Thursday, October 3, 2013

4 στους 10 Έλληνες φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους φόρους ακινήτων !

Την εκτίμηση ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις που αφορούν το ακίνητό τους εκφράζουν τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες, σε έρευνα της εταιρείας MARC.


Ειδικότερα, στην έρευνα με θέμα «Οι τάσεις στην αγορά ακινήτων», που παρουσιάστηκε στο συνέδριο για την ανάπτυξη και αξιοποίηση ακινήτων της Prodexpo. το 25,1% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στην ερώτηση «πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να πληρώσετε τους φόρους που αφορούν το ακίνητο σας;», ενώ ένα επιπλέον 20,3% απαντά μάλλον «όχι». «Ναι», απαντά το 18,9% και «μάλλον ναι» το 35,7%.

Ανησυχία εκφράζει ένα σημαντικός αριθμός ερωτηθέντων για το ενδεχόμενο αδυναμίας αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου που έχει λάβει.

Tο 10,1% απαντά «όχι» στην ερώτηση εάν «πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να αποπληρώσετε κανονικά τις δόσεις του στεγαστικού σας δανείου στο μέλλον;» ενώ ένα επιπλέον 27,4% απαντά «μάλλον όχι». «Ναι» απαντά το 29,8% και «μάλλον ναι» το 32,7%.

Το 12,3% των ερωτηθέντων απαντά ότι «έχει καθυστερημένες οφειλές αναφορικά με το στεγαστικό του δάνειο» και το 19,9% ότι ανταποκρίνεται στις δόσεις «συχνά με κάποια καθυστέρηση». Το 67,8% ανταποκρίνεται «πάντα στην ώρα του».

Αξιοσημείωτο εύρημα της δημοσκόπησης αποτελεί ότι το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι καλύτερα να νοικιάζει σπίτι, ενώ μόλις ένα 32,3% εκτιμά ότι συμφέρει να έχει ιδιόκτητο σπίτι.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails