Tuesday, August 19, 2014

Όταν στην Ευρώπη των «δικαιωμάτων» πυρπολείται ένας λατρευτικός χώρος και κανένας δεν συγκινείται



Τζαμί και Συναγωγή καίγονται στην Γερμανία!!!

Στα τέλη του Ιουλίου του 2013, ένα τζαμί τυλίχθηκε στις φλόγες σε μία γερμανική πόλη. Αλήθεια;; Όχι βέβαια! Εάν συνέβαινε αυτό, όλες οι ημερήσιες εφημερίδες της περιοχής και εκτός αυτής θα ήταν γεμάτες με αναφορές για αυτό το γεγονός. Δηλώσεις πολιτικών και εκκλησιαστικών ηγετών θα ακολουθούσαν, καταγγελίες για την άνοδο του «ρατσισμού», διαδηλώσεις συμπαράστασης και όλο και κάποια εκστρατεία της κυβέρνησης «κατά του μίσους» και της «ισλαμοφοβίας» θα ξεκινούσε. Τα ίδια - και ίσως ακόμα περισσότερα – θα γίνονταν εάν καιγόταν μία συναγωγή.
Στην πραγματικότητα μια εκκλησία ήταν αυτή που πυρπολήθηκε στην «πολιτισμικά εμπλουτισμένη» γερμανική πόλη Garbsen, κοντά στο Ανόβερο. Ενώ η Willehadi-Kirche, η ιστορική ευαγγελική εκκλησία καιγόταν, ντόπιοι «νεαροί» συγκεντρώθηκαν για να βιντεοσκοπήσουν το θέαμα και να πανηγυρίσουν για την καμένη εκκλησία.
Στην περίπτωση αυτή, ο «ρατσισμός» και το «μίσος» δεν πολύ «ταιριάζουν» στην εικόνα που θέλουν να περάσουν οι image makers των πολυπολιτισμικών εκτρωμάτων κοινωνιών, η δε λέξη «χριστιανοφοβία» είναι άγνωστη στο λεξικό τους.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η πυρκαγιά παραμένουν «άγνωστες», ενώ οι κρατικές αρχές έδειξαν μάλλον αδιαφορία,
Αδιαφορία από τις αρχές. Έλλειψη αντίδρασης από τις μάζες
Γράφει η αριστερή εφημερίδα Hannoversche Allgemeine (HAZ):
«Όταν βάζουν φωτιά σε μια εκκλησία, τα γειτονικά σπίτια είναι τα επόμενα που θα καούν». Εκείνο το βράδυ, ένας γείτονας είπε, αυτό που πολλοί άλλοι μπορεί να σκέφτονταν. «Είμαι σοκαρισμένος που δεν είναι όλοι σοκαρισμένοι αυτό το βράδυ», είπε ο πάστορας Renate Muckelberg και σκεφτόταν αυτό που οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί είδαν: σχεδόν περιχαρείς, θορυβώδεις νέους να χλευάζουν και να κραυγάζουν και έφηβους με ποδήλατα, να καταγράφουν το γεγονός με τα κινητά τηλέφωνά τους...
Κατεστημένα Κόμματα : “No comment”
Παρακάτω η Hannoversche Allgemeine Zeitung γράφει:
Ποια είναι το καθήκον του πολιτικού κατεστημένου του Garbsen μετά την πυρκαγιά; Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα - SPD και CDU – δεν έχουν μέχρι στιγμής κάνει δημόσιες δηλώσεις.
Νεοταξική αριστερά: «Για όλα φταίμε εμείς – ποτέ οι άλλοι»
«Ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι η καταπολέμηση της κοινωνικής δυσαρέσκειας (sic!)», γράφει ο Darius Pilarski για τους Πράσινους.
Οι Νέοι Σοσιαλιστές (Jusos) του Garbsen προειδοποιούν για τον κίνδυνο από τις προκαταλήψεις, για παράδειγμα, απέναντι στους μετανάστες, «όπως μπορεί να ακουστεί στο χώρο των ερειπίων της εκκλησίας», γράφει ο Eike Siemers. «Απορρίπτουμε αυτά τα σχόλια, διότι δυσφημούν μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού θεωρώντας τους ύποπτους».
«Το να καίγονται λατρευτικοί χώροι είναι πάντα ένα σήμα συναγερμού», γράφει ο Peter Wettberg για τους Ανεξάρτητους.
Ανακοίνωση εξέδωσαν Τουρκικές και Μουσουλμανικές οργανώσεις του Garbsen καλώντας σε αγρυπνία στο ναό. «Όχι στη βία - είμαστε ενωμένοι», έλεγε η ανακοίνωση.
Ευαγγελική Εκκλησία: «Σσσς… μας καίνε»
Αρνητική εντύπωση έκανε η σιγή της Ευαγγελικής Εκκλησίας (EKD), σε αυτό το περιστατικό που, με κάποια δόση υπερβολής, μια ιστοσελίδα περιέγραψε ως «Νύχτα Κρυστάλλων της Πολυπολιτισμικής Δημοκρατίας».
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το περιστατικό, το γραφείο τύπου της EKD δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στην εκκλησία στο Garbsen, άλλα εξέδωσε άλλα δελτία τύπου, για θέματα προφανώς πιο σημαντικά, όπως «Νεολαία της Εκκλησίας με Coffee House στο Μόναχο» ή «Ανακατασκευή του πύργου του Martinskirche».
Υπάρχει κάποια δικαιολογία στην σιωπή των Ευαγγελικών; Μήπως το κάψιμο της εκκλησίας αποτελεί ένα συμβολικό κατηγορητήριο κατά της ίδιας της Ευαγγελικής Εκκλησίας (EKD). Η EKD όχι μόνο δεν πρόβαλε κάποια έστω υποτυπώδη αντίσταση, στην δημιουργία της «Πολυπολιτισμικής Δημοκρατίας» [Bunte Republik] της Γερμανίας, αλλά είναι ο βασικός δράστης γι’ αυτήν. Μόλις και μετά βίας υπάρχει οποιαδήποτε άλλη οργάνωση, με εξαίρεση τα πολιτικά κόμματα, που έχει με τόση σφοδρότητα υποστηρίξει τον συνεχιζόμενο εποικισμό της χώρας από μουσουλμάνους μετανάστες. Έχουν υποστηρίξει την χωρίς διακρίσεις πολιτογράφηση των αλλοδαπών και εξακολουθούν να προωθούν ακόμη και σήμερα, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, την νομιμοποίηση των αιτούντων άσυλο ακόμα και όσων έχουν ψευδή στοιχεία και στηρίζουν ενεργά την παράνομη μετανάστευση. Ως εκ τούτου, περίεργη σιωπή της ηγεσίας της EKD στην περίπτωση του εμπρησμού της εκκλησία στο Garbsen εξηγείται ως προσπάθεια να αποφύγουν ενοχλητικές ερωτήσεις σχετικά με τη δική τους συμμετοχή και ευθύνη στον επιχορηγούμενο από το κράτος εποικισμό της χώρας, μαζί με την συνακολουθούμενη έκθεση σε κίνδυνο των Χριστιανών της Γερμανίας.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails