Wednesday, January 16, 2013

Έρευνα στις ΗΠΑ: Οι νέοι άνδρες δεν θέλουν να παντρευτούν. «Οι γυναίκες δεν είναι πια γυναίκες», λένε


 LifeSiteNews.com / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Όλο και λιγότεροι νέοι άνδρες στις ΗΠΑ θέλουν να παντρευτούν, ενώ αντίθετα η επιθυμία για το γάμο αυξάνεται μεταξύ των νέων γυναικών, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Pew Research Center.

Το Pew διαπίστωσε πρόσφατα ότι ο αριθμός των γυναικών στις ηλικίες 18-34 που θεωρούν ότι ένας επιτυχημένος γάμος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που αυξήθηκε από 28 τοις εκατό σε 37 τοις εκατό από το 1997. Ο αριθμός των νεαρών ενηλίκων ανδρών που θεωρούν το ίδιο πράγμα μειώθηκε από 35 τοις εκατό σε 29 τοις εκατό κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Τα ευρήματα Pew τράβηξαν την προσοχή μιας Αμερικάνας συγγραφέα που υποστηρίζει ότι ο φεμινισμός, που είναι βαθιά ριζωμένος σε κάθε τομέα της κοινωνίας και της κουλτούρας, έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο οι νέοι άνδρες θεωρούν ότι είναι περισσότερο επωφελής για αυτούς απλά να μην επιλέξουν τον γάμο.

Το άρθρο της Suzanne Venker με τον τίτλο «Ο πόλεμος κατά των ανδρών», που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Fox News στα τέλη Νοεμβρίου, έχει γίνει ένας μαγνήτης για φεμινίστριες συγγραφείς που έχουν επιτεθεί στην θέση της συγγραφέα ότι ο θεσμός του γάμου απειλείται και δεν ενισχύεται, από τα υποτιθέμενα κέρδη του φεμινιστικού κινήματος κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών.

"Που πήγαν όλοι οι καλοί (δηλαδή για γάμο) άνδρες;" είναι μια ερώτηση που έχει συζητηθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό στα κοσμικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, λέει η Venker, αλλά η απάντησή της, που στηρίζεται σε στατιστικά στοιχεία, δεν αρέσει στους mainstream σχολιαστές που είναι επηρεασμένοι από το φεμινισμό.

Επισημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, ο αριθμός των γυναικών που εργάζονται έχει ξεπεράσει τον αριθμό των ανδρών, ενώ περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες αποκτούν πανεπιστημιακά πτυχία.

"Ποιο είναι το πρόβλημα; Αυτό το νέο φαινόμενο έχει αλλάξει το χορό (τους ρόλους) μεταξύ ανδρών και γυναικών, "έγραψε η Venker. Με το φεμινισμό να τους ωθεί έξω από τον παραδοσιακό τους ρόλο ως προστάτη της οικογένειας, προστάτη και πάροχο - και με τους νόμους περί διαζυγίου να δημιουργούν μια όλο και πιο επισφαλή οικονομική προοπτική για τους άνδρες που χωρίζουν - οι άνδρες δεν βρίσκουν πλέον κανένα όφελος στον γάμο.

Ως συγγραφέας και ερευνήτρια σχετικά με τις τάσεις του γάμου και των σχέσεων, η Venker είπε, ότι έχει «κατά λάθος σκοντάψει επάνω σε μια υποκουλτούρα ανδρών που λένε ξεκάθαρα, ότι δεν πρόκειται να παντρευτούν."

«Όταν τους ρωτάω γιατί, η απάντηση είναι πάντα η ίδια: οι γυναίκες δεν είναι γυναίκες πια." Ο φεμινισμός, ο οποίος διδάσκει τις γυναίκες να βλέπουν τους άνδρες ως εχθρούς, έχει κάνει τις γυναίκες "θυμωμένες" και "αμυνόμενες, αν και συχνά εν αγνοία τους."

«Τώρα οι άνδρες δεν έχουν πού να πάνε. Είναι ακριβώς αυτή η εικόνα της δυναμικής γυναίκας που είναι η «καλή» και του «κακού» άνδρα που έχει καταστρέψει τη σχέση μεταξύ των δύο φύλων. Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο, οι άνδρες εξακολουθούν να κατηγορούνται όταν η αγάπη πάει στραβά. "

"Οι άντρες είναι κουρασμένοι," έγραψε η Venker. "Κουρασμένοι να ακούνε να τους λένε ότι υπάρχει κάτι θεμελιωδώς λάθος σε αυτούς. Κουρασμένοι να τους λένε ότι, αν οι γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες, αυτό είναι σφάλμα των ανδρών. "

Ο φεμινισμός και η σεξουαλική επανάσταση έκαναν τον γάμο "ξεπερασμένο" για τις γυναίκες ως ένα κοινωνικό και οικονομικό καταφύγιο, αλλά αυτό είναι μια κατάσταση που δεν θα πρέπει να εξυμνείται από τις φεμινίστριες, λέει η Venker.

"Είναι οι γυναίκες που χάνουν. Όχι μόνο είναι αυτές που επιβαρύνονται με τις συνέπειες του σεξ, αλλά απορρίπτοντας την ανδρική φύση αναζητούν διαρκώς μια ισορροπημένη ζωή. Το γεγονός είναι, οι γυναίκες χρειάζονται ξεκάθαρους στόχους επαγγελματικής σταδιοδρομίας ανδρών – χρειάζονται άνδρες που θα πάρουν τη σκυτάλη στο γραφείο - για να ζήσουν την ισορροπημένη ζωή που επιδιώκουν ".

Τα ερευνητικά δεδομένα από το Κέντρο Ερευνών Pew τους τελευταίους μήνες του 2012 δείχνουν ανησυχητικές τάσεις για το γάμο και το παιδί στις ΗΠΑ. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου, αναφέρει ότι τα τελευταία στοιχεία της απογραφής έδειξαν "μόλις μισό" του συνόλου των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι σήμερα παντρεμένο, ένα "ιστορικό χαμηλό". Από το 1960, ο αριθμός των ενηλίκων παντρεμένων έχει μειωθεί από 72 σε 51 τοις εκατό και ο αριθμός των νέων γάμων στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά πέντε τοις εκατό μεταξύ 2009 και 2010.

Επιπλέον, η μέση ηλικία στον πρώτο γάμο συνεχίζει να αυξάνεται με τις γυναίκες να παντρεύονται για πρώτη φορά στα 26,5 χρόνια και τους άνδρες στα 28,7. Οι μειώσεις στο γάμο είναι «πιο δραματικές» μεταξύ των νεαρών ενηλίκων. Μόνο το 20 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 18 έως 29 είναι παντρεμένοι, σε σύγκριση με 59 τοις εκατό που ήταν το 1960.

«Εάν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις, το ποσοστό των ενηλίκων που είναι σήμερα παντρεμένο θα πέσει κάτω από το μισό μέσα σε λίγα χρόνια», ανέφερε η έκθεση.

Επιπλέον, η σχέση μεταξύ γάμου και ανατροφής των παιδιών έχει αποσυνδεθεί στο μυαλό της λεγόμενης γενιάς της Χιλιετίας(Millennials), εκείνων μεταξύ 18 έως 29 ετών. Ενώ το 52 τοις εκατό των Millennials λέει είναι ένας καλός γονέας είναι «ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα» στη ζωή, μόνο το 30 τοις εκατό λέει το είναι ίδιο σημαντικό για να είναι ένας γάμος επιτυχημένος, διαπίστωσε μια έρευνα.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι Millennials, πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά που προέρχονται από διαζύγιο και έχουν ένα γονέα, έχουν επίσης λιγότερες πιθανότητες από τους μεγαλύτερούς τους να πουν ότι ένα παιδί χρειάζεται τόσο τον πατέρα όσο και την μητέρα στο σπίτι, και ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι άγαμοι γονείς είναι κάτι κακό για την κοινωνία.

Σχ. ΚΟ: Ενώ στη Δύση ο «γάμος των ομοφυλόφιλων» μονοπωλεί το ενδιαφέρον, προβάλλεται ως «μέγα επίτευγμα» και διχάζει την κοινωνία, ο γάμος των ετεροφυλόφιλων (sicπνέει τα λοίσθια, χωρίς κανείς να νοιάζεται. Σημείο των καιρών.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/2013/01/blog-post_15.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails