Thursday, March 17, 2016

ΕΙΝΑΙ Η «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ» (AFD) ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ;


 alternative-fur-deutschland
Γράφει ο Αντίοχος
Προτίμησα να μην ασχοληθώ καθόλου με τα αποτελέσματα των εκλογών σε τρία γερμανικά κρατίδια, διότι δεν είδα κάτι ενδιαφέρον. Επειδή όμως η παραπληροφόρηση στην Ελλάδα –και όχι μόνο- δουλεύει πολύ καλά, διαβάζουμε τις τελευταίες 2 μέρες ότι το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία  (AfD), που κατέγραψε -μια αναμενόμενη- εκλογική επιτυχία, είναι «εθνικιστικό», «ξενοφοβικό», «ακροδεξιό» και δε συμμαζεύεται…
Έστω και ελαφρώς καθυστερημένα, λοιπόν, να διευκρινίσουμε κάποια πραγματάκια για την περίπτωση του AfD.

Το AfD, δεν είναι βεβαίως όπως το περιγράφουν. Ούτε «εθνικιστικό», ούτε «ξενοφοβικό», παρά μόνον… ευκαιριακό κόμμα, που κινείται αυστηρά μέσα στα πλαίσια του κατεστημένου.
Στην Γερμανία, υπάρχει το πιο σκληρό αντιεθνικιστικό καθεστώς σ’ ολόκληρη την Ευρώπη! Κι αν στις άλλες  μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες που επηρεάζουν κατά ένα μεγάλο μέρος την παγκόσμια κατάσταση (όπως π.χ. στην Γαλλία, την Αγγλία, κ.λπ.) υπάρχει μία φορά μέριμνα του συστήματος να μην επικρατήσει ένα εθνικιστικό κόμμα (έστω και συμβιβασμένο…), στην Γερμανία η μέριμνα αυτή υπάρχει εκατό φορές, λόγω του ιστορικού προηγουμένου.
Και σε τέτοια ισχυρά και σοβαρά κράτη, ο πολιτικός προγραμματισμός δεν γίνεται την τελευταία στιγμή, αλλά χρόνια πριν. Ήταν γνωστό, λοιπόν, στους παγκόσμιους αφέντες, ότι το 2015 θα υπάρξει «προσφυγικό» ρεύμα προς την Ευρώπη, διότι το κατηύθυναν οι ίδιοι. Επίσης, ήταν γνωστή η θέληση των Γερμανών ολιγαρχών για «800.000 φτηνά εργατικά χέρια» – όπως εκφράστηκε δημοσίως πέρυσι από τον πρόεδρο των Γερμανών βιομηχάνων. Επειδή, λοιπόν, οι παγκόσμιοι αφέντες γνώριζαν ότι με την έλευση τόσων πολλών «φτηνών εργατικών χεριών» εξ’ Ανατολών θα δημιουργείτο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στην Γερμανία, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο ανεξέλεγκτο ξύπνημα του γερμανικού εθνικισμού, το σύστημα έστησε ένα νέο κόμμα, την «Εναλλακτική για την Γερμανία», ολίγον ευρωσκεπτικιστικό, ολίγον αντιμεταναστευτικό, ολίγον μουσουλμανοφοβικό και πολύ συστημικό, προκειμένου να εισπράξει αυτό αντί του πραγματικά εθνικιστικού NPD, την λαϊκή δυσαρέσκεια. Όπερ και εγένετο…
Και για να γίνει πιο εύκολο το πράγμα, αποφασίστηκε τις παραμονές των εκλογών να οδηγηθεί το NPD ενώπιον του συνταγματικού δικαστηρίου της χώρας, για να εξετασθεί αν πρέπει ή όχι να τεθεί εκτός νόμου ως «ναζιστικό». Περνώντας έτσι το μήνυμα προς τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, ότι η ψήφος προς το NPD μπορεί τελικά να πάει χαμένη. Και ως γνωστόν, το «μήνυμα» ελήφθη και ψηφίστηκαν από την μεγάλη πλειοψηφία των πατριωτών ψηφοφόρων οι παντελώς ακίνδυνοι για το σύστημα, της Alternative.
Μπορεί, λοιπόν, η φράου Μέρκελ να έχασε μια μάχη, αλλά το σύστημα είναι αναμφίβολα κερδισμένο από το αποτέλεσμα της Κυριακής!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails