Wednesday, April 15, 2015

ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΣ..ΜΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΜΗ ΕΒΡΑΙΟΥΣ...!


Τον Δεκέμβριο του 2010, η ισραηλινή Haaretz, έγραψε ότι δεκάδες αρχιραβίνοι δήμων του Ισραήλ με κοινή δήλωσή τους υποστήριξαν μια θρησκευτική απόφαση, που λίγους μήνες πριν είχε εκδώσει ο αρχιραβίνος της πόλης Safed*, με την οποία έκανε έκκληση προς τους Εβραίους να απέχουν από την ενοικίαση ή την πώληση διαμερισμάτων σε μη-Εβραίους.


Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονταν οι επικεφαλής ραβίνοι των δήμων Ramat HasharonAshdodKiryat GatRishon Letzion,CarmielGaderaAfulaNahariyaHerzliyaNahariya και PardesHannah, ανάμεσα σε μια σειρά από άλλες πόλεις.

«Δεν χρειάζεται να βοηθάμε τους Άραβες να βγάζουν ρίζες στο Ισραήλ», δήλωσε ο ραβίνος Shlomo Aviner του οικισμού Μπέιτ Ελ, την Τρίτη. Ο Aviner εξήγησε ότι υποστήριξε την κίνηση για δύο λόγους: πρώτον, ένας Εβραίος που ψάχνει για ένα διαμέρισμα πρέπει να προτιμάται από έναν εθνικό και δεύτερον, για να αποτραπεί έτσι ο αυξανόμενος αραβικός πληθυσμός από το να εγκατασταθεί για τα καλά.

«Ο ρατσισμός προέρχεται από την Τορά», ('racism originated in the Torah') είπε ο Ραβίνος Yosef Scheinen, ο οποίος ηγείται της Yeshiva Ashdod (στην φωτογραφία κάτω, αριστερά). "Η γη του Ισραήλ έχει οριστεί για τον λαό Ισραήλ. Αυτό είναι που ο Άγιος ήθελε και αυτό είναι που ο Rashi (ραβίνος Shlomo Yitzchaki 1040 – 1105 μ.Χ.) ερμήνευσε».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν είδε την κίνηση ως ρατσιστική τόσο, όσο ως κίνηση (φυλετικού) διαχωρισμού. "Ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος και το κράτος του Ισραήλ είναι μικρό, το οποίο ο Θεός προόριζε για το λαό Ισραήλ και ο κόσμος το εποφθαλμιά. Αυτή είναι η αδικία."

Μετά την είδηση ​​της θρησκευτικής απόφασης, ο Ilan Ghilon του σοσιαλιστικού κόμματος Meretz ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να απολύσει κάθε έναν από τους ραβίνους που υπέγραψαν.

«Είμαστε μάρτυρες μιας επιδημίας ρατσισμού και ξενοφοβίας και πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά», είπε.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κνεσέτ ο βουλευτής Ahmed Tibiεπέκρινε την δήλωση ως «συλλογικό έγκλημα μιας ομάδας ρατσιστών ραβίνων που θα πρέπει να κάνουν εντατικά μαθήματα της ιστορίας των Εβραίων», ενώ πρόσθεσε ότι ολόκληρη η ομάδα θα πρέπει να δικαστεί για «υποκίνηση σε ρατσισμό». «Μουσουλμάνοι κληρικοί απολύθηκαν πρόσφατα για πολύ λιγότερα, αλλά οι ραβίνοι είναι σε θέση να συνεχίζουν να έχουν αυτή την συμπεριφορά, χωρίς να ανησυχούν», κατέληξε.

Στην δήλωσή τους, οι ραβίνοι καλούν τη θρησκευτική κοινότητα να εκφράσει την υποστήριξη στον αρχιραβίνο της Safed, Shmuel Eliyahu (φωτο), ο οποίος θα μπορούσε να προσαχθεί σε δίκη για υποκίνηση μίσους κατά των Αράβων.

Η δήλωση των ραβίνων προτρέπει τους Εβραίους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να επανεξετάσουν την ενοικίαση ακινήτων τους σε Άραβες, καθώς θα πέσει η αξία των σπιτιών τους, καθώς και εκείνων στη γειτονιά.

«Ο τρόπος ζωής τους είναι διαφορετικός από εκείνον των Εβραίων», ανέφερε η επιστολή. «Μεταξύ των εθνικών υπάρχουν εκείνοι που μας μισούν και που αποτελούν κίνδυνο για την ζωή μας».

Στη δήλωσή τους, παρότρυναν τους Εβραίους κατοίκους να αποφεύγουν "ένα γείτονα ή ένα γνωστό" ο οποίος νοικιάζει σε Άραβες. «Να απέχετε από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα μαζί του, να του αρνείστε το δικαίωμα να διαβάζει από την Τορά, και, να τον μποϊκοτάρετε γενικότερα, μέχρι να αποκηρύξει αυτήν την επιβλαβή πράξη", όπως αναφέρεται στην δήλωση.




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails