Thursday, January 1, 2009

Η αντικειμενική ΕΡΤ και ο Χαρίτος

Πιστεύετε οτι η ανταπόκριση της ΕΡΤ για τα γεγονότα στη Γάζα και το Ισραήλ μη αντικειμενική και ολίγον τι φιλοισραηλινή; Βλέπεται στο διαδίκτυο τα διαμελισμένα πτώματα των Παλαιστινίων και διαμαρτύρεστε γιατί η ελληνική τηλεόραση δεν τα δείχνει;
Η απάντηση κρύβεται στον μόνιμο ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μέση Ανατολή, Πάνο Χαρίτο. Ο Χαρίτος έχει παντρευτεί Ισραηλινή με αποτέλεσμα να του επιτρέπουν να πηγαίνει όπου θέλει μέσα στο Ισραήλ με το αζημίωτο βέβαια.







Η κρεββατομουρμούρα της Ισραηλίτισσας συζύγου


Τόχει παραξηλώσει ο μόνιμος ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Μέση Ανατολή Πάνος Χάριτος: Λες και εκφωνούσε Δελτία Τύπου του Ισραηλινού Στρατού, ο Χαρίτος μας διαβεβαίωνε όλες αυτές τις ημέρες πως από τους 300 νεκρούς Παλαιστινίους στην Γάζα, μόνο οι 25 είναι άμαχος πληθυσμός!.. Διαβάστε τι κατήγγειλε στο site «Τρωκτικό» ένας τηλεθεατής: «Σήμερα το πρωί (σ.σ.: Δευτέρα 29 Δεκέμβρη 2008) κατά τις 10:15 σε μια ενημερωτική εκπομπή της ΕΤ3 ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Ισραήλ Πάνος Χάριτος υποστήριξε τις πλέον φιλοισραηλινές θέσεις : Υποστήριξε την επιτυχία των βομβαρδισμών, αφού από τους 292 νεκρούς ...μόνο οι ...20 εξ αυ¬τών ήταν άμαχοι!!! Όταν δειλά η δημοσιογράφος του πάνελ (σ.σ.: Πόπη Τσαπανίδου) τον ρώτησε από ποιες πηγές προέρχονταν τα στοιχεία, αυτός συνέχισε ατρόμητος και επικαλέστηκε ...Παλαιστίνιους (!!!) δημοσιογράφους που τα έλεγαν αυτά... Εν τω μεταξύ οι... εικόνες έδειχναν εμφανώς τον ολοκληρωτικό βομβαρδισμό πολυκατοικιών και πολλές φορές οικοδομικών τετραγώνων. Δηλαδή ο Πάνος Χαρίτος προσπάθησε να μας πει ότι οι βόμβες του Ισραήλ ήταν πολύ διακριτικές και χτυπάνε μόνο τους ισλαμιστές της Χαμάς... Αγανακτισμένος πήρα τηλέφωνο στην εκπομπή και η απάντηση της κοπέλας στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου ήταν η εξής : «Ε τι να κάνει κι αυτός... Γυναίκα Εβραία έχει και θέλει να αποφύγει την κρεββατομουρμούρα»!!!.. ΟΝΤΩΣ, ο συμπαθέστατος Χαρίτος έχει παντρευτεί μία πανέμορφη Ισραηλινή, την οποία γνώρισε το 2001, όταν είχε πρωτοκατέβει στην Μέση Ανατολή προκειμένου να καλύψει τον Δεύτερο Πόλεμο του Κόλπου για λογαριασμό της ΕΡΤ. Είδατε τι δύναμη έχει η Εβραία γυναίκα;


6 comments:

Anonymous said...

Έστειλα στο http://www.ert.gr/keep/epikoinonia/ert-ae/k.e.e.p.htm (μπορείτε εναλλακτικά & στο webmaster@ertonline.gr) με θέμα http://1453-2009.pblogs.gr/2008/12/ebraia-h-gynaika-toy-filo-srahlinoy-antapokrith-ths-ert-panoy-ha.html την ακόλουθη επιστολή:
Γράφω να διαμαρτυρηθώ κινούμενος από την ανωτέρω δημοσίευση για τη μεροληπτική φιλοισραηλινή κάλυψη της Ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα από τη δημόσια τηλεόραση. Πώς βγαίνει & προσδιορίζει με ακρίβεια ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος τον αριθμό των αμάχων επί συνόλου των Παλαιστίνιων νεκρών από τα Ισραηλινά πυρά όταν το ίδιο το Παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων στο τελευταίο τηλεγράφημα του της 31.12.2008 μιλάει για περισσότερους από 390 νεκρούς & 1884 τραυματίες χωρίς να είναι σε θέση να κάνει αυτόν τον προσδιορισμό; http://english.wafa.ps/?action=detail&id=12489 & επιτέλους θα είμαστε υποχρεωμένοι να ανατρέχουμε για ολόπλευρη ενημέρωση σε ξένες πηγές όταν χρυσοπληρώνουμε μηνιαίως την ΕΡΤ για να καλύπτει τα έξοδα ανταποκρίσεων στο εξωτερικό; Αν είναι έτσι τουλάχιστον καλέστε πίσω τον ανταποκριτή & μεταφράστε 1 δελτίο τύπου του Ισραηλινού στρατού για να γλιτώσουμε τουλάχιστον τα έξοδα.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ said...

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες θα το δημοσιεύσουμε το σχόλιό σου...

Anonymous said...

Διάβασα το post για τον Πάνο Χαρίτο, και επειδή με βρίσκει 100% αντίθετο σας γράφω και εγώ τη δική μου γνώμη.
Θα ήθελα να μου πείτε γιατί θα έπρεπε να σχολιάζουμε την ιδιωτική ζωή ενός επαγγελματία με τέτοιο τρόπο (το να τονίζετε το "εβραία σύζυγος" και την "κρεβατομουρμούρα" που επικαλέστηκε μια τυχαία υπάλληλος (που προφανώς δεν έχει ιδέα) αποτελεί και παρωχημένη και επικίνδυνη αντίληψη).
Τεκμαίρει, δηλαδή, την μη-αντικειμενικότητα του Χαρίτου η ανοησία της τηλεφωνήτριας στην ΕΤ, ή μήπως αποτελεί πειστήριο η επιλογή του για την προσωπική του ζωή?
Ας μην ψάχνουμε και ας μην δίνουμε τόσο εύκολα για όλους τέτοιους χαρακτηρισμούς, γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση υποτιμάτε κάτι που σπάνια βρίσκεται στη ελληνική τηλεόραση: την Δημοσιογραφία.

Πολλώ δε μάλλον που κανείς σας δεν παρακολούθησε την συγκεκριμένη ανταπόκριση του δημοσιογράφου.

Ο Χαρίτος δεν είναι Λιάτσος...

Το δημοσιογραφικό του έργο είναι που τον έχει φέρει στην κορυφή της ελληνικής δημοσιογραφίας - μακράν.

Ανατρέξτε λοιπόν και στο post του χρήστη filtor (http://1453-2009.pblogs.gr/2008/12/ebraia-h-gynaika-toy-filo-srahlinoy-antapokrith-ths-ert-panoy-ha.html)
που τηλεφώνησε στην ΕΡΤ και κρίνετε.
-
ευχαριστώ για την φιλοξενία

worldcity

Ραδάμανθυς said...

World city αν δεν είσαι πράκτορας ή δέν τα έχεις πάρει απο αυτούς τότε είσαι βαθεία νυχτομένος στο Matrix που σου έχουν χτίσει περίτεχνα οι αφέντες αυτού του κόσμου!Καλή νύχτα και όνειρα γλυκά!ΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ!!

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ said...

Αγαπητέ "World City" για να κατανοήσεις πλήρως τι εστί "μεγάλος δημοσιογράφος" σε παραπέμπω στα λεγόμενα του Τζόν Σουϊντον που θα βρείς στη πλευρική στήλη του βλόγ μας.
Όσον αφορά το Χαρίτο,δεν επιτεθόμαστε στην προσωπική του ζώη.Μας είναι αδιάφορη.Όμως δεν μπορείς να πείς οτι είναι αντικειμενικός ένας δημοσιογράφος όταν είναι αποκλειστικός απεσταλμένος στην Μέση Ανατολή και έχει Εβραία γυναίκα.Αν ήταν σε ιδιωτικό κανάλι δεν θα μας προβλημάτιζε.Αλλά όχι στην τηλεόραση που πληρώνουμε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.Επι της ουσίας όμως ο Χαρίτος μόνος του προκάλεσε αυτές τις αντιδράσεις λέγοντας οτι το Ισραήλ δεν βομβαρδίζει αμάχους και πως μόνο 25 άτομα απο τα 300 ήταν άμαχοι.Το όλο του ρεπορτάζ θυμίζει όντως ρεπορτάζ του Ισραηλινού Στρατού.Είναι δυνατόν να βλέπει γύρω του ακρωτηριασμένα πτώματα απο βόμβες διασποράς και να μην κάνει κριτική στο Ισραήλ.
Τέλος το γεγονός οτι μπαινοβγαίνει στο Ισραήλ συνεχώς και παίρνει άδειες δείχνει οτι οι Ισραηλινοί τον εμπιστεύονται.Όλοι οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται οτι σε παρόμοιες περιπτώσεις οι Ισραηλινοί κλείνουν τις πόρτες.Ο Χαρίτος όμως με ελάχιστους άλλους "παίρνουν άδεια".

Anonymous said...

αγαπητέ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

συνεχίζω να έχω την εντύπωση ότι στη περίπτωση του Χαρίτου κάνεις μέγα λάθος.

Πρώτα - πρώτα αν δεν έχεις δει το ρεπορτάζ να είσαι επιφυλακτικός, ο Χαρίτος δεν είναι αφελής και αν είχε υστεροβουλία θα το "σετάριζε" με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Έπειτα, όλα τα ρεπορτάζ του συγκεκριμένου δημοσιογράφου που τα παρακολουθώ ανελλιπώς πλέον (και γιατί μου ταιριάζει ο τρόπος που δημοσιογραφεί αλλά και για να "μετρήσω" το ζήτημα της αντικειμενικότητάς του σε ένα τέτοιο δύσκολο θέμα)έχω διαπιστώσει ότι είναι υποδειγματικά. Στην περίπτωση μάλιστα του βομβαρδισμού - σφαγή του σχολείου ο Χαρίτος έκανε κορυφαία δημοσιογραφία. (για λεπτομέρειες μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση στο google με τίτλο:

Πάνος Χαρίτος: επίδειξη κορυφαίας δημοσιογραφίας από την Γάζα

όπου θα διαπιστώσετε ΤΙ είπε εναντίον του Ισραήλ και αν θα μπορούσε να τα πει ο τύπος του δημοσιογράφου που είπατε ότι είναι.

Επίσης παρατήρησα ότι αναφέρετε πως ο Χαρίτος μπαινοβγαίνει στο Ισραήλ και ότι παίρνει συνεχώς άδειες από τους Ισραηλινούς.
Αγαπητέ μου ο Χαρίτος δεν μπαινοβγαίνει στο Ισραήλ, ΖΕΙ στο Ισραήλ τουλάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια.
Και έπειτα, φαντάζεστε έναν δημοσιογράφο του BBC ή του Reuters που ζει στην Ελλάδα να μην του παρέχονται οι απαιτούμενες άδειες και διευκολύνσεις ώστε δημοσιογραφήσει? Ακόμα κι έτσι ο Χαρίτος δεν πήρε άδεια από το Ισραήλ να εισέλθει στην λωρίδα της Γάζας. Δεν συμπεριελήφθηκε στους "ελάχιστους" που αναφέρατε. Αν και εγώ αιφνιδιάστηκα, δεν περίμενα να μην του δώσουν άδεια.
Τέλος, όσο αφορά το πρόβλημα "ΙΣΡΑΗΛ" τα πράγματα είναι γνωστά όσο και σύνθετα. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα των "απάτριδων" Παλαιστινίων. Το θέμα του ότι οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να έχουν δική τους πατρίδα (και την ησυχία τους) δεν είναι εξαιτίας, απλώς, των Ισραηλινών. Η τραγική Παλαιστίνη είναι η ντροπή του Δυτικού Πολιτισμού, πρώτα απ' όλα. Όπως και του Αραβικού.
Επίσης η Χαμάς είναι επίσης υπεύθυνη για τον εγκλωβισμό / αποκλεισμό του παλαιστινιακού λαού. Και μάλιστα έχει βαριές και εγκληματικές ευθύνες.
Ξέρετε, δεν είναι ΜΟΝΟ το Ισραήλ που εγκληματεί εις βάρος της Παλαιστίνης. Περιλαμβανόμαστε και όλοι εμείς...

ευχαριστώ για την φιλοξενία
worldcity

ΥΣ: μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το θέμα των ταμπού γύρω από το Ισραήλ. Εάν σας ενδιαφέρει ανατρέξτε στο άρθρο:
Israel is the Opium of the People and Other Taboos στην διεύθυνση:
http://www.monaeltahawy.com/blog/?p=94

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails