Saturday, April 18, 2015

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΟΡΤΙΟ 172 ΤΟΝΩΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΚΙΡΓΚΙΣΤΑΝ

118938
Μια μυστηριώδης πλοκή εξυφαίνεται   γύρω από φορτίο 172 τόνων που παρέλαβε η Αμερικανική Πρεσβεία στο Κιργιζιστάν μέσω των ουκρανικών αερογραμμών Antonof Airlines.

Στις 28 και 30  Μαρτίου προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπίσκεκ , αεροσκάφος τύπου AN-124  της ουκρανικής εταιρείας  Antonof Airlines με  φορτίο τόνων που παρελήφθη από αξιωματούχους της Αμερικανικής Πρεσβείας στη χώρα.
 Και οι δύο πτήσεις ήταν εξατομικευμένες για λογαριασμό της πρεσβείας των  ΗΠΑ στην Κιργιζία.
09
Η πτήση cargo  στις 28 Μαρτίου μετέφερε  επτά »διπλωματικούς σάκους» που ζυγίζουν περισσότερο από 78 τόνους, ενώ η  πτήση στις 30 Μαρτίου έφερε επί του σκάφους πέντε  φορτία με συνολικό βάρος περίπου 74 τόνων. Συνολικά μέσα σε δυο ημέρες , η αμερικανική πρεσβεία έλαβε φορτίο με συνολικό βάρος περίπου 152 τόνους.
-2
Το φορτίο συνοδευόταν από 3 Αμερικανούς ενώ 14 εργαζόμενοι της διπλωματικής αποστολής στην Κιργιζία παρέλαβαν το φορτίο με 6 φορτηγά που είχαν μπεί μέσα στο χώρο του αεροδρομίου. Το 18 μελές πλήρωμα του ουκρανικού αεροσκάφους  έμεινε σε ξενοδοχείο του Μπισκέκ , επί της οδού   Baitik Batyra, ενώ οι Ουκρανοί πιλότοι παρέμειναν εκεί μέχρι τις   11  Απριλίου.
Εφημερίδα του Κιργιζιστάν σημειώνει:
Η κατάσταση στον κόσμο – και ιδιαίτερα στην περιοχή μας – τα τελευταία χρόνια, είναι τόσο εκρηκτική ώστε πρέπει να είμαστε δύσπιστοι όσον αφορά όλες τις ενέργειες των Αμερικανών. Ειδικά οι Αμερικανοί διπλωμάτες και οι διπλωματικοί σάκοι που στέλνουν και παραλαμβάνουν  . Για αυτά τα φορτία ισχύει το καθεστώς της ασυλίας και απαγορεύεται κάθε επιθεώρηση. Σε αυτούς τους διπλωματικούς σάκους, θεωρητικά δύνανται να μεταφέρουν ο,τιδήποτε ,ακόμα και όπλα.
 »Οι Αμερικανοί στο Κιργιστάν είναι σε θέση να παραλαμβάνουν ό,τι θέλουν χωρίς κανέναν έλεγχο από τις δημόσιες αρχές. Μπορούν να παραλαμβάνουν ακόμα και αυτά που θα προορίζονταν για μια στρατιωτική τους βάση. Εδώ που δεν υπάρχει καμία βάση,  η Πρεσβεία των ΗΠΑ αναλαμβάνει αυτό το ρόλο μέσα από τα διπλωματικά φορτία που έρχονται στο πολιτικό αεροδρόμιο «Manas».
 Δημοσιογράφοι στο Κιργιζιστάν προσπάθησαν να λάβουν διευκρινίσεις από την πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά η υπηρεσία Τύπου δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει. Ωστόσο, χθες το απόγευμα, η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ προσπάθησε να δικαιολογήσει την παράδοση των φορτίων. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, «πρόκειται για αποστολή οικοδομικών  υλικών για μια νέα πρεσβεία» στο Μπισκέκ.
Είναι γνωστό, ότι το Νοέμβριο του 2013, η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο έλαβε επίσης «διπλωματική φορτίο» με τραπεζογραμμάτια σε ονομαστικές αξίες των 20, 50 και 100 δολάρια.
Επίσης  τον Φεβρουάριο, ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μπισκέκ διορίστηκε ο Richard Miles, ο οποίος θεωρείται «ιδιοφυΐα των χρωματιστών επαναστάσεων.»Ο ίδιος άνθρωπος διετέλεσε πρέσβης και στη Γεωργία, όπου πραγματοποιήθηκε η λεγόμενη «Επανάσταση των Ρόδων».
Η Κιργιζία μπορεί να μην έχει κοινά σύνορα με τη Ρωσία αλλά από τις 8 Μαΐου, η Δημοκρατία της Κιργιζίας θα είναι  μέλος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης. Ένα πλήγμα σε οποιοδήποτε μέλος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης είναι και πλήγμα για τη Ρωσία.
Το Κιργιζιστάν είναι μια χώρα όπου το πολιτικό σύστημα είναι ασταθές και η πολιτική τάξη είναι γεμάτη από ανθρώπους που λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις από  δυτικές οργανώσεις μέσω ενός συστήματος επιδότησης.  Συνεπώς, το Κιργιζιστάν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα είδος «δούρειου ίππου», στο πλαίσιο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.
dimpenews.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails