Thursday, March 17, 2016

ΟΙ 6.230 ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΤΑ 200 «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΚΑΙ Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!


415331532016540_b_prosfiges

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
«Αυτοψία» στην Ριτσώνα της Ευβοίας, όπου στήθηκε στα γρήγορα –για να προλάβουν τις λαϊκές αντιδράσεις- ένα «Κέντρο Φιλοξενίας» για 700 «προσφυγάκια», έκαναν οι κουκουέδες της περιοχής (προφανώς υπό την ιδιότητα των… επιτετραμμένων της Νέας Τάξης Πραγμάτων…) και… απεφάνθησαν ότι τα «προσφυγάκια» δεν έχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις:

«Στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο έχουν στηθεί 135 σκηνές στα λασπόνερα, με αποτέλεσμα το νερό να μπαίνει μέσα στις σκηνές. Επίσης, δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό, θέρμανση, γιατρός, φάρμακα, διερμηνέας και ρεύμα παρά μόνο μια γεννήτρια για φως. Ξεκινώντας από τον Πειραιά δεν τους είχε πει κανένας που θα τους πάνε. Φτάνοντας, αντίκρισαν την άθλια κατάσταση που αντικρίσαμε και εμείς σήμερα το πρωί…».
Κανένα πρόβλημα, αν υπάρχει… καλή θέληση και πνεύμα… διεθνιστικής αλληλεγγύης! Πόσα είναι τα «προσφυγάκια»; Από τους 700 που έφτασαν αρχικά, τώρα έχουν μείνει οι 200, λένε οι… επιτετραμμένοι. Πόσοι είναι οι ψηφοφόροι του… τιμημένου κουκουέ στην Εύβοια; Στις τελευταίες εκλογές καταγράφηκαν 6.230. Αν κάνουμε τη διαίρεση, μια φορά το μήνα να παίρνει κάθε κουκουές της Ευβοίας από ένα «προσφυγάκι» στο σπίτι του, λύνεται το πρόβλημα με τον καλύτερο τρόπο! Εμπρός, λοιπόν, συντρόφια! Αφήστε τα μεγάλα λόγια και κάντε κι εσείς επιτέλους μια φορά την «αλληλεγγύη» σας πράξη!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails