Sunday, April 5, 2015

Για τους Μουσουλμάνους της Γαλλίας δεν είναι πολλά τα 2.200 τζαμιά, πρέπει να... διπλασιαστούν

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του γαλλικού  Μουσουλμανικού Συμβουλίου, Νταλίλ Μπουμπακιέρ,  ο αριθμός των μουσουλμανικών τεμενών στη Γαλλία θα πρέπει να διπλασιασθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
 
« Χρησιμοποιούνται ως χώροι προσευχής σπίτια, ημιτελή τζαμιά και υπάρχουν τζαμιά στα σχέδια, που δεν έχουν ακόμη κατασκευασθεί, νομίζω ότι ο αριθμός των μουσουλμανικών τεμενών πρέπει να διπλασιασθεί», είπε ο Μπουμπακιέρ κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μουσουλμάνων της Γαλλίας το Σάββατο, όπως σημειώνει το ‘Σπούτνικ’, βάσει πληροφοριών από την Le Figaro.
 
Ο πρόεδρος της γαλλικής μουσουλμανικής κοινότητας, τόνισε ότι τα 2.200 τζαμιά που υπάρχουν  στη Γαλλία δεν είναι αρκετά για τους περίπου  5 εκατομμύρια μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα αυτήν.
 
Ο Μπουμπακιέρ πρόσθεσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν σχολές ιμάμηδων στη Γαλλία, ελπίζοντας ότι τα γαλλικά πανεπιστήμια θα ανοίξουν μουσουλμανικές έδρες.
 
Στις δηλώσεις αυτές έχει αντιδράσει το γαλλικό κόμμα Εθνικό Μέτωπο που αναφέρει ότι δεν θα αποδεχθεί πληρωμές από το εξωτερικό για ανέγερση νέων τεμενών, προβάλλοντας  τους κινδύνους που υπάρχουν για την εθνική ασφάλεια

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails