις Γάλλους υποστηρίζουν την ιδέα της ενίσχυσης του προστατευτισμού: για το 70% των ερωτηθέντων η λύση για τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης περνά από την αύξηση των φόρων στα εισαγόμενα προϊόντα από τις χώρες των αναδυομένων οικονομιών.
Εάν δε, οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης δεν επιθυμούν να θέσουν τελωνειακούς φραγμούς, το 62% δηλώνει διατεθειμένο να υποστηρίξει μονομερή απόφαση της Γαλλίας να το πράξει μόνη της, σε εθνικό επίπεδο.
Η έρευνα διεξήχθη ηλεκτρονικά, στο διάστημα μεταξύ 6 και 10 Απριλίου, με δείγμα 1.052 ατόμων άνω των 18 ετών.

 
protothema.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails