Thursday, October 31, 2013

Ραδιοσταθμός Εκκλησίας: Ιμπεριαλιστικός ο όρκος των Αθηναίων εφήβων!

Καιρό έχω να ασχοληθώ με τον «Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας 89,5 FM», όπου κάνει κουμάντο ο Συριζαίος θεολόγος Αλέξανδρος Κατσιάρας. Το πρωΐ της προπερασμένης Δευτέρας η «αντιρατσίστρια» δημοσιογράφος Κατερίνα Χουζούρη φιλοξενούσε τον γνωστό ανθέλληνα φιλόλογο κύρ-Κώστα Γανωτή. Και τι ανέλυαν επί 15 λεπτά, στα πλαίσια του 15νθήμερου Αφιερώματος του Εκκλησιαστικού Ραδιοσταθμού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εν όψει της 28ης Οκτωβρίου; Ότι ο όρκος των Αθηναίων Εφήβων («ού καταισχυνώ όπλα τα ιερά κλπ.») είναι ένας Ύμνος στην Ιμπεριαλιστική Κατάκτηση άλλων Λαών!..
Κι αυτό διότι λέει «την Πατρίδα ούκ ελάττω παραδώσω», δηλαδή καλεί τους Αθηναίους Εφήβους να αρπάξουν τα εδάφη των γειτόνων τους, προκειμένου να αυξήσουν την έκταση της Πατρίδος τους!..

Ο εσχατόγηρος Γανωτής συνεχάρη την Χουζούρη για την τόλμη της να χαρακτηρίσει Ιμπεριαλιστικό τον Όρκο των Αθηναίων Εφήβων και άρχισε να αναλύει το αγαπημένο του θέμα: Ότι ο πολυδιαφημισμένος «Επιτάφιος του Περικλέους» είναι ο Ύμνος του Ιμπεριαλισμού, γιατί εξυμνεί τον Επιθετικό Πόλεμο που δεν ευλογείται από την Εκκλησία μας!.. Κι ότι γι’ αυτό οι Ναζί του Χίτλερ λάτρευαν τον «Επιτάφιο του Περικλέους», ενώ το Χριστιανικό Βυζάντιο επί 11 αιώνες δεν έκανε ούτε έναν επιθετικό Πόλεμο, ενώ άνετα θα μπορούσε να εξολοθρεύσει τους Τούρκους και τους άλλους εισβολείς πρίν ακόμη γίνουν ισχυροί. Σ’ αυτό θα συμφωνήσουμε με τον γερο-Γανωτή: Αν το Βυζάντιο δεν είχε την βλακώδη πεποίθηση ότι η Διδασκαλία του Χριστού απαγορεύει τους επιθετικούς Πολέμους, η Κωνσταντινούπολη θα ήταν σήμερα Ελληνική και η Ελλάς δεν θα ήταν το μοναδικό ευρωπαϊκό κράτος με σκλαβωμένη την πρωτεύουσά του…

"ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ"
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ", ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)


stoxos

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails