Monday, April 13, 2015

Σαουδάραβας Μουφτής: "Ένας μουσουλμάνος μπορεί να φάει τη γυναίκα του!"

Ένας μουφτής από τη Σαουδική Αραβία, ο Αμπντούλ Αζίζ Μπιν Αμπντουλάχ (Abdul Aziz bin Abdullah), τον βλέπετε στη φωτογραφία, εξέδωσε μια φάτουα (fatwa) -δηλαδή μια άποψη μουσουλμάνου λόγιου, πάνω σε διάφορα ζητήματα, η οποία βασίζεται στη βαθιά θρησκευτική γνώση και την πρακτική εμπειρία- σύμφωνα με την οποία ένας άνδρας επιτρέπεται να φάει τη γυναίκα του.
Όταν γράφουμε να «φάει» εννοείται κυριολεκτικώς, δηλαδή να τη σφάξει και να πράξει κανιβαλισμό, να τραφεί δηλαδή από τη σάρκα της.
Για να δικαιολογήσει την εν λόγω φάτουα, που έχει προκαλέσει «σοκ», ο Μουφτής είπε ότι ο σύζυγος μπορεί να φάει τη σύζυγο υπό μία μόνο προϋπόθεση: όταν ο άνδρας είναι εξαιρετικά πεινασμένος.

Είπε, συγκεκριμένα, ότι ο άνδρας μπορεί να σκοτώσει και να φάει ολόκληρη τη γυναίκα του ή να ακρωτηριάσει και να φάει μέλη του σώματός της, εάν εκείνος βρεθεί αντιμέτωπος με τη λιμοκτονία που μπορεί να προκαλέσει τον θάνατό του, και αυτό δικαιολογείται από τη Σαρία, ισλαμικό νόμο, από την εντολή ότι η γυναίκα πρέπει να είναι υπάκουη στον άνδρα της.
Πρόκειται για πρωτοφανή και εξοργιστική «θεολογική» ερμηνεία της υπακοής που οφείλει μια γυναίκα στον άνδρα της, ειδικά όταν προτρέπει χιλιάδες σαλταρισμένους τζιχαντιστές να αρχίσουν να καταβροχθίζουν γυναίκες, με την προϋπόθεση να τις έχουν πρώτα παντρευτεί.
Όπως αντιλαμβάνεστε, ο παραλογισμός και η θρησκευτική δεισιδαιμονία αυτών των «ανθρώπων» πραγματικά δεν γνωρίζει κανένα όριο, κανένα ανθρώπινο ταμπού…
tribune.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails