Tuesday, April 21, 2015

ΣΟΚ!!!4.500.000 λαθρομετανάστες περιμένουν να εισέλθουν στην Ελλάδα !!


4.500.000 λαθρομετανάστες περιμένουν να εισέλθουν στην Ελλάδα για να “λιαστούν”!Ένα εφιαλτικό σενάριο προμηνύει η πληροφορία ότι στην Τουρκία βρίσκονται περίπου 3.000.000 λαθρομετανάστες, ενώ στην ευρύτερη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου είναι σε στάση αναμονής άλλο 1.500.000..!!

 Συνολικά, δηλαδή, 4.500.000 αλλοδαποί βλέπουν την Ελλάδα ως το επόμενο βήμα στάθμευσής τους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια της Χώρας μας.

 Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση με την στάση της ενθαρρύνει την μαζική εισροή λαθρομεταναστών και η υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, με συνεχείς προκλητικές δηλώσεις της, προκαλεί την οργή του Ελληνικού Λαού, το πρόβλημα συνεχώς μεγεθύνεται.

Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ομολογεί ότι υπάρχει αύξηση εισόδου στην Χώρα μας κατά 130% το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το ζήτημα, όμως, αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του υπουργού αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στους 2.500.000 πρόσφυγες στα μικρασιατικά παράλια, άλλο 1.200.000 στην Ιορδανία και συνολικά 4.500.000 στα παράλια της Μεσογείου! Οι Σύριοι, οι οποίοι το 2014 αποτέλεσαν σχεδόν το 45% όσων πέρασαν στην Ελλάδα, κυρίως από το Αιγαίο, έχουν ένα έγγραφο από την Τουρκία που επιβεβαιώνει την εθνικότητά τους.

Η Ελληνική Αστυνομία τους χορηγεί μία «αναβολή απομάκρυνσης», την οποία επιδεικνύουν αν συλληφθούν, και αφήνονται ελεύθεροι. Η «αναβολή απομάκρυνσης» είναι εξάμηνης διάρκειας και χρειάζεται ανανέωση. Στην περίπτωση μεταναστών από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, ούτε οι ίδιοι ούτε το προξενείο ενδιαφέρονται να τακτοποιήσουν το ζήτημα των εγγράφων.  

Οι δύο χώρες έχουν εκατοντάδες εκατομμύρια πληθυσμό και δεν «χρειάζονται» τους 10.000 Πακιστανούς ή τους 2.000 – 5.000 Μπανγκλαντεσιανούς που έχει συλλάβει η ΕΛ.ΑΣ. όσο χρειάζονται τα εμβάσματα που θα στέλνουν στη χώρα τους, αν παραμείνουν στην Ελλάδα. Όμως και οι ίδιοι οι συλληφθέντες έχουν πληρώσει πολλά χρήματα για να έρθουν στην Ευρώπη και πρέπει να αποπληρώσουν το ποσό.

Όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε οι άνθρωποι αυτοί εγκλωβίζονται στην Χώρα μας, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα εξόδου απ΄αυτήν προς τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα που το πρόβλημα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο η κυβέρνηση, διά στόματος της Χριστοδουλοπούλου, δείχνει μια ανεκδιήγητη στάση. Χαμένη μέσα στις ανεδαφικές, ανιστόρητες και καταστροφικές ιδεοληψίες της η υπουργός δηλώνει ότι «Θέλουμε να βρούμε μαζί, και πάντα με διάλογο, χώρους για να τους φιλοξενήσουμε.

Υπάρχει η σκέψη να το κάνουμε σε εγκαταλειμμένα στρατόπεδα, υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιήσουμε τα ολυμπιακά ακίνητα, για να δείξουμε στην Ευρώπη ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη».  

Η εύλογη απάντηση των δημάρχων προς την αναπληρώτρια υπουργό είναι πως χρειάζονται πόροι για να εφαρμοστεί το πλάνο της – σε μία περίοδο που το κράτος δυσκολεύεται να καταβάλει ακόμα και τις ανελαστικές του υποχρεώσεις, ενώ δεν πρέπει κανείς να παραγνωρίζει και την αντίθεση των τοπικών κοινωνιών.

Για να εφαρμοστούν τα όσα ζητά η Χριστοδουλοπούλου, χρειάζεται ένα μεγάλο ποσό, που θα αυξάνει όσο αυξάνονται και οι μεταναστευτικές ροές. Με την Ευρώπη να δείχνει απρόθυμη να βοηθήσει, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα…
Την στιγμή που ο Λαός μας υποφέρει, που μισθοί και συντάξεις είναι ζήτημα αν θα πληρωθούν, η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει μια «φιλανθρωπική» παράσταση, η οποία όμως δεν οδηγεί πουθενά. Και το πρόβλημα, δυστυχώς, ολοένα και μεγαλώνει.
Γιώργος Μάστορας

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails