Thursday, October 3, 2013

Το ΑΠΕ "απαλλάσσει" τον Ν.Μιχαλολιάκο - Δεν εμπλέκεται πουθενά


"To ίδιο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων "ξεβρακώνει" την κυβέρνηση και αποκαλύπτει τον πολιτικό χαρακτήρα των διώξεων, γενικά του κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου και ειδικά του προφυλακισμένου πολιτικού κρατούμενου Νίκου Μιχαλολιάκου",υποστηρίζουν στελέχη του.
Και προτρέπουν τους Έλληνες πολίτες να διαβάσουν τις "αδιάσειστες" όπως τις χαρακτηρίζουν,  "αποδείξεις" που μεταδίδει ακριβώς το ίδιο το κυβερνητικό όργανο ενημέρωσης:

"Ισχυρή απόδειξη αποτέλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους ανακριτές της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ο κύκλος των τηλεφωνημάτων των Γιώργου Ρουπακιά, Γιώργου Πατέλη, Γιάννη Λαγού και Νίκου Μιχαλολιάκου το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα για να ληφθεί η απόφαση για την προφυλάκισή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων οι απολογίες των Νίκου Μιχαλολιάκου και του πυρηνάρχη της τοπικής του κόμματος στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη, αν και εκτιμάται ότι επιχειρήθηκε να συμπλεύσουν, φαίνεται ότι δεν έπεισαν τους δύο ανακριτές και τους εισαγγελείς της υπόθεσης.
Δικαστικές πηγές ανέφεραν πως οι ισχυρισμοί των δύο κατηγορουμένων εμφανίζουν σημεία είτε αντιφατικά μεταξύ τους είτε αδύναμα «στην κοινή λογική». Παράδειγμα  ο ισχυρισμός του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι το επίμαχο βράδυ που έπεσε νεκρός ο 34χρονος μουσικός, «κοιμήθηκε νωρίς και ξύπνησε αργά».
Από την πλευρά του ο κ. Ρουπακιάς καλούμενος να δώσει εξηγήσεις για τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε και έκανε το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα είπε ότι  «ένα τέταρτο μετά τη δολοφονία μού τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς και μου είπε "σκότωσα άνθρωπο". Εγώ ενημέρωσα αμέσως τον Λαγό. Δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας ούτε κανείς στη ΧΑ ήξερε κάτι».
Η κορυφαία αντίφαση στις απολογίες Μιχαλολιάκου - Πατέλη
Η μεγαλύτερη  αντίφαση, που σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε κατά τη μαραθώνια διαδικασία των απολογιών αποτελεί ο ισχυρισμός του γγ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ότι δεν γνωρίζει τον Πατέλη, τη στιγμή που ο ίδιος ο συγκατηγορούμενός του αναφέρει ότι εργάζεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
«Εργαζόμουν στα κεντρικά της ΧΑ. Ήμουν στην ασφάλεια στην κεντρική είσοδο» φέρεται να υποστήριξε ο κ. Πατέλης. 
Πατέλης: Εγώ καλούσα από τα γραφεία του κόμματος στη γυναίκα μου την επόμενη της δολοφονίας Φύσσα
Ο Γιώργος Πατέλης κατά τη διάρκεια της απολογίας του που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα την Πέμπτης  δίνει τη δική του εκδοχή για τις αλλεπάλληλες κλήσεις την επομένη του εγκλήματος από σταθερό τηλέφωνο του κόμματος σε σταθερό του σπιτιού του.
«Την επομένη της δολοφονίας όλες οι κλήσεις από το σταθερό τηλέφωνο του κόμματος στο σπίτι μου έγιναν από εμένα διότι ανησυχούσα για τη γυναίκα μου αφού η αστυνομία ερευνούσε το σπίτι μας, μετά από υπόδειξη της συζύγου του Ρουπακιά που ψευδώς είχε πει ότι μου είχε δώσει μία τσάντα με πράγματα από το σπίτι της που ήθελε να αποκρύψει... Τα σταθερά τηλέφωνα που είναι στο όνομα του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι τηλεφωνικό κέντρο και ο οποιοσδήποτε μπορεί να τηλεφωνήσει από αυτά.
«Με τον Λαγό μιλούσαμε ενόψει της ομιλίας του Μιχαλολιάκου στη Νίκαια»
Ο προσωρινά κρατούμενος πυρηνάρχης δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές και επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα στον Ι. Λαγό πριν τη δολοφονία, από τις 9:20 το βράδυ και μετά:
«Ειδικά εκείνη την ημέρα» φερεται να υποστήριξε ο Γ. Πατέλης «μιλούσαμε με τον Λαγό ενόψει της ομιλίας τού κ. Μιχαλολιάκου στην τοπική τής Νίκαιας, δύο ημέρες μετά. Συζητούσαμε πώς θα γνωστοποιηθεί το γεγονός, πώς θα μοιραστούν τα φυλλάδια και πώς οι ενέργειές μας έπρεπε να γίνουν το βράδυ για να μην υπάρξουν το πρωί συγκρούσεις με αντίπαλες ομάδες».
Η υπεράσπιση του Πατέλη υπέβαλε αίτημα στους ανακριτές να αρθεί το τηλεφωνικό του απόρρητο των τελευταίων 2- 3 εβδομάδων προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να φανεί πως η συχνότητα και οι ώρες των τηλεφωνημάτων εκείνης της ημέρας δεν ήταν πρωτόγνωρες.
Στο μεταξύ, ενώπιον του ανακριτή εμφανίστηκαν σήμερα αυτοβούλως η σύζυγος και η πεθερά τού κατηγορουμένου στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, οι οποίες είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Οι δύο γυναίκες θα απολογηθούν αύριο".
Όντως, δεν συνάγεται από πουθενά το ότι είχε κάποια σχέση με την δολοφονία, ούτε καν ο Γ.Πατέλης και πολύ περισσότερο ο Ν.Μιχαλολιάκος. Και δεν τα ισχυρίζεται τα παραπάνω η υπεράσπιση, αλλά η ίδια η κυβέρνηση. Περίεργα πράγματα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails