Friday, March 18, 2016

Δείτε την εγγονή του Στάλιν που ζει στις ΗΠΑ και είναι ακραία ροκού ...Την ίδια ώρα που η γυναίκα του έλεγε..."Δεν συγχωρώ τίποτα σε κανέναν. Αν μπορούσε σκοτώσει πολλούς ανθρώπους, θα το είχε κάνει"



#

Αυτή η 44χρονη που εκπνέει αργά τον καπνό μέσα από τα βαμμένα κόκκινα χείλη της είναι ηεγγονή του Ιωσήφ Στάλιν.

Η Κρις, που βαφτίστηκε Ολγα, αλλά άλλαξε το όνομά της είναι η μικρότερη από τα τρία παιδιά της μητέρας της Σβετλάνα, μοναχοκόρης του Στάλιν, και «καρπός» του τρίτου της γάμο με τον αρχιτέκτονα Ουίλιαμ Γουέσλει Πίτερς.
Η 44χρονη έχει επιλέξει να περνά τις ημέρες της στο Πόρτλαντ, 1 εκατ. μίλια μακριά από τα ιδιωτικά διαμερίσματά του Κρεμλίνου, όπου η μητέρα της ζούσε μέσα στην πολυτέλεια και ως νεαρή κοπέλα είχε συναντηθεί με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Στη φωτογραφία της με το όπλο πάνω από τον ώμο της, ποζάρει σαν Tank Girl, έναν βρετανικό κωμικό χαρακτήρα της δεκαετίας του 1980.
Η Κρις, η οποία είναι ιδιοκτήτρια ενός μικρού μαγαζιού με αντίκες, ποστάρει τις φωτογραφίες της στα social media και δηλώνει περήφανη για τα τατουάζ της.
Η μητέρα της, Σβετλάνα, πέθανε από καρκίνο του παχέος εντέρου πριν από πέντε χρόνια σε ηλικία 85 ετών, έχοντας αλλάξει ζωή... από πριγκίπισσα στην Σοβιετική Ενωση, ίση με τον καθένα στην Αμερική.

Εχοντας αλλάξει το όνομά της σε Λάνα Πίτερς υπήρξε μια καλή μητέρα για την κόρη της.
«Ολη η ζωή της μητέρας μου ήταν σχετική με την Ενωση και τον Στάλιν, ενώ προσπαθούσε να ζήσει, στηριζόμενη στα δικά της πόδια», είχε δηλώσει η Κρις σε συνέντευξή της στην Daily Mail το 2011.
«Φυσικά, απεχθανόταν ό,τι έκανε ο Στάλιν», δήλωσε και προσέθεσε: «Υπήρξε μια περίοδος, που πολλοί θεωρούσαν και την ίδια υπεύθυνη για τις ενέργειες του πατέρα της. Ηταν τόσο άδικο».
«Είχε απίστευτη πίστη. Δεν είχα αναπτύξει αυτό το συναίσθημα μέχρι που ''έφυγε'', τότε ''άνθισε'' μέσα μου. Είχα μια αίσθηση ολοκλήρωσης, που δεν είχα πριν», λέει η Κρις και θυμάται:
«Ηταν πάντα περήφανη για μένα, όταν πραγματικά δεν είχα καταφέρει τίποτα. Η άνευ όρων αγάπη, που δεν είχα αισθανθεί από κανέναν και η ζεστασιά μιας φιλίας θα είναι κάτι που θα αναζητώ στο υπόλοιπο της ζωής μου σε άλλους ανθρώπους».
Σε μια φάση της ζωής της, η μητέρα της είχε κλειστεί σε ένα μοναστήρι και αργότερα επιβίωναν μόνο με το επίδομα ανεργίας, που λάμβανε.


Η γιαγιά της Κρις και σύζυγος του Στάλιν Nadezhda Alliluyeva είχε αυτοκτονήσει το 1932, όταν η Σβετλάνα ήταν 6 ετών, πιθανότατα εξαιτίας της κατάθλιψης που βίωνε δίπλα σε έναν άνδρα σαν τον γ.γ του Κομμουνιστικό Κόμματος.
Ο θάνατός της συνέτριψε τον Στάλιν, με την κόρη του να είναι πλέον ο μοναδικός του άνθρωπος.

«Ξέρεις ο πατέρας μου με αγαπούσε πολύ», είχε πει η ηλικιωμένη Σβετλάνα, «πάντα ήθελε να είμαι μαζί του».
Μάλιστα, το 1942 την σύστησε στον Tσώρτσιλ, όταν αυτός βρέθηκε στα ιδιωτικά τους διαμερίσματα στο Κρεμλίνο.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι ήταν «μια όμορφη κοπέλα με κόκκινα μαλλιά, που φίλησε τον πατέρα της υπάκουα».

Ο Τσώρτσιλ περιέγραψε πως ο Στάλιν τον κοίταξε με μια λάμψη στα μάτια του σαν έλεγε:«Βλέπετε και εμείς οι μπολσεβίκοι έχουμε οικογενειακή ζωή».
Η Σβετλάνα, ωστόσο, χρόνια αργότερα δήλωσε πως «υπήρχε πολλή τραγωδία στην οικογένεια μου. Δεν συγχωρώ τίποτα σε κανέναν. Αν μπορούσε σκοτώσει πολλούς ανθρώπους, θα το είχε κάνει, δεν θα μπορούσα να τον συγχωρέσω».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails