Tuesday, October 1, 2013

Τι είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης στους ανακριτές


Ολοκληρώθηκε μετά από περισσότερες από έξι ώρες η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη ενώπιον του ανακριτή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μέχρι σήμερα εκπρόσωπος τύπου αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται και είπε ότι δεν υπάρχει καμία συνομιλία δική του στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικόγραφία.  
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες επιχείρησε να αποδομήσει την αξιοπιστία του πρώτου προστατευόμενου μάρτυρα, υποστηρίζοντας ότι είναι πρώην στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ότι πριν άνηκε στη Χρυσή Αυγή αλλά τον έδιωξαν από τη ΧΑ γιατί ζήταγε λεφτά.
 
Είπε ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα γύρω από τη δίωξη του που έχει να κάνει και με το γεγονός της υποψηφιότητάς του στο δήμο Αθηναίων.
 
Ο βουλευτής φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση.
Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες, ενώ όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο γιατί έγινε επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων», από πρόσωπα - μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι προφανώς το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είχε δει σε κάποια εκδήλωση του κόμματος, σε κάποια κατασκήνωση, ενδεχομένως να τον ήξερε και μόνο και μόνο από την τηλερόαση.
Επίσης ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη και ότι είναι άτομο αμφιβόλου ηθικής.
Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σε σχέση με το καταστατικό της οργάνωσης, το οποίο προσκόμισε στον εισαγγελέα Βουρλιώτη μάρτυρας, φέρεται να  δήλωσε ότι είναι πλαστό και ότι το μοναδικό καταστατικό που αναγνωρίζει είναι αυτό που κατέθεσε τον Ιούνιο του 2012 στο πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου και κατά συγκυρία υπογράφετε ως νόμιμο από την σημερινή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Τέλος, σύμφνωα με πληροφορίες, ερωτώμενος για τα οικονομικά της οργάνωσης φέρεται να αρνήθηκε ότι χρηματοδοτείται από οποιονδήποτε επιχειρηματία, ενώ φέρεται να εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά πολιτικών και δημοσιογράφων υποστηρίζοντας ότι ρίχνουν λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής για πολιτικούς λόγους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails