Monday, June 4, 2007

Γιατί ο αντισημιτισμός θα αυξηθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια;

Γιατί ο Αντισημιτισμός θα αυξηθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια.
Του Δρ. Ιτσχάκ Αντίζες
Εμείς απλά παραθέτουμε τη γνώμη του Δρ.Αντίζες.Αφήνουμε σε εσάς το προβληματισμό.

"Στις διαλέξεις μου μιλώ για την σημασία που έχει να λύνεις προβλήματα πριν το κάνουν οι ανταγωνιστές σου. Ως παράδειγμα, λέω ένα ανέκδοτο για δύο ανθρώπους που πηγαίνουν σε σαφάρι περπατώντας στην Αφρική. Με την άκρη των ματιών τους, βλέπουν να τους πλησιάζει ένα λιοντάρι. O ένας από τους δύο, ας τον ονομάσουμε «Γ», αμέσως βάζει τα αθλητικά του παπούτσια.

«Γιατί βάζεις τα αθλητικά σου παπούτσια;»; ρωτάει ο άλλος. «Δεν μπορείς να τρέξεις πιο γρήγορα από ένα λιοντάρι!»

«Δεν προσπαθώ να τρέξω πιο γρήγορα από το λιοντάρι», απαντά ο «Γ». Απλώς θέλω να κερδίσω εσένα!!»

«Ποιος θα κερδίσει»; ρωτώ σε αυτό το σημείο της διάλεξής μου υψώνοντας την φωνή μου για να δώσω έμφαση στο θέμα. Η απάντηση: «εκείνοι που προσαρμόζονται στις συνθήκες που αλλάζουν πιο γρήγορα από τους άλλους».

Τι σχέση έχει αυτή η ιστορία με τον εβραϊκό λαό και τον αντισημιτισμό;

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έδωσα διαλέξεις στη Ρωσία όπου μου απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτωρα. Εκεί ο πρύτανης ενός πανεπιστημίου, όχι ένας μεθυσμένος ηθοποιός, ούτε κάποιος που φαινόταν αρχικά να είναι αντισημίτης είπε σε μένα και την σύζυγό μου ότι όλα τα προβλήματα, όλοι οι πόλεμοι οφείλονται στους Εβραίους. «Ο Κάρλ Μάρξ ήταν Εβραίος. Ο Λένιν ήταν Εβραίος», ισχυρίστηκε. «Και σίγουρα ο Τρότσκι ήταν Εβραίος και δείτε τι έκαναν στον κόσμο», είπε σηκώνοντας τα χέρια του με απελπισία. Και σοβαρολογούσε.

Όλα αυτά με έβαλαν σε σκέψεις.

Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, εμείς οι Εβραίοι έχουμε δει πολλά απειλητικά λιοντάρια να μας πλησιάζουν. ‘Εχουμε απειληθεί με θανατηφόρα αέρια, φωτιές, αποκεφαλισμούς, βιασμούς, την ιερά εξέταση, την εκδίωξη και την απώλεια της περιουσίας μας. Εάν υπάρχει ένας λαός που κατέχει την πρωτιά για τον χρόνο που βρίσκεται υπό την απειλή της εξαφάνισης αυτός ο λαός είναι οι Εβραίοι.

Ως αποτέλεσμα έχουμε αναπτύξει εξαιρετικά ειδικά εσωτερικά ραντάρ για να παρατηρούμε τις επικείμενες απειλές ή ευκαιρίες, και είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι από οποιαδήποτε άλλη εθνική ομάδα. Είμαστε πολύ έντονος λαός, έτσι δεν είναι;

Μπορώ να αναγνωρίσω τους Εβραίους που παρακολουθούν τα μαθήματά μου. Είναι οι πιο συνειδητοποιημένοι, οι πιο προκλητικοί, οι πιο «ξύπνιοι.» Έχουμε σχεδόν προαίσθηση των επικείμενων αλλαγών (τις νιώθουμε στα κόκαλά μας) και αναγνωρίζουμε τις ευκαιρίες ή τις απειλές πριν από οποιαδήποτε άλλη εθνική ομάδα. Και αντιδρούμε πιο γρήγορα, διότι πάντοτε φοβόμαστε ότι διακυβεύεται η επιβίωσή μας.

‘Ένα γνωστό εβραϊκό ανέκδοτο είναι ότι οι Εβραίες μητέρες θέλουν να γίνουν ιατροί τα παιδιά τους. «Γιατί»; «Γιατί θέλεις να γίνω ιατρός», ρώτησα την μητέρα μου. «Γιατί μπορείς να είσαι ιατρός οπουδήποτε στον κόσμο», μου απάντησε μιλώντας σοβαρά. Δηλαδή, για να επιβιώσεις καλό είναι να εξασκείς ένα επάγγελμα που είναι χρήσιμο οπουδήποτε στον κόσμο. Για καλό και κακό.

Οι Εβραίοι έχουν πολλά διαβατήρια. Για καλό και κακό. Μιλούν πολλές γλώσσες. Για καλό και κακό. Έχουν πολλούς συγγενείς και φίλους σε όλη την υφήλιο. Για καλό και κακό. Αφιερώνουν πολύ χρόνο στην παιδεία για να είναι πολύ μορφωμένοι. Γιατί; Γιατί η μόρφωση θα σε σώσει όταν αναγκαστείς να μεταναστεύσεις σε έναν νέο και ξένο τόπο και να βρεις έναν τρόπο να επιβιώσεις.

Επειδή προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές πιο γρήγορα και καλύτερα από άλλες εθνικές ομάδες, είμαστε πρωτεργάτες των αλλαγών και τελικά γινόμαστε οι ηγέτες συγκεκριμένων κλάδων και βιομηχανιών. Επομένως δεν είναι παράξενο ότι πολλοί από τους κομουνιστές τη ρωσικής επανάστασης ήταν Εβραίοι. Ήταν οι πρωτεργάτες της αλλαγής. Τώρα διαβάζω ένα βιβλίο για τον Τίτο της Γιουγκοσλαβίας, που γράφτηκε από Γιουγκοσλάβους ιστορικούς στο οποίο ισχυρίζονται ότι το μυαλό πίσω από τον κομμουνισμό της Γιουγκοσλαβίας ήταν ο Μόσα Πιάντε, άλλος ένας Εβραίος.

Αλλά αυτό το φαινόμενο δεν ισχύει μόνο για τον κομμουνισμό. Οι Εβραίοι είναι τώρα οι πιο επιφανείς καπιταλιστές στην μετά -κομμουνιστική Ρωσία. Είμαστε πρωτοπόροι σε όλους τους κλάδους όπου οι αλλαγές επιβάλλουν μία αναγκαία αντίδραση που δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την ανάδειξη ηγετικών ρόλων. Σε όλους τους τομείς που συμμετέχουν Εβραίοι, αρχίζουν σαν πρωτοπόροι και τελικά γίνονται ηγετικές μορφές. Όσο περισσότερες οι αλλαγές, τόσο το καλύτερο για μας. Το Λάς Βέγκας δημιουργήθηκε από έναν Εβραίο γκάνγκστερ. Ήμασταν οι πρώτοι που δημιούργησαν κινηματογραφικές ταινίες. Οι Warner Bros, o Goldwyn και ο Mayer ήταν όλοι Εβραίοι. Είμαστε ηγετικές μορφές στην ιατρική, την τέχνη, την λογοτεχνία, τις επιχειρήσεις, τα οικονομικά ακόμα ως γκάνγκστερ.

Καθώς επισπεύδονται οι αλλαγές στον κόσμο, οι Εβραίοι θα ευημερήσουν όλο και περισσότερο ξεπερνώντας τους άλλους που ακόμα θα αναρωτιούνται τι συμβαίνει και τι πρέπει να κάνουν.

Αλλά αυτή η επιτυχία έχει και ένα τίμημα. Όπως είπε ο Μακιαβέλλι: «τίποτα δεν είναι πιο δύσκολο από την δημιουργία μίας νέας τάξης πραγμάτων. Επειδή ο καινοτόμος έχει ως εχθρούς όλους εκείνους που έχουν ευημερήσει στις παλιές συνθήκες και την χλιαρή υποστήριξη εκείνων που ίσως επωφεληθούν από τις νέες.» Δηλαδή, εάν θέλεις να σε μισήσουν προσπάθησε να γίνεις ο πρωτεργάτης αλλαγών.

Πως νομίζετε ότι νιώθει ο τύπος που τον κατασπαράζει το λιοντάρι για τον «Γ», ο οποίος ξέφυγε; Καθώς κάθεται εκεί αιμοραγγώντας νομίζετε ότι επικροτεί το γεγονός ότι ο «Γ» διέφυγε; Και εάν επιβιώσει από το λιοντάρι, τι νομίζετε ότι θα κάνει στον «Γ» όταν ξανασυναντηθούν;

Όπως οι Εβραίοι έμαθαν να τρέχουν πιο γρήγορα από τους άλλους, έτσι και ο κόσμος έμαθε να τους βλέπει με καχυποψία και να τρέφει δυσαρέσκεια για αυτούς, ακόμα και πριν μπεί το λιοντάρι στην εικόνα.

Καθώς επιταχύνονται οι αλλαγές, εκείνοι που τις συνειδητοποιούν πιο γρήγορα, είναι πιο ευέλικτοι και δημιουργικοί, και έχουν περισσότερη επιχειρηματικότητα, θα ευημερήσουν. (Στη Ρωσία ανακάλυψα ότι οποίος είναι επιτυχημένος οικονομικά αποκαλείται Εβραίος ανεξάρτητα από την θρησκεία του). Εκείνοι που δεν διαθέτουν αυτά τα προσόντα θα πέσουν σε κοινωνικές, πολιτιστικές, ή οικονομικές παγίδες και θα έχουν όλο και λιγότερα αγαθά. Τότε πως θα νιώθουν για τους επιτυχημένους Εβραίους; Θα τρέφουν δυσαρέσκεια για εκείνους που επωφελήθηκαν από τις αλλαγές και τους άφησαν πίσω. Κατά πάσα πιθανότητα θα ζηλεύουν και θα αναζητήσουν εκδίκηση. Μάλιστα, μερικοί απλοϊκοί άνθρωποι θα κατηγορήσουν τους Εβραίους ότι έφεραν το λιοντάρι στην εικόνα εσκεμμένα για να κλέψουν αυτοί τα ελάχιστα αγαθά για να φάει τα υπόλοιπα το λιοντάρι. Η κατηγορία θα είναι ότι «οι Εβραίοι θα δημιουργούν εσκεμμένα πολέμους διότι επωφελήθηκαν από αυτούς».

Πιστεύω ότι καθώς επισπεύδονται οι αλλαγές με πρωτοφανείς ρυθμούς και καθώς οι Εβραίοι θα εκμεταλλεύονται αυτές τις αλλαγές και θα επιτυγχάνουν, ο αντισημιτισμός θα ανθίσει φτάνοντας σε πρωτοφανή επίπεδα.

Οι αλλαγές, όπως γνωρίζουμε, μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα ή ευκαιρίες. Το αν αυτές οι αλλαγές γίνουν προβλήματα η ευκαιρίες εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μπορεί κάποιος να προσαρμοστεί και να τις προλάβει. Αυτό δημιουργεί ζηλοφθονίες και δυσαρέσκεια και μπορεί να οδηγήσει σε πρωτοφανείς τραγωδίες, ίσως ακόμα χειρότερες από το Ολοκαύτωμα."

"Εγώ συνιστώ να μάθετε κινέζικα. Μιλώ σοβαρά."
Τρέξτε να μάθετε κινέζικα.Κάτι ξέρει ο Δόκτρωρ.....

1 comment:

Anonymous said...

καλά τα λέει ο δόκτωρ, στην προσπάθειά του να αθωοποιήσει τη στάση των εβραίων διαχρονικά και παγκόσμια. Έχω όμως δύο ερωτήσεις:
1. Απο πότε και γιατί ξεκίνησε αυτός ο παγκόσμιος κατατρεγμός των Εβραίων που τους ανάγκασε να έχουν τέτοια αντανακλαστικά?
2. Αφού οι Εβραίοι έχουν τη δυνατότητα να "οσμήζονται" έγκαιρα τις παγκόσμιες κρίσεις και να εφευρίσκουν τρόπους που θα τους βγάλουν απο τις δύσκολες ατραπούς, γιατί δεν τους κάνουν παγκόσμια γνωστούς έτσι ώστε να σωθεί και ο υπόλοιπος κόσμος?
Καθ'υπέρβαση να υποβάλλω και ένα ακόμα ερώτημα στο εισαγωγικό ανέκδοτο του δόκτωρος:
Όταν πάει κανείς για σαφάρι (κυνήγι που λέμε στα Ελληνικά) το πρώτο του μέλημα είναι να κρατά όπλο για την ασφάλεια τη δικιά του και της παρέας του. Τα αθλητικά παπούτσια (τουτέστιν, του φευγάτου η μάνα ποτέ δεν έκλαψε και μείνε εσυ πίσω βορά στο λέοντα ενώ εγώ την κάνω....) είναι ένα παράδειγμά που έχει εφαρμογή μεταξύ Εβραίου και μή Εβραίου? Αν δλδ, στο σκηνικό ήταν δύο Εβραίοι ή ένας μπαμπάς εβραίος με τον γιό του, θα συνέβαινε το ίδιο??????

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails