Wednesday, January 30, 2013

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ


O Ηρώδης  ο Μέγας ήταν βασιλιάς της Ιουδαίας από το 37 π.Χ μέχρι και το έτος της Γέννησης του Χριστού. Ο Ηρώδης ονομάστηκε Μέγας γιατί κατάφερε να ενώσει όλη την Ιουδαία και να τις χαρίσει δόξα και πολυτελή οικοδομήματα. Στις μέρες μας το όνομα του είναι συνώνυμο με την κτηνωδία γιατί σύμφωνα με την Καινή διαθήκη διέταξε την σφαγή όλων των βρεφών της Ιουδαίας, φοβούμενος ότι θα χάσει την βασιλεία του από τον νεογέννητο Χριστό. Κατά πόσο όμως είναι αξιόπιστη αυτή η πληροφορία δεν γνωρίζουμε αφού η καινή διαθήκη είναι θρησκευτικό και όχι ιστορικό βιβλίο.


Ας πάρουμε  όμως τα πράγματα απο την αρχή. Ο Ηρώδης ήταν γιός του πολιτικού διοικητή της Ιουδαίας Αντίπατρου, ο οποίος με την σειρά του ήταν γιός μια ιερόδουλης στο ναο του Απόλλωνα  στον Ασκαλώνα, γεγονός που τον έκανε αρκετά μισητό στους Εβραίους  αφού τον θεωρούσαν αλλόφυλο. Ο Αντίπατρος φανέρα φιλέλληνας αφαίρεσε από τους Ιουδαίους όλες τις Ελληνικές πόλεις που είχαν καθυποτάξει στο παρελθόν. Υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του Ελληνισμού βρέθηκε δηλητηριασμένος απο μία σκληροπυρινική φαρισαική μερίδα που τον μισούσε θανάσημα λόγο της ελληνικής του συμπεριφοράς.

 Η ιστορία εδώ επαναλμβάνεται για ακόμη μία φορά, οι Εβραίοι φανεροί εχθροί του ελληνισμού,εξοντώνουν με ύπουλους τρόπους όσους εναντιώνονται στα συμφέροντα τους, και πολύ περισσότερο όσους εργάζονται για τον ελληνισμό.

Αργότερα οι τότε άρχοντες της Ρώμης Λέπιδος και Οκτάβιος ανακήρυξαν βασιλιά της Ιουδαίας τον γιο του Αντίπατρου Ηρώδη, ο οποίος καθιέρωσε τον ελληνισμό περισσότερο απο τον πατέρα του. Οι κατεστραμμένες πόλεις από τους Μακκαβαίους ξανακτίστηκαν  και απέκτησαν μαζί με τον ελληνικό τους χαρακτήρα και αυτονομία. Κατάφερε επίσης να καθιερώσει ήθη και έθιμα ξένα, πέρα από τα γνήσια Ιουδαϊκά και αναβίωσε τον ελληνισμό μέσα από λαμπρές οικοδομές και καταστήματα όπως γυμνάσια, αγώνες, θέατρα, στοές, τείχη, υδραγωγεία και άλλα πολλά. Έτσι λοιπόν εξηγείται και το θανάσιμο μίσος πού είχαν οι Εβραίοι απέναντι του. 

Είναι φανερή η διαστρέβλωση και η απόκρυψη της πραγματικής ιστορίας, που γίνεται από τους Εβραίους με σκοπό την αλλοίωση της συνείδησης των Ελλήνων και κατ' επέκταση ολόκληρης της ανθρωπότητας. Χρέος του κάθε Έλληνα είναι να μελετάει την ιστορία προσεχτικά και να τιμά προσωπικότητες σαν τον Ηρώδη το Μέγα που το ιστορικό κατεστημένο τους έχει παραγκωνίσει ή διαφθείρει σκόπιμα για χάρη του εβραϊκού εθνικισμού. Η γνώση και η διάδοση της πληροφορίας με κάθε μέσο γραπτό ή προφορικό, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ενάντια στα σχέδια της φυλής που θέλει να σκλαβώσει την ανθρωπότητα με όπλο το χρηματοπιστωτικού σύστημα, την τεχνολογία και της ελεγχόμενη πληροφορία.

Τα ιστορικά στοιχεία είναι απο τον τέταρτο τόμο "Η ιστορία του Ελληνικού 'Εθνους"
Του Κων. Παπαρηγόπουλου σελ. 156-158


http://wwwaporrito.blogspot.gr/2013/01/blog-post_29.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails