Monday, November 25, 2013

H Ρωσία φοβάται μαζική επίθεση Ισραήλ στο Ιράν ως αντίδραση στην συμφωνία


Ανησυχία για βεβιασμένη ισραηλινη στρατιωτική αντίδραση που θα επιχειρήσει να προλάβει, αλλά και να προκαταλάβει την συμφωνία των "έξι" για τα πυρηνικά του Ιράν εκφράζουν πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας από την Μόσχα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους "Υπάρχει υψηλή κινητικότητα εδώ και ένα μήνα στις ισραηλινές βάσεις αεροσκαφών και δοκιμές των υποβρυχίων κλάσης Dolphin (Type 212) τα οποία οι Ρώσοι θεωρούν βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν σε μια επίθεση κατά του Ιράν.

"Θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν την απάντηση του Ιράν και να συμπαρασύρουν κατ'αυτό τον τρόπο και τις ΗΠΑ" αναφέρον Ρώσοι αξιωματούχοι.
Στο Τελ-Αβιν σύμπασα η κυβέρνηση αντέδρασε στην συμφωνία ιδιαίτερα αρνητικά, κάνοντας λόγο για «πολύ κακή συμφωνία» και για «ημίμετρα».
«Η συμφωνία με το Ιράν θέτει σε κίνδυνο το Ισραήλ. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας»διαμήνυσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. «Πρόκειται για ιστορικό λάθος».
«Σήμερα ο κόσμος έχει γίνει πολύ πιο επικίνδυνος, διότι το πιο επικίνδυνο καθεστώς στον κόσμο έκανε ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσει το πιο επικίνδυνο όπλο στον κόσμο. Για πρώτη φορά, οι ηγέτιδες δυνάμεις του κόσμου συμφώνησαν στο πρόγραμμα για τον εμπλουτισμό ουρανίου του Ιράν, ενώ η άρση των κυρώσεων, που χρειάστηκε χρόνια για να εφαρμοστούν, έγινε με αντάλλαγμα ψευδεπίγραφες παραχωρήσεις (...)» υπογράμμισε ο ίδιος.
«Οι συνέπειες της συμφωνίας απειλούν πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και το Ισραήλ. Επαναλάβαμε ότι έχουμε πει και στο παρελθόν, ότι το Ισραήλ δεν δεσμεύεται από τη συμφωνία»τόνισε.
«Το Ισραήλ δεν δεσμεύεται από τη συμφωνία και διατηρεί το δικαίωμά του για αυτοάμυνα»δήλωσε με τη σειρά του ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν, και ο προβλημματισμός έγκειται στο ότι το Ισραήλ όταν μιλάει για δικαώμα αυτοάμυνας, κατά καν΄να εννοεί προληπτική επίθεση, όπως έχει δείξει η ιστορία..
«Βρισκόμαστε στο 1938 και το Ιράν είναι η Γερμανία», επανέλαβε πει πριν μερικές ημέρες ο Νετανάχου.
Η ΙΑF άρχισε να εκπαιδεύεται συνεχώς σε πολύ ρεαλιστικά σενάρια για κρούση σε μεγάλες αποστάσεις με πακέτα (COMAO) που περιλαμβάνουν μεγάλους αριθμούς μαχητικών και αεροσκαφών υποστήριξης.
Οι συγκεκριμένες ασκήσεις έχουν ως σκοπό να προσομοιώσουν ένα ενδεχόμενο κτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των ισραηλινών Αρχών. Στον αντίποδα, η ιρανική Αεροπορία (IRIAF), η οποία θα κληθεί να παίξει τον πρώτο ρόλο σε ένα τέτοιο σενάριο, προσπαθεί να προετοιμάσει το προσωπικό της και τα αεροσκάφη της για παν ενδεχόμενο.
Ένα πιθανό σενάριο
"Ώρα 2:30 π.μ.. Δεκάδες ισραηλινά μαχητικά περνούν τα σύνορα Ιράκ-Ιράν μέσα στο απολυτό σκοτάδι και σε υψόμετρο μόνο 150 ποδών.
Με τα υπερσύγχρονα ισραηλινά μαχητικά F-15I Ra’am φορτωμένα με μια βόμβα GBU-28 (σχεδιασμένη για προσβολή υπόγειων εγκαταστάσεων) στον κεντρικό πυλώνα τους και το σύστημα LANTIRN που του επιτρέπει να βλέπουν μέσα στο σκοτάδι, φορώντας επίσης και τις CFT (Conformal-Fuel-Tank, σύμμορφες δεξαμενές για αύξηση της εμβελείας του αεροσκάφους) και συνοδευμένα από F-15 C/D οπλισμένα με πύραυλους ΑΙΜ- 120C AMRAAM και Python 4 κατευθύνονται προς τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Λίγα μίλια πιο μπροστά από τους ισραηλινούς αετούς τα F-16I Sufa της ΙΑF, εξοπλισμένα και αυτά με με τις CFT, φέρουν στους πυλώνες ανάρτησης οπλισμού πυραύλους αντι-ραντάρ HARM, κατευθυνόμενες βόμβες JDAM, Spice 1000/2000 και LGB, όπως οι GBU- 24A/B κατευθύνονται στα σημαντικότερα ιρανικά αεροδρόμια, ενώ αμερικανικά KC-10 πετάνε πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράκ έτοιμα να ανεφοδιάσουν με καύσιμα τα ισραηλινά αεροσκάφη που θα το χρειαστούν για το ταξίδι του γυρισμού.
Οι οθόνες των ιρανικών ραντάρ γεμίζουν από εκατοντάδες στίγματα ψευδοτίτλων ή τυφλώνονται από τις ηλεκτρονικές παρεμβολές των ισραηλινών.
Τα ιρανικά αεροδρόμια παίρνουν φωτιά… δεκάδες F-14A, MIG-29, F-4E , F-5 και MIRAGE F1 απογειώνονται εντός 5 λεπτών για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό, ενώ οι πρώτες εκρήξεις στις εγκαταστάσεις του BUSHER από τους TOMAHAWK ενός υποβρυχίου DOLPHIN, προδίδουν την παρουσία του ισραηλινού Ναυτικού στον Κόλπο…
Κάπου εδώ σταματάει και η συνέχεια ενός φανταστικού σεναρίου με απρόβλεπτη συνέχεια και συνέπειες για τη Μέση Ανατολή αλλά και για όλο τον κόσμο..."
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails