Thursday, October 24, 2013

Φάτε Δημοκρατία - Ο ΟΑΕΔ ζητάει μεταπτυχιακό και ντοκτορά για θέσεις σερβιτόρου

Ετεροαπασχόληση και χαμηλοί μισθοί περιμένουν τους Ελληνες νέους πτυχιούχους των ΑΕΙ, για τους οποίους η ανεργία έφτασε πέρυσι στο 18,2% από 6,3% που ήταν το 2008.

Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα που έκανε το Ινστιτούτου Ερευνας (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ και έρχονται να προστεθούν σε αντίστοιχες έρευνες για την ανεργία των νέων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, το 26,4 των αποφοίτων ΑΕΙ απασχολείται σε θέση εργασίας που απαιτεί χαμηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο από αυτό που κατέχουν (το 5ο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 27 μελών της ΕΕ).

Η έρευνα αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα όλων των μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και όπως τόνισε ο επιστημονικός σύμβουλος του ΚΑΝΕΠ, Νίκος Παΐζης, η παραπάνω κατάσταση είναι αυτή που οδηγεί στην τεράστια μετανάστευση των νέων Ελλήνων σε αναζήτηση καλύτερης εργασίας.

Δαπάνες για μόρφωση

Οπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές, τη δεκαετία 2001-2011 αυξήθηκε και η δαπάνη των ελληνικών οικογενειών για τις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών τους κατά 61%, ενώ η κρατική δαπάνη ανά φοιτητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας καταλαμβάνει μόλις την 26η θέση των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο ΟΑΕΔ ζητάει μεταπτυχιακά..


Την ίδια ώρα δύο (προνομιακές) θέσεις σερβιτόρων που προσφέρονται μέσω των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στην Ελασσόνα ή μια θέση υπαλλήλου γραφείου ή πωλητή απαιτούν μεταπτυχιακό, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση του οργανισμού
Δυστυχώς φαίνεται ότι η υψηλή ανεργία και ο μεγάλος ανταγωνισμός οδηγεί τους εργοδότες να ζητούν άτομα με υψηλό επίπεδο σπουδών για θέσεις που παλιά αρκούσε και το απολυτήριο Λυκείου.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις θέσεις που προσφέρονται με προϋπόθεση ότι έχετε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό:

Από την ίδια λίστα:


iefimerida

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails