Sunday, April 17, 2016

ΑΥΣΤΡΙΑ: Ακτιβιστές της Γενιάς της Ταυτότητας διέκοψαν θεατρική παράσταση υπέρ των «προσφύγων»...Ο ρόλος της Εβραίας Elfriede Jelinek


Η αυστριακή αστυνομία δήλωσε την Παρασκευή ότι κυνήγησε «ακροδεξιούς ακτιβιστές» που εισέβαλαν σε ένα θέατρο της Βιέννης κατά τη διάρκεια ενός θεατρικού έργου που έπαιζαν πρόσφυγες, ψεκάζοντας ψεύτικο αίμα στο κοινό.



Η διαμαρτυρία από την κίνηση Identitaire πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ λίγο μετά την έναρξη του “Die Schutzbefohlenen” ("Ικέτιδες"), στο οποίο έπαιζαν  αιτούντες άσυλο από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Περίπου 30 διαδηλωτές, κυρίως άνδρες, ανέβηκαν στη σκηνή κουνώντας σημαίες και ξεδίπλωσαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε:«Υποκριτές! Αντιστεκόμαστε στην παρακμή σας».

Έριξαν επίσης φυλλάδια λέγοντας «η πολυπολιτισμικότητα σκοτώνει» και ψεύτικο αίμα στους 700 θεατές που ήταν μέσα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων APA ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ThomasΤόμας Keiblinger.

Ακολούθησε μια σύντομη συμπλοκή μεταξύ των ακτιβιστών και μερικών από το κοινό που τελικά τους έβγαλαν έξω από το αμφιθέατρο και εγκατέλειψαν τη σκηνή.

Σκηνή από το έργο: ο κακός αστυνομικός και οι ταλαίπωροι πρόσφυγες
Ο Αυστριακός υπουργός Πολιτισμού Josef Ostermayer είπε ότι"σοκαρίστηκε" από το περιστατικό, που ήταν το τελευταίο σε μια σειρά από επιθέσεις από την το κίνημα της Ταυτότητας.

«Η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της τέχνης και η ελευθερία του λόγου είναι απαράβατη όπως και η προστασία των μειονοτήτων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου

Το βραβευμένο αυτό έργο της Αυστριακής νομπελίστριας Ελφρίντε Γέλινεκ (Elfriede Jelinek) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 2014, μιλάει για αυτό που η συγγραφέας βλέπει ως απάνθρωπη μεταχείριση των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη. 
Η Elfriede Jelinek (φωτο) είναι φεμινίστρια. Και είναι επίσης εβραϊκής καταγωγής.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails