Tuesday, March 15, 2016

ΣΥΡΙΖΑ: «Να μη φύγει ούτε ένας πρόσφυγας ή μετανάστης από την Ελλάδα»!

Το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του επικεφαλής του Σπύρου Λάμπρου μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και της ομάδας των «53» ζήτησε την παραμονή στην Ελλάδα όλων των προσφύγων ή "μεταναστών", όπως τους χαρακτηρίζει και δηλώνει την κάθετη διαφωνία του με την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία, η οποία έτσι ή αλλιώς δεν πρόκειται να συμβεί, αφού βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν "Ελλάδα" ή "Τουρκία" για να παραμείνουν τα επόμενα χρόνια και πάμε στοίχημα ότι δεν πρόκειται να επιλέξουν "Τουρκία"...

Το τμήμα Δικαιωμάτων επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την συμφωνία -η οποία ακόμη πάντως δεν προβλέπει κάτι τέτοιο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του αλλοδαπού(!)- αναφορικά με την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών πίσω στην Τουρκία.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται οι…  ανησυχίες του για την πρόταση της Τουρκίας και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις σχετικά με το προσφυγικό και ζητά να «αντισταθούμε στο κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία» καθώς και να «διεκδικήσουμε ασφαλείς διόδους προκειμένου να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες, ενάντια στη λογική της Ευρώπης-φρούριο και των κλειστών διαδρόμων».
Επιπρόσθετα το τμήμα Δικαιωμάτων  διοργανώνει δημόσια εκδήλωση-συζήτηση αύριο στην οποία θα δώσουν το «παρών» ως ομιλητές οι: Δημήτρης Βίτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Συντονιστής του κυβερνητικού έργου για το Προσφυγικό, Καλλιόπη Στεφανάκη, Εκπρόσωπο Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Γιώργος Κοσμόπουλος, Εκπρόσωπος ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και Πάνος Λάμπρου, Μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο για τα Δικαιώματα.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας μετά τη Σύνοδο Κορυφής, στις 7.03.2016, και κυρίως οι πληροφορίες που διακινούνται για την πρόταση της Τουρκίας, έχει προκαλέσει ανησυχία, αλλά και την οργή των διεθνών οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των κινημάτων αλληλεγγύης, κομμάτων, βουλευτών και ευρωβουλευτών.
Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η Διεθνής Αμνηστία και άλλοι διεθνείς οργανισμοί εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους την έντονη αντίθεσή τους στα σχέδια της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες και ακολούθως απέναντι στις αρχές της ίδιας της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου.
Θεωρούμε ιδιαίτερα κρίσιμη την επόμενη περίοδο μέχρι τη Σύνοδο της 17ης-18ης Μαρτίου, οπότε και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις, τόσο για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη ζωή, όσο για εκείνους που θα προσπαθήσουν να φθάσουν στην Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Αριστερά κόμματα, συλλογικότητες, πολίτες, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρέπει, με κάθε τρόπο, να κινητοποιηθούμε δυναμικά ενάντια σε λογικές που αρνούνται να σεβαστούν τη Συνθήκη της Γενεύης, το προσφυγικό δίκαιο και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους δικαιούνται διεθνή προστασία, στους ανθρώπους που κατατρεγμένοι από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την καταστροφή, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό φτάνουν στην Ευρώπη για να βρουν καταφύγιο. Να αντισταθούμε στο κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Να διεκδικήσουμε ασφαλείς διόδους προκειμένου να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες, ενάντια στη λογική της Ευρώπης-φρούριο και των κλειστών διαδρόμων.
Στα πλαίσια αυτών των εξελίξεων διοργανώνουμε δημόσια εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 16 Μαρτίου με ομιλητές τους:
Δημήτρη Βίτσα, Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Συντονιστή του κυβερνητικού έργου για το Προσφυγικό
Καλλιόπη Στεφανάκη, Εκπρόσωπο Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Γιώργο Κοσμόπουλο, Εκπρόσωπο ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας
Πάνο Λάμπρου, Μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο για τα Δικαιώματα
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κλειώ Παπαπαντολέων, Δικηγόρος, μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Μήνυμα στην εκδήλωσή  θα στείλει από την Ειδομένη ο διεθνούς φήμης Κινέζος εικαστικός και ακτιβιστής AI WEI WEI.
Η εκδήλωση-δημόσια συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.30 στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος)».

1 comment:

Anonymous said...

δειτε εδω αγαπητη αντιπληροορηση 3 περιπτωσεις που δειχνουν οτι οι εαμοβουλγαροι ειναι πανετοιμοι να κατακρεουργησουν με λυσασμενο κομουνιστικο μισος προς τον ελληνα ανθρωπο παλι εκατομυρια ελληνες μαζι με τα παιδακια και τα βρεφη μας
βαλτε αν θελετε ειδικα την τριτη περιπτωση τζημερου...

http://www.eglimatikotita.gr/2016/03/blog-post_574.html

http://www.ksipnistere.com/2016/03/blog-post_2640.html

http://www.eglimatikotita.gr/2016/03/blog-post_948.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails