Monday, November 2, 2009

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ;Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Γιώργος Παπανδρέου: "η μετανάστευση αποτελεί απόρροια και της κλιματικής αλλαγής".

Δηλώσεις του Γ.Παπανδρέου.

Για την επίθεση στο Α.Τ. Αγίας Παρασκεύης
Σχολιάζοντας την ένοπλη επίθεση αγνώστων κατά αστυνομικών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι βρίσκει ενωμένη την ελληνική κοινωνία απέναντι στην τυφλή, δολοφονική βία, η οποία -τόνισε- σημαδεύει την ευνομία, αλλά και νέους εργαζόμενους, πολίτες ένστολους ή μη. "Όλοι μαζί και στοχευμένα μπορούμε να δώσουμε τέλος σε αυτόν τον κύκλο αίματος", δήλωσε. Επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική γραμμή απέναντι στο φαινόμενο, είπε ότι απέναντι στη βία προτάσσει τη δημοκρατία και πρόσθεσε ότι η πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η ζωή, οι ελευθερίες, αλλά και η περιουσία.
Σημείωσε ότι γεγονότα όπως εκείνο στην Αγία Παρασκεύη βλάπτουν τη χώρα μας διεθνώς.
Για την Τουρκία και την παράνομη μετανάστευση
Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του στην πρόθεση της Τουρκίας να προσέλθει σε διάλογο με τις Βρυξέλλες, αλλά υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται και έργα. "Η λαθρομετανάστευση χρειάζεται συνεργασία, τα μηνύματα προς την Τουρκία πρέπει να είναι ξεκάθαρα", σημείωσε. Όπως δήλωσε, η Άγκυρα πρέπει να εφαρμόσει την υπάρχουσα συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών, σε διμερές επίπεδο, αλλά και να συνάψει συμφωνία με την Ε.Ε. Πρόσθεσε, όμως, ότι και οι Βρυξέλλες πρέπει να βοηθήσουν στην Τουρκία στην αντιμετώπιση του ζητήματος, εάν η τελευταία επιδείξει βούληση συνεργασίας. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις παρενοχλήσεις των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής δύναμης φύλαξης των συνόρων, FRONTEX, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση, μετέφερε στους υπόλοιπους ηγέτες των "27" την θέση ότι η εκρηκτική κατάσταση στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν διογκώνει το πρόβλημα, ενώ εκτίμησε ότι η μετανάστευση αποτελεί απόρροια και της κλιματικής αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ





No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails