Wednesday, August 20, 2014

Μυστικό δίκτυο τζιχαντιστών στην Ελλάδα

  Μυστικό δίκτυο τζιχαντιστών στην Ελλάδα
  Κόκκινος συναγερμός από MI6 και ΕΥΠ – Κέντρο στρατολόγησης ακραίων Μουσουλμάνων απ’ όλη την Ευρώπη η Αθήνα

  Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές και ξένες μυστικές υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την έρευνα για τον εντοπισμό των μυστικών δικτύων των ακραίων τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

  Μετά τα Σκόπια, το Κόσοβο και την Αλβανία, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η Ελλάδα. Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην kontranews ότι κλιμάκιο πρακτόρων της MIG, έχουν εντοπίσει κινήσεις από κορυφαία κλιμάκια στρατολόγων των τζιχαντιστών στην Αθήνα. Η ίδια πηγή, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό χώρο για τους ακραίους τζιχαντιστές, γιατί η ηγεσία τους προέρχεται από τις δομές του σοσιαλιστικού ΜΠΑΑΘ, γνωρίζουν πολύ καλά τη χώρα μας και τη θεωρούν «ασφαλή» για κέντρο στρατολόγησης και υποδοχής των ομάδων που έρχονται από την Ευρώπη και κατευθύνονται στο Ιράκ.

  Η Ελλάδα θεωρείται στρατηγικός κόμβος γιατί βρίσκεται πολύ κοντά σε Αλβανία, Σκόπια και Κόσοβο, όπου εκπαιδεύονται αρχικά οι φοιτητές που στρατολογούνται από τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Προσφέρεται επίσης για διακίνηση μαύρου χρήματος που ρέει άφθονο αφού προέρχεται από τους Άραβες χορηγούς των τζιχαντιστών με σκοπό την ενίσχυση των ακραίων μουσουλμανικών λόμπυ στα ευρωπαϊκά κράτη.

  Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, γιατί τρέμουν το ενδεχόμενο εξαγωγής της τρομοκρατίας απ’ τους ακραίους τζιχαντιστές. Εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να αντιδράσουν με τρομοκρατικά χτυπήματα μετά τις πρωτοβουλίες πολλών ευρωπαϊκών κρατών για την ενίσχυση των Κούρδων και του στρατού του Λιβάνου με οπλικά συστήματα και στρατιωτική τεχνογνωσία. Ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι τα δίκτυα που έχουν στήσει οι ακραίοι τζιχαντιστές τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε συνδυασμό με την εκπαίδευση σε συνθήκες πραγματικής μάχης των φοιτητών που έχουν στρατολογηθεί, τους δίνουν τη δυνατότητα οργάνωσης τρομοκρατικών χτυπημάτων στην περίπτωση που το αποφασίσουν.

  Στο μεταξύ η Ελλάδα αποφεύγει να έχει κάθε ανάμιξη στην ενίσχυση με στρατιωτικό υλικό των Κούρδων και των Λιβανέζων γιατί σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε νέες περιπέτειες με τους ακραίους τζιχαντιστές. Η Ελλάδα θα προσφέρει μόνο ανθρωπιστική βοήθεια δήλωσε στην kontranews αρμόδια κυβερνητική πηγή.

  Επαφές Ερντογάν με την αλ Κάιντα

  Μία συνάντηση – μυστήριο που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία εβδομάδα από την επικράτηση του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.

  Ειδικότερα, εικόνες από κάμερα ασφαλείας δείχνουν τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Τουρκίας να συναντάται μυστικά με τον  Σαουδάραβα επιχειρηματία Γιασίν αλ Κάντι, ο οποίος μέχρι πρότινος βρισκόταν στις λίστες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ καταχωρημένος ως ύποπτος για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών της αλ Κάιντα.

  Τις φωτογραφίες δημοσίευσε η εφημερίδα Καρσί και, σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman η οποία ανέδειξε το θέμα, διέρρευσαν από την έρευνα για τη διαφθορά που ξεκίνησε στις 25 Δεκεμβρίου του 2013.  Μαζί με τον Ερντογάν και τον επιχειρηματία, φαίνεται επίσης και ο επικεφαλής του τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν.

  Οι συναντήσεις Ερντογάν – Φιντάν φέρονται να έχουν γίνει τον Απρίλιο του 2012, στο συνεδριακό κέντρο Halic της Κωνσταντινούπολης, όταν ακόμη ο αλ Κάντι απαγορευόταν να μπει στην Τουρκία, ενώ ο ΟΗΕ δεν είχε αφαιρέσει το όνομα του από τις λίστες του με τους υποστηρικτές της αλ Κάιντα.

  Όπως αναφέρει η Zaman, ο αλ Κάντι είχε φτάσει στην Κωνσταντινούπολη – τόπο συνάντησης- συνοδεία της ασφάλειας του Ερντογάν και χωρίς καν να περάσει από τον έλεγχο διαβατηρίων.

  Οι φωτογραφίες από το κλειστό κύκλωμα δείχνουν τον αλ Κάντι να μπαίνει στο πάρκινγκ του συνεδριακού κέντρου στις 11:59 το πρωί της 14ης Απριλίου. Αφού παρκάρει το αυτοκίνητό του, ο αλ Κάντι μπαίνει στο κτίριο. Σχεδόν δυο λεπτά μετά, ο Ερντογάν και ο επικεφαλής της MIT μπαίνουν επίσης στο πάρκινγκ.

  Οι κάμερες ασφαλείας μέσα στο συνεδριακό κέντρο κατέγραψαν τον αλ Κάντι να μπαίνει σε αίθουσα στις 12:01, με τον Ερντογάν να ακολουθεί δυο λεπτά μετά. Οι δυο τους συναντήθηκαν μόνοι για 51 λεπτά, χωρίς να είναι παρών ο Φιντάν, ενώ στις 12:54 ο επιχειρηματίας αποχώρησε.

  Στις 3:06 φαίνεται ο Φιντάν να μπαίνει στην αίθουσα και να έχει 10λεπτη συνάντηση με τον Ερντογάν.

  Σύμφωνα με την Zaman ο Αλ Κάντι και Ερντογάν φέρονται να έχουν συναντηθεί συνολικά 13 φορές. Σε μερικές από αυτές ήταν παρών και ο επιχειρηματίας Μουσταφά Λατίφ Τομπας, που εμπλέκεται σε σκάνδαλα στο χώρο των κατασκευών, καθώς επίσης και ο γιος του Ερντογάν, Μπιλάλ.

  No comments:

  LinkWithin

  Related Posts with Thumbnails