Thursday, April 19, 2012

Οι κορυφαίοι ραββίνοι του Ισραήλ συμπαραστέκονται στον Ισραηλινό αντισυνταγματάρχη που κτύπησε το Δανό διαδηλωτή


Τι λένε οι Ραβίνοι για την βία, την κτηνωδία και την κατάχρηση εξουσίας απο τον Ισραηλινό Στρατό


Από τον Gilad Atzmon




Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει για λίγους σποραδικούς ραβίνους που κάνουν προώθηση της ειρήνης,της δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού .


Αλλα πιο συχνά όπως φαίνεται οι εξέχοντες ραβίνοι του iseael είναι ανοιχτά ενθουσιώδεις για την βία ,την κτηνωδία και την κατάχρηση της εξουσίας.


Το Ynet αναφέρει σήμερα ότι οι κορυφαίοι ραβίνοι του Ισραήλ σπεύδουν να στηρίξουν τον αντισυνταγματάρχη Eisner, ένα χούλιγκαν αξιωματικό του Ισραηλινού Στρατού - IDF(Israel Defense Forces) που επιτέθηκε σε έναν δανό ακτιβιστή ειρήνης.


Δείτε την βίαιη επίθεση του ισραηλινού αντισυνταγματάρχη Eisner.





Πολλοί εξέχοντες ραβίνοι εξέφρασαν την υποστήριξη τους για τον θρησκευόμενο αντισυνταγματάρχη που πιάστηκε από τον φακό τις κάμερας να  επιτίθεται βάναυσα στον ακτιβιστή ειρήνης με το όπλο του.


 Οι ραβίνοι  επιμένουν ότι απόφαση του στρατού να αναστείλει τον αντισυνταγματάρχη ήταν παρορμητική.


Ο αντισυνταγματάρχης Eisner εξέφρασε τις τύψεις του για τις πράξις του,λέγοντας ότι ενώ αυτός δεν έπρεπε να χτυπήσει με το όπλο τον ακτιβιστή ,το απόσπασμα του video που δόθηκε απεικόνιζε μονο "60 δευτερόλεπτα από ένα συμβάν 2 ωρών". Αυτή είναι πραγματικά μία ταλμουδική επιστροφή.
Αντί να ανιμετωπίσουν το θέμα βάση τις πραγματικότητας και τις αληθειας, μας ζητούν να ασχοληθούμε με το άγνωστο χαμένο απόσπασμα..


Ο ραβίνος Haim Drukman, που ήταν ο μέντορας του Eisner , περιέγραψε τον πρώην μαθητή του:"ένας καλός άνθρωπος, ένας ιδεαλιστής . Δεν επέλεξε την στρατιωτική καριέρα επειδή ήθελε δουλειά , είναι εκεί για να δόσει την ζωή του για την ασφάλεια του Ισραηλινού Στρατού"


Ο Ραβίνος Drukman μπορεί να είναι σωστός εδώ, βλέποντας ξανά το απόσπασμα, πρέπει να παραδεχτούμε πως ο σιωπηλός Δανός ακτιβιστής ειρήνης φαίνεται πράγματι να  απειλεί τον Ισραηλινό Στρατό, το κράτος του Ισραήλ, και τον Εβραϊκό λαό γενικότερα.


Ο πρώην αρχηγός ραββίνος του Ισραηλινού Στρατού Avihai Ronski ήρθε σε σύγκρουση με την απόφαση της αναστολής του Eisner , που ο οποιος τον περιέγραψε ως "ένα ιδιαίτερα ηθικό άτομο".


Πιστεύω πως μέχρι τώρα είναι ξεκάθαρο στους περισσότερους ανθρώπους πως η "ηθική" είναι μια πολύ σχετική έννοια στην Εβραϊκή πολιτεία.


Υποθέτω ότι οι ραββίνοι του Ισραήλ είναι έξυπνοι αρκετά ώστε να διακρίνουν το πρόβλημα  συμπεριφοράς του IDF προς τον χούλιγκαν αξιωματικό. Εάν το Ισραήλ θέλει να αποτελεί  κράτος μονο για εβραίους , εάν το Ισραήλ επιμείνει να διατηρεί τα συμπτώματά του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, τότε, οι αξιωματικοί πρέπει να είναι κτηνώδεις και χυδαίοι απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή αντίστασης.


Αργά η γρήγορα, το Ισραήλ και οι ραββίνοι του θα πρέπει να πάρουν μερικές επώδυνες αποφάσεις. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις τρομακτικές ηθικές και δεοντολογικές συνέπειες της διατήρησης ενός ρατσιστικού, εθνικιστικού και επεκτατικού εβραϊκού κράτους.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails