Monday, June 4, 2007

Εκθεση του State Department για τον αντισημιτισμό!









Παλιά η είδηση μεν αλλά τώρα που θέλουν οι πολιτικοί μας(έτσι τους είπαν δηλαδή) να ποινικοποιήσουν την άρνηση του ολοκαυτώματος πρέπει να μην ξεχνάμε!






Συνδέστε:Simon Wiessenthal-AIPAC-Bildeberg-State Department-Marxsism-Antifa-Παρατηρητήριο Ελσίνκι.....
Έκθεση του State Department για τον Αντισημιτισμό Διεθνώς - Ελλάδα
5 Ιανουαρίου, 2005
Οι βανδαλισμοί εβραϊκών μνημείων συνέχισαν να αποτελούν πρόβλημα στην περίοδο που αναφέρεται η έκθεση αυτή. Ωστόσο, η κυβέρνηση καταδίκασε αυτές τις πράξεις. Εβραϊκά μνημεία στα Ιωάννινα βεβηλώθηκαν τρεις φορές μέσα στο 2003. Το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη βεβηλώθηκε το Φεβρουάριο του 2003. Η αστυνομία δεν έχει εντοπίσει τους δράστες. Αντισημιτικά συνθήματα γράφτηκαν σε τοίχους, σβήστηκαν από τις αρχές, και ξαναγράφτηκαν σε αρκετά σημεία της πολυσύχναστης εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου. Η ακροδεξιά ομάδα «Χρυσή Αυγή» αναγράφει συχνά αντισημιτικά συνθήματα σε τοίχους, γέφυρες και άλλα κτίρια σε όλη την Ελλάδα. Μερικά σχολικά βιβλία εξακολουθούν να περιλαμβάνουν αρνητικές αναφορές για τους Καθολικούς, τους Εβραίους, και άλλους. Βιβλιοπωλεία στη Βόρεια Ελλάδα πούλησαν και εξέθεσαν στις βιτρίνες τους αντισημιτική λογοτεχνία, συμπεριλαμβανομένου του βιβλίου «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών».
Το Κέντρο Βίζενταλ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία το Νοέμβριο του 2003 προειδοποιώντας του Εβραίους επισκέπτες για «την αποτυχία της Ελλάδας να καταπολεμίσει τον αυξανόμενο αντισημιτισμό». Ωστόσο, ηγέτες της τοπικής εβραϊκής κοινότητας δεν υποστηρίζουν την οδηγία αυτή. Ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού συνέχισε να προωθεί στην ιστοσελίδα του Πασχαλινά έθιμα όπως το κάψιμο ομοιώματος του Ιούδα σε μερικά νησιά, σε ορισμένες περιπτώσεις γνωστό τοπικά και ως « το κάψιμο του Εβραίου», έθιμο το οποίο αναπαράγει μίσος και φανατισμό εναντίον των Εβραίων. Το Κέντρο Βίζενταλ διαμαρτυρήθηκε για την αναβίωση αυτής της παράδοσης.
Ο αντισημιτισμός συνέχισε να υπάρχει τόσο στις μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες όσο και στον εξτρεμιστικό τύπο. Το Κέντρο Βίζενταλ και ο Οργανισμός κατά της Δυσφήμησης κατήγγειλαν τον τύπο για αντισημιτικά άρθρα και γελοιογραφίες σε αρκετές περιπτώσεις, ιδιαίτερα μετά την ανθρωποκτονία του ηγέτη της Χαμάς, Σεΐχη Γιασσίν, από ισραηλινές δυνάμεις. Συχνά χάνεται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αντίδραση στην πολιτική του Ισραήλ και στη γενικότερη συμπεριφορά απέναντι στους Εβραίους, αυξάνοντας το αίσθημα αντισημιτισμού στα μέσα επικοινωνίας και το κοινό.
Τα μεγάλα μέσα μαζικής επικοινωνίας χρησιμοποιούν συχνά τον όρο «γενοκτονία» και «Ολοκαύτωμα» για να περιγράψουν την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Δυτική Λωρίδα της Γάζας, κάνοντας παραλληλισμό με τη ναζιστική Γερμανία. Ο τύπος και το κοινό συχνά δεν διαχωρίζουν την πολιτική του κράτους του Ισραήλ από τους Εβραίους. Οι ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας έχουν καταδικάσει αντισημιτικές εκπομπές σε μικρούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά δεν έχουν κατατεθεί μηνύσεις εναντίον των σταθμών αυτών, οι περισσότεροι των οποίων λειτουργούν χωρίς άδεια.
Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης αποκάλεσε τους Εβραίους «ρίζα του κακού» το Νοέμβριο του 2003, κι έκανε έντονες αντισημιτικές δηλώσεις κατά την περίοδο της έκθεσης αυτής. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι δηλώσεις του Θεοδωράκη είχαν στόχο το Ισραήλ και όχι τους Εβραίους.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.), ένα μικρό, ακροδεξιό κόμμα, υποστηρίζει τον ακραίο εθνικισμό, τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό, και την ξενοφοβία. Ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, κέρδισε μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις εκλογές του Ιουνίου. Ο Καρατζαφέρης συχνά αποδίδει γεγονότα αρνητικά για την Ελλάδα σε διεθνείς εβραϊκές συνομωσίες. Χρησιμοποίησε τον τηλεοπτικό σταθμό που ανήκει στο κόμμα του για να καταγγείλει πολιτικούς με εβραϊκή καταγωγή και για να ισχυριστεί ότι πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου κρύβονται Εβραίοι.
Η κυβέρνηση καταδίκασε όλες τις πράξεις βανδαλισμού. Η κυβέρνηση παρείχε 24ωρη αστυνομική προστασία στα γραφεία της εβραϊκής κοινότητας στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης και την κυβέρνηση για την εξεύρεση δίκαιης αποζημίωσης σχετικά με το νεκροταφείο της κοινότητας.
Το Σύνταγμα καθιερώνει την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού (Ελληνική Ορθοδοξία) ως την επικρατούσα θρησκεία, αλλά παρέχει επίσης το δικαίωμα σε όλους τους πολίτες να ασκούν τη θρησκεία της επιλογής τους. Οι Εβραίοι εξασκούν ελεύθερα τη θρησκεία τους, και οι εβραϊκές οργανώσεις δεν έχουν κάνει παράπονα ούτε έχουν ζητήσει επιπλέον νομική προστασία.
Ο Ιουδαϊσμός είναι μια από τις τρεις θρησκείες (οι άλλες δύο είναι η Ορθοδοξία και το Ισλάμ) που θεωρούνται «νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου». Στην πράξη, αυτή η ευεργετική διάκριση σημαίνει ότι οι εβραϊκές κοινότητες μπορούν να έχουν περιουσία ως θρησκευτικές κοινότητες και όχι ως αστικοί σύνδεσμοι.
Στις 15 Ιανουαρίου, το κοινοβούλιο έκανε ομόφωνα δεκτή την ανακήρυξη της 27ης Ιανουαρίου – ημέρας απελευθέρωσης του Άουσβιτς – ως Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Την εβδομάδα που ακολούθησε, η χώρα τίμησε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος με εκδηλώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και με τη συμμετοχή του Νομπελίστα ‘Ελι Βιζέλ. Τον Απρίλιο, τοποθετήθηκε αναμνηστική πλακέτα στον σιδηροδρομικό σταθμό από όπου Εβραίοι εστάλησαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση συμμετείχε στη διοργάνωση ενός σεμιναρίου για την «Διδασκαλία του Ολοκαυτώματος». Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, το σεμινάριο είχε ως συμμετέχοντες 150 εκπαιδευτικούς και φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Το σεμινάριο αυτό για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών είχε ως στόχο να εισάγει το μάθημα του Ολοκαυτώματος στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τον Οκτώβριο του 2003 έγιναν στη Θεσσαλονίκη τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους Ελληνοεβραίους βετεράνους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails