Monday, April 18, 2016

Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε βαθμό κακουργήματος 61 πρoσώπων που έδωσαν τραπεζικά δάνεια 322,5 εκατ. ευρώ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Την ποινική δίωξη υπουργών και διοικητών τραπεζών προτείνει το εισαγγελικό πόρισμα του Γ. Καλούδη για τις αμαρτωλές και παράνομες δανειακές συμβάσεις που συνήφθησαν με τα κόμματα και δεν αποπληρώθηκαν ποτέ αλλά τα πληρώνει τώρα ο ελληνικός λαός με τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών.
 
Ο γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, σχετική συνέντευξη του οποίου περιλαμβάνει το περιοδικό PRONEWS αποκάλυψε το «εισαγγελικό πόρισμα του Γ. Καλούδη», με το οποίο ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος προτείνει να απαγγελθούν βαρύτατες καταγγελίες σε 61 συνολικά πρόσωπα, τα οποία συνήργησαν και έβαλαν την υπογραφή τους στις αμαρτωλές και παράνομες δανειακές συμβάσεις.
 
Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα Υπουργών και Διοικητών Τραπεζών, που προτείνει η ποινική δίωξη είναι τα εξής: 
 
«Παπακωνσταντίνου, Σπυρόπουλος, Πολυχρόνη, Σημαιοφορίδης, Δασκαλάκη, Σκόρδας, Σοφιανός, Παπανδρέου, Πάτσιος, Ζωγόπουλος, Πανταλάκης, Μηλιάκος, Ταμβακάκης, Τουρκολιάς, Φραγκέτης, καθώς και άλλοι πολλοί ακόμη ευυπόληπτοι και καθώς πρέπει Έλληνες της λεγόμενης καλής κοινωνίας των Αθηνών, «φιγουράρουν» στο πόρισμα του οικ. Εισαγγελέα Γ. Καλούδη. Ήδη έφτασαν οι κλήσεις των τριών πρώτων μαρτύρων, οι οποίοι θα καταθέσουν την Πέμπτη 21 Απριλίου ενώπιον της Δικαιοσύνης για την πολύκροτη υπόθεση των θαλασσοδανείων των κομμάτων. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη θέλετε;».
 
Επιδεικνύοντας ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος τις συνημμένες κλήσεις προέβλεψε πως: 
 
«Αυτή η εξέλιξη που θα κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους».
 
Πριν λίγες ημέρες ο οικονομικός εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης και συγκεκριμένα στις 06.04. 2016 τον κάλεσε μαζί με τους επιτελείς του να δώσει συμπληρωματικές πληροφορίες: 
 
Τα δάνεια που έχουν λάβει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανέρχονται συνολικά στο κολοσσιαίο ποσό των 322,5 εκατ. ευρώ, βάσει του εισαγγελικού πορίσματος.
 
Από αυτά το ΠΑΣΟΚ έχει λάβει 125,5 εκ. ευρώ και η Νέα Δημοκρατία 197 εκ. ευρώ.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails