Sunday, April 10, 2016

«Τι άλλο περιμένετε για να μιλήσετε για γενοκτονία χριστιανών από το ISIS;»


«Θα κατακτήσουμε την Ρώμη σας, θα σπάσουμε τους σταυρούς σας, και θα υποδουλώσουμε τις γυναίκες σας, με την άδεια του Αλλάχ, του Ύψιστου. Αυτή είναι η υπόσχεσή Του για μας. Αυτός δοξάζεται και δεν ξεχνά την υπόσχεσή Του. Αν δεν το καταφέρουμε στην δική μας εποχή, τότε τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα το καταφέρουν και θα πωλούν τους γιους σας ως σκλάβους στα σκλαβοπάζαρα».

- Από το περιοδικό του ISIS ‘Dabiq’.

Η καθολική οργάνωση «Οι Ιππότες του Κολόμβου» (‘The Knightsof Columbus’) κάλεσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνταχθούν με την Διεθνή Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών, 60 Βρετανούς βουλευτές, 200+ μέλη του Κογκρέσου, τον Πάπα Φραγκίσκο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και πολλούς άλλους και να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία κατά των χριστιανών και άλλων μειονοτικών ομάδων στο Ιράκ και τη Συρία.

Στις 9 Μαρτίου, οι Ιππότες του Κολόμβου υπέβαλαν έκθεση στον υπουργό εξωτερικών John Kerry για την αναγνώριση ότι οι Χριστιανοί, καθώς και οι Yazidis και άλλες θρησκευτικές μειονότητες, είναι θύματα γενοκτονίας από το ISIS. Η έκθεση, η οποία αναφέρει ονομαστικά πάνω από 1.100 χριστιανούς μάρτυρες που σκότωσε το ISIS, παρέχει μια νομική ανάλυση ώστε να στηριχθεί η υπόθεση της γενοκτονίας. Η έκθεση 280 σελίδων, με τίτλο "Γενοκτονία κατά των χριστιανών στη Μέση Ανατολή", προέκυψε από αίτημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συγκεκριμένα στοιχεία που σχετίζονται με εγκλήματα που διαπράττονται κατά των Χριστιανών από το ISIS και περιλαμβάνει αποδεικτικά στοιχεία, όπως καταθέσεις μαρτύρων, καταλόγους επιθέσεων κατά χριστιανών και εκκλησιών, λίστες με τις τιμές (!) για χριστιανές και Yazidi γυναίκες σκλάβες του σεξ.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι τα εγκλήματα που διαπράχθηκανπληρούν τα κριτήρια του νόμου περί ορισμού της Γενοκτονίας του 1987 και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν ζητήσει από την οργάνωση να συντάξει μια τέτοια έκθεση πριν από τέσσερις εβδομάδες, καθώς πλησίαζε η καταληκτική προθεσμία της 17ης Μαρτίου για να αποφανθούν ως προς το εάν ή όχι το ISIS είναι υπεύθυνο για διάπραξη γενοκτονίας κατά των χριστιανών και άλλων μειονοτικών ομάδων. Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kofc.org καιwww.StopTheChristianGenocide.org.

Αναφέρει η Περίληψη: «η διερευνητική αποστολή μας στο Ιράκ νωρίτερα αυτό το μήνα βρήκε ιστορίες βιασμών, απαγωγών, βίαιων εξισλαμισμών και δολοφονιών, εκτός από κατασχέσεις περιουσιών και αναγκαστικών απελάσεων. Σχεδόν όλα όσα ανακαλύψαμε δεν είχαν αναφερθεί στο παρελθόν».

«Αυτά που είναι δημόσια γνωστά και αυτά που η έρευνά μας αποκάλυψε είναι σημαντικά, αλλά είναι σαφές ότι αντιπροσωπεύουν μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Τώρα μας έρχονται νέες ιστορίες και νέα στοιχεία καθημερινά. Έτσι, αυτά που είναι γνωστά για τις γενοκτονικές θηριωδίες του ISIS «θα αυξηθούν και η γνωστή κλίμακα με τις φρικαλεότητες που έχουν συμβεί μέχρι τώρα θα επεκταθεί».

Στις 14 Μαρτίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε (393-0) ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα στο οποίο επέκρινε την συστηματική βία του ισλαμικού κράτους συμπεριλαμβανομένων «μαζικών δολοφονιών, σταυρώσεων, αποκεφαλισμών, βιασμών, βασανιστηρίων, υποδουλώσεων και απαγωγών παιδιών». Αυτές οι φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τον ισλαμικό κράτος ενάντια στους χριστιανούς, τους Yazidis και άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες αποτελούν «γενοκτονία», «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και «εγκλήματα πολέμου».

Αν ο Κέρι κρίνει τελικά, ότι το ISIS έχει διαπράξει γενοκτονία, θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που μια κυβέρνηση των ΗΠΑ θα το έχει αποφασίσει, ενώ μια σύρραξη βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πρώτη ήταν το 2004 από τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ σχετικά με την περιοχή του Νταρφούρ στο Σουδάν.

«Υπάρχει μόνο μια λέξη που επαρκώς και νομίμως, περιγράφει τι συμβαίνει στους Χριστιανούς και σε άλλες θρησκευτικές μειονότητες στη Μέση Ανατολή. Αυτή η λέξη είναι “γενοκτονία”», δήλωσε ο Carl Anderson στην παρουσίαση της έκθεσης.

«Τα στοιχεία που περιέχονται στην παρούσα έκθεση, καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία που επικαλείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρούμε πως θα οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι το έγκλημα της γενοκτονίας έχει διαπραχθεί», δήλωσε ο Anderson.

Σημείωσε ακόμη ότι τα αποδεικτικά στοιχεία καθιστούν σαφές ότι το ISIS στοχεύει στους Χριστιανούς προκειμένου να τους καταστρέψει ως ομάδα και τον Χριστιανισμό ως θρησκεία.

«Γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει διενεργήσει τη δική του έρευνα στην περιοχή δεν ξέρω», είπε ο Άντερσον. «Για παράδειγμα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπό τον Υπουργό Powell έστειλε 24 εμπειρογνώμονες για να διερευνήσουν την κατάσταση στο Νταρφούρ» .

«Εάν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών παραμείνει σε αμφιβολία ότι εδώ έχουμε γενοκτονία αυτό θα αποτελεί ντροπή και παραίτηση όχι μόνο από τον ηγετικό της ρόλο αλλά και από την κοινή λογική», κατέληξε ο Anderson.

Ο επίσκοπος Anba Angaelos, της Κοπτικής Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας, για το Ηνωμένο Βασίλειο, μιλώντας σε πάνελ τουNational Press Club, ζήτησε την ένταξη των Χριστιανών στον χαρακτηρισμό της γενοκτονίας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και είπε «Αν οι Χριστιανοί εξαιρούνται από την κατάταξη της γενοκτονίας, ανησυχώ και φοβάμαι ότι θα είμαστε υπεύθυνοι για μια μεγαλύτερη και πιο αδίστακτη εκστρατεία διώξεων, όχι μόνο στη χώρα αυτή, αλλά παντού».

«Γιατί περιμένουμε να χρησιμοποιήσουμε την λέξη;» ρώτησε ο Δρ Gregory Stanton, καθηγητής έρευνας σε θέματα γενοκτονίας στο George Mason University. «Θα σας πω γιατί, γιατί η λέξη απαιτεί ηθική δύναμη, και απαιτεί δράση, και αυτό που έχουμε εδώ είναι μια κυβέρνηση που δεν είναι έτοιμη να δράσει αποφασιστικά και να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να σταματήσει το ISIS».

ΚΟ: Τελικά, ο Κέρυ δήλωσε ότι συντελείται γενοκτονία κατά των χριστιανών και άλλων ομάδων από το ISIS. Πέραν τούτου όμως ουδέν. Οι ΗΠΑ άλλοτε βομβαρδίζουν και άλλοτε πετάνε κατόπιν σφοδρών πιέσεων, καμία δήλωση. Έτσι είναι ο «ανθρωπισμός» της αυτοκρατορίας της Ουάσινγκτον. Να μην ξεχνάμε την πρόσφατηαπίστευτη καταγγελία του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης,Ρούντι Τζιουλιάνι κατά της Χίλαρι Κλίντον. Ο Τζιουλιάνι κατηγόρησε την Κλίντον, ότι ευθύνεται έμμεσα για την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους, δηλώνοντας μάλιστα ότι η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών «συνέβαλε στην δημιουργία του ISIS» και ότι «μπορεί να θεωρείται ιδρυτικό μέλος του ισλαμικού κράτους»!


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails