Saturday, April 18, 2015

«Έξω οι ξένοι από την γη μας»! Τρόμος στη Ν. Αφρική από βίαιη εξέγερση κατά των μεταναστών


Οι βίαιες διαδηλώσεις κατά – κυρίως Αφρικανών μεταναστώνσυνεχίζονται στη Νότια Αφρική για δύο εβδομάδες και έχουν στοιχίσει την ζωή τουλάχιστον έξι ανθρώπων μέχρι στιγμής.


Οι ξένοι υπήκοοι (στις φωτογραφίες κάτω) φορτώνουν σε φορτηγά τα εμπορεύματά τους και τα πράγματα τους, καθώς φεύγουν από το Γιοχάνεσμπουργκ και τις γειτονικές πόλεις.


Οι διαδηλωτές είναι θυμωμένοι με τους αλλοδαπούς στη χώρα, καθώς η ανεργία είναι υψηλή και ο πλούτος δεν κατανέμεται το ίδιο.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν μετά τα σχόλια του "βασιλιά των Ζουλού" Goodwill Zwelithini (φωτο κάτω), μιας σημαντικής μορφής στην εθνοτική ομάδα των Ζουλού, ότι οι αλλοδαποί θα πρέπει να «ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους» και να φύγουν.

Ο Zwelithini μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων ζήτησε να δοθεί ένα τέλος στην αναταραχή, ισχυριζόμενος ότι τα λόγια του παραποιήθηκαν, αλλά πολλοί που συμμετέχουν στις ταραχές ακούστηκαν να φωνάζουν «ο βασιλιάς μίλησε».

Το νότιο αφρικανικό έθνος του Μαλάουι σκοπεύει να επαναπατρίσει τουλάχιστον 400 πολίτες του μετά τις επιθέσεις στη Νότια Αφρική, δήλωσε ο Kondwani Nankhumwa, υπουργός πληροφοριών του Μαλάουι.

«Η απογοήτευση ή ο θυμός δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει τις επιθέσεις σε αλλοδαπούς και τη λεηλασία των καταστημάτων τους», είπε ο πρόεδρος της Ν. Αφρικής Ζούμα. «Καταδικάζουμε τη βία με τον εντονότερο δυνατό τρόπο. Οι επιθέσεις παραβιάζουν όλες τις αξίες που ενσαρκώνει η Νότια Αφρική».

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την προστασία των συνόρων της χώρας και την επίσπευση της δημιουργίας ενός Οργανισμού Διαχείρισης των Συνόρων, ο οποίος ανακοινώθηκε το περασμένο έτος και έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2016.

Το κυβερνών κόμμα ANC (Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο) καταδίκασε τις επιθέσεις ως «επαίσχυντες» και τις ονόμασε «εγκληματικές πράξεις κατά ευάλωτων ατόμων».

Κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, καταστήματα και κατοικίες που ανήκουν σε Σομαλούς, Αιθίοπες, Μαλαουιανούς και άλλους μετανάστες στο Ντέρμπαν και τους γύρω δήμους έχουν γίνει στόχος, αναγκάζοντας τις οικογένειες να εγκαταλείψουν τα στρατόπεδα που προστατεύονται από ένοπλους φρουρούς.

Πριν από τις μαζικές ταραχές με στόχο τους μετανάστες, που έχουν στοιχίσει τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων, ο βασιλιάς της φυλής των Ζουλού κάλεσε όλους τους ξένους να εγκαταλείψουν τα εδάφη των Ζουλού.   

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι Αιθίοπες, Σομαλοί, Κονγκολέζοι, Νιγηριανοί, και άλλοι από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Ωστόσο, έχει επιβεβαιωθεί ότι η ντόπιοι Λευκοί και Ασιάτες βρίσκονται στο στόχαστρο της βίας των Ζουλού. Η βρετανική Daily Mail ανέφερε για μια λευκή γυναίκα που τραυματίστηκε από πέτρες (φώτο κάτω). Ο Τύπος της Νότιας Αφρικής έχει επίσης αναφερθεί σε επιθέσεις εναντίον Ασιατών (Πακιστανών / Ινδών).

Σημείωση: Η Kwa-Zulu Natal είναι η πατρίδα μιας μεγάλης κοινότητας Ινδιών και  Πακιστανών που μετανάστευσαν στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατίας. Το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητα των ασιατών που ζει εκεί γεννήθηκε στην περιοχή. Ομοίως, οι Λευκοί στην περιοχή είναι ως επί το πλείστον εθνικά Ολλανδοί που βρίσκονται στην περιοχή από το 1800.

Ο βασιλιάς των Ζουλού και οι βίαιοι όχλοι του αναζητούν ένα εθνικά καθαρό εθνο-κράτος των Ζουλού. Σύμφωνα με τοαπαρτχάιντ, στους Ζουλού είχε δοθεί η Kwa-Zulu Natal ως ανεξάρτητη πατρίδα. Είχε ήδη χορηγηθεί καθεστώς ημι-αυτονομίας. Οι Ζουλού είναι η μεγαλύτερη από τις δέκα διαφορετικές μαύρες φυλετικές ομάδες που τους αφαιρέθηκε η κυριαρχία τους από το ANC και που αναγκάστηκαν να γίνουν μέρος της νέας Νότιας Αφρικής. Η χειρότερη βία μετά την πτώση του Απαρτχάιντ ήταν μεταξύ του ANC και των Ζουλού. Εκείνη την εποχή, το ANC είχε κυριευθεί από τους Xhosa, μια σημαντική εχθρική φυλή των Ζουλού και Μαύρους των πόλεων χωρίς φυλετικές πεποιθήσεις.

Διαδήλωση κατά της "ξενοφοβίας" στο Ντουρμπάν της Ν. Αφρικής. Παρατηρείστε μια Λευκή γυναίκα να κρατά το πλακάτ "Είμαστε όλοι ξένοι". Οι μαύροι κρατούσαν άλλο που έλεγε "Όλοι οι Αφρικάνοι ενωμένοι"
ΚΟ: Αν το ψάξετε λίγο, θα διαπιστώσετε ότι η περιγραφή της είδησης από τα mainstream MME αποφεύγει να αναφέρει την πιο"trendyλέξη της εποχής μας: τον «ρατσισμό». Προφανώς σε όλη αυτή την ιστορία δεν υπάρχει ίχνος ρατσισμού. Το οποίον μεθερμηνεύεται ότι ο «ρατσισμός» τελικά, είναι ένα είδος το οποίο ευδοκιμεί αποκλειστικά και μόνο μεταξύ των Λευκών. Οι οποίοι και πρέπει να λαμβάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ειδική θεραπεία «αντιρατσισμού». Το να κατηγορείται όμως μια φυλετική ομάδα ότι αυτή και μόνο αυτή «πάσχει» από «ρατσισμό», αποτελεί την επιτομή του ρατσισμού! Να τα λέμε αυτά στους ρατσιστές «αντιρατσιστές».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails