Saturday, April 16, 2016

Φτιάχνουν μoυσουλμανική «πόλη» 4.000 ατόμων στον Σκαραμαγκά για να αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά

Από την Πέμπτη ξεκινάει η μεταφορά προσφύγων-λάθρο στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, όπου οι δυνάμεις του στρατού εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για την τοποθέτηση οικίσκων και κατασκευάζουν πρόχειρες αποχετεύσεις όπου αναμένεται να φιλοξενηθούν περισσότεροι από 4.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.
Η διαδικασία μετακίνησή τους, θα λα΄βει χώρα την Πέμπτη το πρωί με λεωφορεία με βάση νέο σχεδιασμό του υπουργείου Ναυτιλίας.

Οι εκτιμήσεις των εμπλεκόμενων Υπουργείων είναι ότι στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά που βρίσκεται κοντά στον Πειραιά θα υπάρξει η δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 4.000 ατόμων.
Ένας βασικός λόγος που θα γίνει αυτό είναι ότι τώρα έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και το καλοκαίρι η κίνηση θα είναι στο φουλ και κανείς δεν θέλει το μεγαύτερο λιμάνι της χώρας να παρουσιάζει τότε αυτή την εικόνα
Πολλοί λαθρομετανάστες και πρόσφυγες όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπάθησαν από άλλα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας να μετακινηθούν από μόνοι τους με ταξί η λεωφορεία προς το Σκαραμαγκά, ωστόσο οι αρχές δεν τους επέτρεψαν την είσοδο καθώς η όλη διαδικασία θα γίνει με προγραμματισμό και σχεδιασμό. Ήδη αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο κέντρο 1050 άτομα.
Ανάλογη κίνηση από μετανάστες και πρόσφυγες να μετακινηθούν προς το λιμάνι του Πειραιά από άλλες δομές φιλοξενίας προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν μια θέση στο Σκαραμαγκά, έγινε και μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο το λιμενικό σώμα στο πλαίσιο μέτρων αποτροπής από την Παρασκευή έδωσε εντολή και σφραγίστηκαν τα έγγραφα ταυτοποίησης των ατόμων που διαμένουν λιμάνι.
Το πρωί έφτασαν 6 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star1 ενώ στους χώρους του λιμανιού βρίσκονται ήδη 3730 άτομα.
Χθες παρά το γεγονός ότι τρία λεωφορεία βρέθηκαν στο λιμάνι προκειμένου να μεταφέρουν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες σε Μαλακάσα και Οινόφυτα κανείς δεν επιβιβάστηκε σε αυτά ενώ για σήμερα δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για μεταφορά σε δομές φιλοξενίας.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails