Wednesday, March 16, 2016

ΑΥΣΤΡΙΑ: Μαθητής πολυπολιτισμικού σχολείου: «Αν δεν θέλει να φοράει μαντίλα απλά θα την σκοτώσω» (video)
ΚΟ: Τα ανδρείκελα που βρίσκονται σε υπουργικές θέσεις σε αυτό το κράτος δήλωσαν πρόσφατα, ότι τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας θα είναι «ανοιχτά στους πρόσφυγες», χρησιμοποιώντας και πάλι την γνωστή καραμέλα της «ενσωμάτωσης» των μεταναστών και τολμώντας μάλιστα, αυτοί οι πρωταθλητές του εθνομηδενισμού, να χαρακτηρίσουν αυτόν τον στόχο «πανεθνικό»…! Δεν ξέχασαν φυσικά να υπερηφανευτούν για την «αντιρατσιστική διαπαιδαγώγηση» και την «απόκρουση κηρυγμάτων μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας» στα σχολείαεργαστήρια προπαγάνδας τους, όπερ σημαίνει δαιμονοποίηση εθνικής αυτοσυνειδησίας και προώθηση της θρησκείας του πολυπολιτισμού με στοχοποίηση όποιου μαθητή ή καθηγητή διαφωνεί ως «ρατσιστή» και «φασίστα». Μόνο που εκτός από τα άλλα προβλήματα που θα παρουσιαστούν στα βαρέως «πολυπολιτισμικά» - εθνοκτονικά σχολεία – γκουλάγκ, (μαθησιακές δυσκολίες, αλλαγή διδακτικής ύλης, κατάργηση εθνικών θρησκευτικών εορτών κλπ) από μία τέτοια εξέλιξη, καθώς σχεδόν όλοι οι "πρόσφυγες" θα είναι μουσουλμάνοι, τα κηρύγματα μισαλλοδοξίας δυστυχώς για αυτούς (και για μας), δεν θα προέλθουν από τους «κακούς Έλληνες», αλλά από τους «μετέχοντες της ελληνικής παιδείας» αλλοδαπούς. Τα παραδείγματα από την Ευρώπη «των αξιών» είναι αναρίθμητα. Τα έχουμε παρουσιάσει εκατοντάδες φορές. Άντε, ας δούμε άλλο ένα.  

Η ακόλουθη είδηση από την Αυστρία δείχνει την "ριζοσπαστικοποίηση" των μαθητών σε ένα βιεννέζικο γυμνάσιο. Τα σχολεία σε Γερμανία και Αυστρία, έχουν έναν τεράστιο αριθμό μουσουλμάνων μαθητών, με ισχυρή παρουσία Τούρκων, δεύτερης ή και τρίτης γενιάς, δηλαδή όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και οι γονείς τους γεννήθηκαν στην Γερμανία ή στην Αυστρία, και συνεπώς είναι «Γερμανοί» και «Αυστριακοί».

Τελευταία έχουν καταφθάσει και μουσουλμάνοι και άλλων εθνικοτήτων με τους Τσετσένους – όπως λέει το παρακάτω βίντεο – να δημιουργούν τα πιο σοβαρά προβλήματα. Οι Τσετσένοι είναι οι μεγαλύτερες ταραξίες, πίσω από τους Σομαλούς, όπου υπάρχουν περιοχές που διαμένουν Σομαλοί.

Λέει το βίντεο"Εντάξει, τι ακριβώς ακούσαμε από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν σε σχέση με τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας*; Για αυτόν οι γυναίκες είναι κυρίως μητέρες, μια επικίνδυνη δήλωση, που άλλωστε είναι το πρότυπο για πολλούς, και είναι κρίμα που τέτοιες θέσεις ακολουθούνται από πολλούς στην Αυστρία. Για την αναφορά αυτή κοιτάξαμε σε ένα σχολείο στο Florisdorf. Και η ρεπόρτερ μας Magdalena (...) είδε η ίδια την στάση που δείχνουν οι μετανάστες απέναντι στις γυναίκες. Επίσκεψη στο σχολείο Franz Jonas Europa Schule. Εδώ η ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση των νέων συζητείται ανοιχτά, κυρίως χάρη στον διευθυντή του σχολείου, Christian Klar. Έχει βιώσει πολλά τα τελευταία χρόνια, σχετικά με προβλήματα θρησκευτικού εκφοβισμού. Αυτοί οι μαθητές έχουν κάνει το Ισλάμ, ή το Ισλάμ τους, ένα είδος κινήματος νεολαίας με το οποίο ασκούν πίεση στους άλλους, πιέζοντας τα κορίτσια. «Γιατί δεν φοράς μαντίλα;»«Χωρίς χιτζάμπ είσαι μια πόρνη». Το σχολείο είναι ευαίσθητο, ακόμα και τα μικρότερα πράγματα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, και αμέσως συζητιούνται με τον μαθητή, καθώς και με τους γονείς. Σε πολλά σχολεία, καλούν τον Oliver Steingötter, κοινωνικό λειτουργό για τα σχολεία της Βιέννης. Οι εκπαιδευτικοί που ανησυχούν βλέποντας μια σοβαρή αλλαγή σε έναν μαθητή μπορούν να μιλήσουν με τον ίδιο. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να γίνουν ορατές από αυτά που φοράει ένας μαθητής, έτσι ώστε όταν ένα κορίτσι αρχίζει ξαφνικά να φοράει μαντίλα ενώ δεν ήταν πριν μουσουλμάνα, αλλά προσηλυτίστηκε στο ισλάμ. Συχνά επίσης αλλάζουν τα ονόματά τους, σε αραβικά. Αποκλείουν άλλους μαθητές εξ αιτίας της θρησκείας τους. Ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια των συζητήσεων μια ιδιαίτερα προβληματική ομάδα ανθρώπων, οι Τσετσένοι, έχει παρατηρηθεί. Είναι αυτοί που δημιουργούν τα μεγαλύτερα προβλήματα σε αυτό το σχολείο, σε σχέση με τη ριζοσπαστικοποίηση και τον μουσουλμανικό εκφοβισμό. Αυτό επιβεβαιώνεται από ένα ταξίδι κάτω στο κέντρο του Florisdorf. Εδώ συναντάμε αυτόν το νεαρό Τσετσένο που δεν μασάει τα λόγια του. Πραγματικά εγώ δεν θα άφηνα την αδελφή μου να κυκλοφορεί χωρίς το χιτζάμπ, ή δεν θα την άφηνα να κυκλοφορήσει καθόλου. Αλλά αν σου πει «εγώ όμως θέλω (να κυκλοφορήσω)», τι θα έκανες; Αν δεν υπακούσει, απλά θα την δολοφονήσωΈτσι γίνεται σε μας. Αυτός ο νεαρός Τσετσένος δεν έχει κανένα σεβασμό προς τις γυναίκες. Δεν θέλεις να μου σφίξεις το χέρι μου τώρα; - Όχι, δεν θέλω. Επειδή είμαι μια γυναίκα; - Ναι, Επειδή είσαι γυναίκα. Δεν το θέλω! Τραβάω το χέρι μου. Όλα φαίνεται να έχουν ήδη χαθεί με αυτό το νεαρό Τσετσένο. Αλλά οι νέοι στο Franz Jonas Europa έχουν πιθανότητες να μην χαθούν, κυρίως χάρη στο πολύ αφοσιωμένο διδακτικό προσωπικό, που κάνει οτιδήποτε μπορεί έτσι ώστε κάθε μαθητής να μπορεί να ζήσει όσο ελεύθερα επιλέξει να ζει".

Δείτε το βίντεο:

* ΚΟ: Το άρθρο συνδέει τον μουσουλμανικό εκφοβισμό των κοριτσιών στα ευρωπαϊκά σχολεία με τις πρόσφατες δηλώσεις τουΕρντογάν κατά την «Ημέρα της Γυναίκας», όπου εξήρε την αξία της μητρότητας, δήλωσε ότι για εκείνον «η γυναίκα είναι πάνω από όλα μητέρα», επιτέθηκε στο «καπιταλιστικό σύστημα», το οποίο κατηγόρησε ότι «υποδουλώνει τη γυναίκα για οικονομικούς λόγους» και υπογράμμισε την ανάγκη για τη «διάσωση της οικογένειας». Το να συνδέονται αυτές οι δηλώσεις με την άποψη και την στάση που έχουν οι μουσουλμάνοι εδώ και αιώνεςαπέναντι στο γυναικείο φύλο είναι γελοίο. Το να συνδέονται όσοιδεν συμφωνούν με την περιβόητη «απελευθέρωση» των γυναικών, δεν τιμούν την κομμουνιστική «Ημέρα της Γυναίκας» και υποστηρίζουν τον δοκιμαζόμενο θεσμό της οικογένειας, με άτομα που επικροτούν την βία και την καταπίεση των γυναικών είναι καθαρή νεοταξική προπαγάνδα. Στην Τουρκία πάντως έχουν σοβαρό πρόβλημα με την βία σε βάρος των γυναικών. Δύο γυναίκες δολοφονούνται κάθε μέρα στη χώρα κατά μέσο όρο. Αλλά αυτά δεν θα τα δει η κυρά κατίνα και ο κάθε νεοραγιάς στα τουρκοσήριαλ.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails