Saturday, August 30, 2014

Στο Αιγαίο γίνεται χαμός από τουρκικά μαχητικά και η ΠΑ αναγκάζεται και ασχολείται με τον Ε.Βενιζέλο!


Η μισή Πολεμική Αεροπορία ασχολείται σήμερα με τον υπουργό Εξωτρικών και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλο: Ένα δεύτερο EMPAER του Σμήνους VIP μετέβη στην  Θεσσαλονίκη προκειμένου να μεταφέρει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μιλάνο για τη διήμερη άτυπη Συνάντηση (GYMNICH) των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ, μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου που τον μετέφερε από την Άγκυρα!
 
Ολα αυτά ενώ αυτές τις ημέρες υπάρχει αυξημένη τουρκική αεροπορική επιθετικότητα στο Αιγαίο με παραβάσεις και παραβιάσεις του EEX.
Με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο κυβερνητικό αεροσκάφος Εmbraer Legacy 484 που μετέφερε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο από την Τουρκία στο Μιλάνο, πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ανέφεραν τα εξής ότι το αεροσκάφος παρουσίασε ρωγμή στο εξωτερικό τζάμι του δεξιού ανεξήνεμου στις 10:20 το πρωί, ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη Θάσο, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί πρόβλημα συμπίεσης.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 10:39 π.μ.
ΒΣτη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στις 11:54 το άλλο Embraer 209 για να μεταφέρει τον Ε.ενιζέλο στο Μιλάνο. Στο αεροσκάφος επέβαινε τεχνικό κλιμάκιο από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, προκειμένου να προχωρήσει στην αντικατάσταση του τζαμιού επί τόπου το τζάμι του άλλου EMPRAER.
Πόσο να αντέξει και αυτό το αεροσκάφος τις συνεχείς μεταφορές του Ε.Βενιζέλου;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails