Saturday, April 25, 2015

Ν.Κοτζιάς: «Εάν η Τουρκία θέλει λύση να φύγει από την Κύπρο τώρα»

Με τον προσωπικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς και τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε σήμερα  στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ και σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού Mega στις ΗΠΑ, Μιχάλη Ιγνατίου, σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση με τον  ΓΓ του ΟΗΕ και αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «αν θέλει λύση η Τουρκία, πρέπει να φύγει αμέσως από την Κύπρο».
Σημειώνεται ότι ενδιάμεσα των δύο συναντήσεων ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε επίσης τετ-α-τετ με τους κυρίους Stanley Bergman και David Harris, Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή της American Jewish Committee αντίστοιχα.
Η τελευταία συνάντηση του κ. Κοτζιά θα είναι με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στις 20:30 (ώρα Ελλάδας). Ο υπουργός θα ολοκληρώσει την πολύημερη παρουσία τους στις ΗΠΑ παρακαθήμενος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο ινστιτούτο  Council on Foreign Relations με θέμα τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και με συνάντησή του, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με εκπροσώπους της Ομογένειας

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails