Thursday, October 24, 2013

Εσωτερικές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ που είναι υπό πλήρη διάλυση


Εχοντας στο μυαλό τις μυστικές δημοσκοπήσεις που τους φέρουν να μένουν εκτός Βουλής, όπως αποκάλυψε το defencenet.gr, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πριν λίγο εκδήλωσαν στάση κατά της ηγεσίας του κόμματος και ουσιαστικά ζήτησαν από τον πρόεδρο του κόμματος Ε.Βενιζέλο ή να βγει από την κυβέρνηση ή να παραιτηθεί!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σαφώς αιφνιδιασμένος από τις τοποθετήσεις των μελών της ΚΟ υποστήριξε ότι η προγραμματική συμφωνία και το κείμενο 43 σημείων που ενέκρινε με τον Αντώνη Σαμαρά είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Μια συμφωνία που αλαζονικά την χαρακτήρισε χθες "συμφωνία κυβέρνησης-κοινωνίας" (προφανώς εννοεί "κοινωνία"το 3% που τον δείχνουν οι σοβαρές δημοσκοπήσεις να κατακτά).
Όμως ήταν τέτοια η οργή και το μεγεθος των αντιδράσεων από τους βουλευτές που αναγκάστηκε στην δευτερολογία του να τους βρίσει και να τους χαρακτηρίσει "τζάμπα μάγκες".
«Η κοινωνία μας πιέζει μεν να αντισταθούμε στην τρόικα, αλλά μόλις αντιστέκεσαι σου λένε κάποιοι "πρόσεξε μην κάνεις τζάμπα μαγκιές". Δεν πρέπει να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο»προειδοποίησε στη δευτερολογία του ο Βαγγέλης Βενιζέλος
Νωρίτερα και ενώ η συνεδρίαση της ΚΟ είχε αρχίσει με έντονη συναισθηματική φόρτιση καθώς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Καρρά που απεβίωσε την Τρίτη, τουλάχιστον οκτώ βουλευτές του κόμματος - οι Κώστας Σκανδαλίδης, Θάνος Μωραίτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μιχάλης Κασσής, Νίκος Σηφοουνάκης, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιάννης Κουτσούκος - είχαν ασκήσει σκληρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.
Στην κριτική τους πάντως υπήρξε και αντίλογος από βουλευτές όπως ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ανταλλαγή σκληρών φράσεων όπως "τσιράκια της τρόϊκα" και "βοηθοί του Σαμαρά" με αποτέλεσμα να μετατραπεί η συνεδρίαση σε ριγκ.
Οι βουλευτές του ζήτησαν να δεσμευθεί ότι δεν θα συγχωνευθεί το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και ότι η προγραμματική συμφωνία δεν αποτελεί και «προγαμιαίο συμβόλαιο» αλλά απάντηση δεν πήραν
Με απλά λόγια, βουλιάζουν, αλλά πλην πνιγούν ... σκοτώνονται στο ΠΑΣΟΚ!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails