Thursday, October 31, 2013

Εβραίος ομοφυλόφιλος δημοσιογράφος αποκάλυψε στη Le Monde: Η ισραηλινή Μοσάντ είναι πίσω απ' τις παρακολουθήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο!


Η ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ έχει ονομαστεί ως η πηγή τουλάχιστον ενός μέρους του διεθνούς σκανδάλου τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, για το οποίο έχει  κατηγορηθεί αποκλειστικά η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).

Ο ισχυρισμός ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την παρακολούθηση εκατομμυρίων γαλλικών τηλεφώνωνπαρουσιάζεται στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. 
Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, ένα άρθρο γραμμένο στην Le Monde από το Αμερικάνο δημοσιογράφο Glen Greenwald* - που αποκάλυψε για πρώτη φορά την έκταση του σκανδάλου κατασκοπείας της NSA με την πηγή του, τον Edwin Snowden – αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θεωρήθηκαν ύποπτες αρχικά για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί το 2012, όταν έκανε προσπάθειες να επανεκλεγεί στις εκλογές του 2012. (Στην κάτω φωτογραφία η είδηση στην Jerusalem Post).

Μέχρι σήμερα οι Γάλλοι κατηγορούν τις ΗΠΑ, ακόμα και καλώντας τον Αμερικάνο πρέσβη στο Παρίσι για παροχή εξηγήσεων.

Αλλά η εφημερίδα Le Monde παρουσίασε πλέον ενδείξεις ότι στην πραγματικότητα ήταν πράκτορες του Ισραήλ εκείνοι που παρακολουθούσαν και ότι η Mossad λέγεται ότι είναι μέρος ενός διεθνούς δικτύου κατασκοπείας που παρακολουθεί "πάνω από 70 εκατομμύρια κλήσεις και γραπτά μηνύματα κάθε μήνα".

Ένα σημείωμα που δημοσιεύθηκε στην Le Monde δείχνει ότι οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να αποκλείσουν την Μοσάντ, την φημισμένη υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, ή την ISNU, την Μονάδα κυβερνο – πληροφοριών του Ισραήλ.

Η Tailored Access Operations (TAO), ο κλάδος της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), η οποία ασχολείται με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, αναφέρεται σε όλο το σημείωμα.

Λέει : «Η TAO σκόπιμα δεν ρώτησε ούτε την Mossad ούτε την ISNU αν συμμετείχαν, καθώς η Γαλλία δεν αποτελεί εγκεκριμένο στόχο κοινών συζητήσεων».

Ένα σημείωμα της NSA του 2008 λέει ότι οι Ισραηλινοί είναι «εξαιρετικοί εταίροι στο επίπεδο της ανταλλαγής πληροφοριών», αλλά λέει επίσης ότι η Μοσάντ είναι «η τρίτη πιο επιθετική υπηρεσία πληροφοριών στον κόσμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης είπε στην LeMonde: «Το Ισραήλ είναι μια χώρα η οποία είναι φίλος, σύμμαχος και εταίρος της Γαλλίας και δεν εκτελεί οποιαδήποτε εχθρική δραστηριότητα που θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την ασφάλειά της».

Η Γαλλία έχει παραπονεθεί στο παρελθόν σχετικά με τη χρήση του εδάφους της από την Μοσάντ για την εκτέλεση των λεγομένων μαύρων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας το 2010 στο Ντουμπάι του Μαχμούντ αλ-Μαμπχούχ της Χαμάς.

Η αποκάλυψη έρχεται την ώρα που ανώτεροι Γερμανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα μεταβούν «σύντομα» στις ΗΠΑ για να μιλήσουν σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι η NSAπαρακολουθούσε το τηλέφωνο της Άνγκελα Μέρκελ.

Σχ. ΚΟ: Μια είδηση για την οποία διακρίνεται μια σιωπή από ταmedia και τα διάφορα “ενημερωτικά sites”, τουλάχιστον, της χώρας μας.

* Ο γεννημένος το 1967 στη Ν. Υόρκη δημοσιογράφος GlenGreenwald είναι εβραϊκής καταγωγής και μέχρι πρόσφατα εργαζόταν για την αμερικάνικη έκδοση της βρετανικής εφημερίδας The Guardian. Ο Greenwald είναι ομοφυλόφιλος και ζει στην Βραζιλία με τον Βραζιλιάνο σύντροφό του.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και εδώ)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails