Monday, August 18, 2014

Τώρα είναι «ρατσιστική» και η κηπουρική! «Ρατσιστικές» έννοιες η «εδαφική καθαρότητα» και τα «παρεισφρητικά είδη»!!



Όσοι νόμιζαν ότι οι υπερ-προοδευτικοί και τρανοί δήθεν αντιρατσιστές είχαν εξαντλήσει τα όρια της βλακείας βλέποντας παντού ρατσιστικές εξάρσεις, κάνανε λάθος. Τίποτα δεν φαίνεται να τους σταματά, μιας και όπως φαίνεται είναι αποφασισμένοι να αναθεωρήσουν από φυσικούς νόμους μέχρι επιστημονικές ορολογίες προς τέρψη της υπεράσπισης των πολυαγαπημένων τους αλλοεθνών. Στη μάχη «κατά του ρατσισμού», που τις περισσότερες φορές καταλήγει να είναι μάχη κατά της ανθρώπινης διάνοιας, οι «παραμορφωμένοι» πανεπιστημιακοί δίνουν το ηχηρό παρόν.
Χαρακτηριστικός "αντιρατσιστής"
Ένα ακόμα δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στο ανελέητο κυνήγι «κατά του ρατσισμού» αποτελεί περιστατικό στην Αγγλία με πρωταγωνιστές φυσικά εγχώριους Ακαδημαϊκούς. Συγκεκριμένα, ο πρώην λέκτορας του Πανεπιστημίου του Westminster, Dr Ben Pitcher (φωτο), εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον της γνωστής ραδιοφωνικής εκπομπής κηπουρικής της χώρας, ‘Gardeners Question Time’, στο Radio 4 του BBC.
Ο λόγος ήταν ότι στην εν λόγω εκπομπή οι παρουσιαστές και οι προσκεκλημένοι τους έκαναν το μέγα λάθος να μιλήσουν χρησιμοποιώντας ορολογία που αφορά στη κηπουρική και τις καλλιέργειες. Και δη η χρήση από μέρους των τελευταίων των επιστημονικών όρων «εδαφική καθαρότητα» και «παρεισφρητικά είδη»!
Η επιλογή και χρήση των συγκεκριμένων φράσεων αποτέλεσαν την αφορμή για το ξέσπασμα του Βρετανού πρώην λέκτορα, ο οποίος έκανε λόγο για ρατσιστικές φράσεις που χρησιμοποιούνται ως κάλυψη για την εκδήλωση ακραίων ρατσιστικών απόψεων! «Υπάρχει κρίση στη ταυτότητα των λευκών που ζουν στη πολυπολιτισμική Βρετανία. Η διάκριση που έγινε μεταξύ ενδημικών και μη- ενδημικών ειδών αποτελεί ένα φαντασιακό τρόπο υπεράσπισης του εθνικού χώρου», για να προσθέσει στη συνέχεια «Αυτή η ραδιοφωνική εκπομπή διακατέχεται από ρατσιστική συνθηματολογία»!
 Στο παραλήρημά του ήρθε να προστεθεί και η φωνή της καθηγήτριας Πολιτιστικών Επιστημών, Lola Young, η οποία συνέκρινε τις προσπάθειες από μέρους των κηπουρών να απομακρύνουν τα παρασιτικά είδη από τον κήπο τους με τις βίαιες επιθέσεις κατά των Πακιστανών που συμβαίνουν στην Αγγλία!
Χαρακτηριστικό πάνελ "ρατσιστών" κηπουρών
Φυσικά μέσα σε όλη αυτή την αντιπαράθεση δεν θα μπορούσε να λείπει και η τοποθέτηση επί του ζητήματος της μεριάς των παρουσιαστών της ραδιοφωνικής εκπομπής που ασχολείται με θέματα κηπουρικής. Ο Stefan Buczacki, τακτικός φιλοξενούμενος της εκπομπής χαρακτήρισε «απόλυτα παράλογους» τους ισχυρισμούς των Βρετανών «αντιρατσιστών» ακαδημαϊκών, τονίζοντας ότι: «Τα σχόλιά τους δείχνουν την παντελή άγνοια που τους διακατέχει στη δομή και λειτουργία του φυσικού κόσμου». Συνεχίζοντας προσέθεσε: «Έρχονται και φεύγουν, και προσαρμόζονται σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Αυτό εννοούμε όταν κάνουμε λόγο για ενδημικά και μη- ενδημικά είδη. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως συσχετισμός με τον εθνικισμό ή τον ρατσισμό. Ήδη υπάρχει αρκετός ρατσισμός στον κόσμο για να τον ψάχνουμε σε μέρη που δεν υπάρχει».
Ο παραλογισμός των Βρετανών ακαδημαϊκών είναι τόσο μεγάλος, ώστε ο ισχυρισμός ότι η κηπουρική βρίθει «ρατσιστικής φρασεολογίας και προσέγγισης» έχει εδραιωθεί μεταξύ των πανεπιστημιακών κύκλων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι καλλιεργητικές μέθοδοι, καθώς και η αντίστοιχη επιστημονική ορολογία που ακολουθεί τους μηχανισμούς λειτουργίας της φύσης αποτελούν κεκαλυμμένο ρατσιστικό κώδικα!
Μετά από αυτό αναμένεται η επέκταση της «αντιρατσιστικής» δράσης των Βρετανών ακαδημαϊκών για την περίπτωση του «μαύρου προβάτου»…
Η είδηση στα ελληνικά από το hellasforce.com. Το είδα εδώ. Η είδηση στα αγγλικά εδώ.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails