Saturday, April 30, 2016

Ερχονται κατασχέσεις ακινήτων Το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το σχέδιο της κυβέρνησης



ΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ
 
 
Μμμμμ ... το ΣτΕ, έκρινε νόμιμες τις... κατασχέσεις...
ΚΟΠΙΑΣΤΕ!
ΚΟΠΙΑΣΤΕ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ... 
ΓΟΥΣΤΑΡΩ!
 
ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ, ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΙΣΑΜΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΜΙΟ ΙΔΡΩΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΕΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΤΕ ΠΑΡΕΑ,  ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ...
 
Καλλιόπη Σουφλή

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο προεδρικού διατάγματος με το οποίο καθορίζεται ο τρόπος που προσδιορίζεται η αξία ενός ακινήτου όταν αυτό κατάσχεται, αλλά και ποιο είναι το αρμόδιο όργανο που προσδιορίζει την εμπορική αξία του ακινήτου.


Σύμφωνα με το σχέδιο του διατάγματος που κατέθεσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, υπεύθυνος για τον καθορισμό της αξίας του ακινήτου που βγαίνει στον πλειστηριασμό είναι ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να προσλάβει έναν εκτιμητή από το Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών.

Ο τελευταίος, πρέπει μέσα σε συγκεκριμένη ημερομηνία να συντάξει και να παραδώσει έγγραφη εκτίμηση στον δικαστικό επιμελητή, «σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά ή τα διεθνή αναγνωρισμένα εκτιμητικά πρότυπα” για την αξία του ακινήτου.

Η αμοιβή για την διενέργεια της εκτίμησης καθορίζεται εκ των προτέρων ελεύθερα μετά από έγγραφη συμφωνία για την ανάθεση του έργου, ενώ υπόχρεος για την καταβολή της αμοιβής αυτής είναι αυτός που επισπεύδει τον πλειστηριασμό, πχ η Τράπεζα.
 
Πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails