Tuesday, October 8, 2013

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


Γράφει ο Αντίοχος.

Στις 23/09/2012, ο πρόεδρος του «Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής» των ΗΠΑ, Παπαδημητρίου, έδωσε συνέντευξη στην «Καθημερινή» και στον Αθανάσιο Έλλις. Ας θυμηθούμε τι πρότεινε τότε για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής:

«O Ελληνοαμερικανός ειδικός, πρόεδρος του «Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής» των ΗΠΑ, Δημήτρης Παπαδημητρίου επισημαίνει τη διεθνή ανησυχία που προκαλούν η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας…

– Γεννά ανησυχίες η αύξηση της βίας κατά μεταναστών;
– Υπάρχει μεγάλη ανησυχία εκτός Ελλάδας για την αύξηση της ρατσιστικής και αντιμεταναστευτικής ρητορικής και βίας. Ειδικότερα οι Βρυξέλλες ανησυχούν πολύ, όπως και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο… Το αντίδοτο σε αυτές τις πράξεις είναι η νόμιμη άσκηση της εξουσίας από τις Αρχές, αλλά και η καταδίκη τους από αυτούς που διαθέτουν το ηθικό βάρος να μιλήσουν όπως οι θρησκευτικοί ηγέτες, προσωπικότητες που χαίρουν σεβασμού και δημοφιλείς πρωταγωνιστές στον χώρο των τεχνών.»

Και όλοι θυμόμαστε, ότι μετά από την προτροπή του Αμερικανού «ειδικού», βγήκαν σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή διάφοροι (ξοφλημένοι) «καλλιτέχνες», ο Μίκης Θεοδωράκης που νομίζει ότι είναι… προσωπικότητα και 5-6 μητροπολίτες, προεξάρχοντος του Σισανίου Παύλου (ο οποίος δήλωσε ότι προτιμά τους άθεους από τους χρυσαυγίτες!!!). Μάλιστα, ο Παύλος ήταν πολύ επίμονος, κάνοντας από τότε μέχρι σήμερα και σε κάθε ευκαιρία πολυάριθμες δηλώσεις κατά της Χρυσής Αυγής, δίκην κομματάρχη του… συνταγματικού τόξου.

Αυτό κάνει και τώρα, με μεγαλύτερη ένταση. Έτσι, χθες έκανε… κατήχηση κατά της Χρυσής Αυγής σε αστυνομικούς αλλά και σε μαθητές του 4ου λυκείου Ευόσμου!!! Την καθαρά πολιτική εκδήλωση διοργάνωσε η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης!!! Προφανώς, απαγορεύεται σε κάποιους αστυνομικούς να συμπαθούν και να ψηφίζουν την Χρυσή Αυγή (γιατί «οφείλουν να είναι ακομμάτιστοι» κ.τ.λ.), επιτρέπεται όμως σε κάποιους άλλους να διοργανώνουν πολιτικές εκδηλώσεις εναντίον της!!! Και καλά, ας πούμε πως οι αστυνομικοί είναι ενήλικες και ξέρουν τι τους γίνεται, αλλά με ποιο δικαίωμα γίνεται πολιτική κατήχηση σε ανήλικους μαθητές;

Πάμε παρακάτω. Ιδού τι είπε –μεταξύ των άλλων- ο «φωτισμένος» ιεράρχης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ:

«Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε ειδικά στη “Χρυσή Αυγή”, υποστηρίζοντας ότι “δείχνουν ποιοι είναι από μόνοι τους”, όταν μιλάνε, “αισχρολογούν” και “βρίζουν” και διερωτήθηκε τι κρύβουν μέσα τους “το άγριο πρόσωπο, οι αγριεμένες μορφές, που μερικές φορές σου δίνουνε την εντύπωση, ότι χρειάζονται και ψυχίατρο”. Υπενθύμισε την παλαιότερη αντίδρασή του “όταν επιχείρησαν να εμφανιστούν ως προστάτες του Χριστού και της Εκκλησίας”, λέγοντας ότι “ουσιαστικά επιχείρησαν να γίνουν ο δούρειος ίππος, προκειμένου να παγιδεύσουν τους απλούς και ταπεινούς ανθρώπους”, καθώς “πολλές φορές ξεχνάμε τις αλήθειες εξαιτίας πρόσκαιρων δυσκολιών και παθών μέσα στη ζωή μας”…».

Κι όπως μας ενημερώνει σχετικά το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) «στην εκδήλωση παραβρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη».

Εντάξει, καταλάβαμε…

(ΥΓ): Τραγική ειρωνεία: μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι αριστεροί καυτηρίαζαν με έντονο τρόπο τις όποιες πολιτικές παρεμβάσεις των Αμερικανών διπλωματών στην Ελλάδα – οι οποίες για να λέμε την αλήθεια ήταν πολύ «κομψές» και δεν έδιναν λαβές για σχόλια (μιλάμε για τις δημόσιες παρεμβάσεις…). Τώρα…

http://ethnikismos.net

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails