Thursday, November 28, 2013

Για αυτό μας βάζουν υψηλούς φόρους! Bloomberg: Funds αγοράζουν τα κατασχεμένα σπίτια


Τα funds εξορμούν για να αρπάξουντην ακίνητη περιουσία των πολιτών. Λόγω των "κόκκινων" σανείων αλλά και της επιβληθείσας βαριάς φορολογίας, όλοι είναι υποψήφιοι να χάσουν το σπίτι τους. Η τράπεζα θα θέσει μια ελάχιστη τιμή για το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων, το οποίο περιλαμβάνει πέντε κτίρια στη Μαδρίτη, ένα στη Βαρκελώνη και ένα στην Γκουανταλαχάρα, δήλωσε ο Juan Barba, επικεφαλής της ακίνητης περιουσίας της τράπεζας, που είναι γνωστή ως Sareb. Τα σπίτια κατασκευάστηκαν από το 2007 έως το 2011, είπε, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει την αξία τους. Να σημειώσουμε πως η Sareb δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2012 για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων των προβληματικών τραπεζών στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος της χώρας.  

Η αγορά ενοικίασης στην Ισπανία, η οποία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ευρώπη, μπορεί να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια, καθώς οι περικοπές των κρατικών δαπανών, του ποσοστού ανεργίας στο 26% και των υποτονικών ενυπόθηκων δανείων, καθιστούν πιο δύσκολη για τους Ισπανούς την αγορά κατοικιών.
Η αύξηση της ζήτησης για ενοικίαση ακινήτων ωθεί τα ξένα κεφάλαια να επενδύσουν σε απούλητα σπίτια της Ισπανίας, τα οποία μπορεί να ανέλθουν συνολικά στα 1,3 εκατ. ακίνητα, σύμφωνα με το Idealista.com, τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα ακινήτων της χώρας. Η Blackstone Group, η οποία έχει αγοράσει περίπου 40.000 σπίτια στις ΗΠΑ, συμφώνησε τον περασμένο Ιούλιο να αγοράσει 18 πολυκατοικίες στη Μαδρίτη έναντι 125.500.000 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Goldman Sachs Group, και η Azora Capital συμφώνησαν τον Αύγουστο να καταβάλουν πάνω από το 20% της ελάχιστης τιμής για 32 υπό κατασκευή κατοικίες που προορίζονται για κοινωνικά αδύναμους ανθρώπους και που πωλούνται από την περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης.
Φυσικά, δεν διεξάγονται όλες οι πωλήσεις τόσο ομαλά. Για παράδειγμα, η Blackstone, η μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου στον κόσμο, και η Goldman αποχώρησαν από μια δημοπρασία για 1.458 σπίτια στη Μαδρίτη, αφήνοντας τα απούλητα.
Τα επενδυτικά κεφάλαια είναι επιλεκτικά, εστιάζοντας σε σπίτια με ενοικιαστές και εισόδημα από ενοίκια σε αστικές περιοχές όπως η Μαδρίτη.
Η Ισπανία δημιούργησε τη Sareb για να απορροφήσει 50,8 δισ, ευρώ από ακίνητα που έχει πάρει από πιστωτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και η Bankia, η οποία έλαβε κρατική ενίσχυση. Μέχρι στιγμής η Sareb έχει αντλήσει 1,7 δισ. ευρώ, αυτή τη χρονιά, υπερβαίνοντας το στόχο του 2013 (1,5 δισ. ευρώ).
Ελλάδα: Δημιουργία bad banks
Oι ελληνικές συστημικές τράπεζες προσανατολίζονται στη δημιουργία bad banks για τα κόκκινα δάνεια και πιο συγκεκριμένα για την αποτελεσματική διαχείριση και αναδιάρθρωση επισφαλών δανείων, τα οποία συνολικά ξεπερνούν τα 65 δισ. ευρώ.
Καταλάβατε τώρα προς τι η φορολόγηση των ακινήτων πέραν πάσης νοσηρής φαντασίας; Το χρέος της χώρα ςθα ξεπληρωθεί απο τα σπίτια μας, τα οποία αργότερα θα μας τα νοικιάσουν "κοράκια" του εξωτερικού.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails