Thursday, June 14, 2007

Το αληθινό πρόσωπό τους δείχνουν οι τράπεζες.

Το τελευταίο καιρό πολλά ακούμε σχετικά με ομόλογα και τράπεζες.
Η εξ Αμερικής JP Morgan ήταν στο επίκεντρο.Όλες όμως οι τράπεζες έχουν κοινούς στόχους αφού διοικούνται στη πραγματικότητα απο συγκεκριμένα άτομα.
Σε αναφορά μας στο συνέδριο της λέσχης Bilderberg που έλαβε χώρα στη Κωνσταντινούπολη,σας προτρέψαμε να φανταστείτε τη περιμένει τη τσέπη του έλληνα μετά το συνέδριο αυτό.Τα κακά μαντάτα δεν άργησαν να έρθουν.
Απο την ιστοσελίδα enew.gr


Κυνηγήστε τις τράπεζες!



Τέλος στην τραπεζική εξαπάτηση των λεγόμενων ¨εξόδων φακέλου¨ έδωσε το Ειρηνοδικείο της Αθήνας χαρακτηρίζοντας τους σχετικούς όρους στα δάνεια ως προμήθειες -άρα παράνομους-, δίνοντας έτσι το ¨πράσινο φως¨ για μαζική υποβολή αγωγών καταναλωτών κατά τραπεζών. Με την απόφαση αυτή επιβάλλεται σε τράπεζα να επιστρέψει σε τέσσερις πελάτες της το συνολικό ποσό των 2.645 ευρώ.
Χιλιάδες δανειολήπτες που επιβαρύνθηκαν από τα λεγόμενα ¨έξοδα φακέλου¨ μπορούν τώρα να ζητήσουν πίσω τα ποσά που κατέβαλλαν για τη σύναψη δανείου.

Σύμφωνα με την απόφαση 726/04 παράνομες επιβαρύνσεις θεωρούνται αυτές, που αφορούν έξοδα φακέλου,
διαχειριστικά έξοδα και έξοδα χρηματοδότησης. Το ύψος αυτών των επιβαρύνσεων διαμορφώνεται στο 1% επί του δανείου. Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι τα λειτουργικά έξοδα εισπράττονται μέσω των τόκων και όχι ξεχωριστά.

Η δικαστική απόφαση-σταθμός αποτελεί συνέχεια παλαιότερης απόφασης του Εφετείου της Αθήνας, που προσδιόριζε ως καταχρηστικούς τους όρους στα στεγαστικά δάνεια. Οι αγωγές μπορεί να αφορούν ακόμη και στεγαστικά δάνεια, που έχουν εξοφληθεί, ενώ το ¨δικαστικό κόστος¨ για τον καθένα θα κυμαίνεται από 100 έως 150 ευρώ.

Οι τράπεζες ωστόσο διατηρούν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση και να γίνει νέα εξέταση του θέματος από το Πολυμελές Πρωτοδικείο.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails