Monday, May 2, 2016

"Μερικοί απ’ τους μεγαλύτερους δολοφόνους της σύγχρονης ιστορίας ήταν Εβραίοι"....Aρθρο με στοιχεία του Sever Plocker


Οι Εβραίοι του Στάλιν
Το άρθρο είναι του Sever Plocker στην ιστοσελίδα της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας στο Ισραήλ της Yedioth Ahronoth
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μερικοί απ’ τους μεγαλύτερους δολοφόνους της σύγχρονης ιστορίας ήταν Εβραίοι
Περίπου 90 χρόνια πριν, μεταξύ της 19ης και
20ης Δεκεμβρίου 1917, στη μέση της Επανάστασης των Μπολσεβίκων και του εμφυλίου πολέμου, ο Λένιν υπέγραψε ένα διάταγμα που ζητούσε τη θέσπιση ενός οργάνου αντικατασκοπείας, τη άγνωστη Τσέκα.

Σε μικρό χρονικό διάστημα η Τσέκα έγινε η μεγαλύτερη και πιο απάνθρωπη υπηρεσία κρατικής ασφαλείας . Η οργάνωσή της άλλαζε κάθε μερικά χρόνια όπως και τα ονόματά της: Απο Τσέκα, σε GPU, αργότερα σε NKVD και τέλος σε KGB.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον αριθμό των νεκρών για τον οποίο η Τσέκα ήταν υπεύθυνη στις διάφορες εκφάνσεις της, αλλά ο αριθμός είναι σίγουρα τουλάχιστον 20 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένου των θυμάτων της αναγκαστικής κολλεκτιβοποίησης, της πείνας, των μεγάλων εκκαθαρίσεων, των εξοριών, των απελάσεων, των εκτελέσεων και των μαζικών θανάτων στα Γκούλαγκ.
Ολόκληρα κοινωνικά στρώματα εξαλείφθηκαν: Ανεξάρτητοι αγρότες, εθνικές μειονότητες, η αστική τάξη, ανώτεροι αξιωματικοί, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, ακτιβιστές του εργατικού κινήματος, «μέλη της αντιπολίτευσης», που ορίστηκαν εντελώς τυχαία και αμέτρητα μέλη του ίδιου του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Ο ιστορικός Νίαλ Φέργκιουσον στο βιβλίο του «The War of the World» γράφει ότι καμιά επανάσταση στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν καταβρόχθισε τα παιδιά της με την ίδια ασυγκράτητη όρεξη όσο η Σοβιετική Επανάσταση. Στο βιβλίο του για τις εκκαθαρίσεις του Στάλιν, ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ δρ. Igal Halfin γράφει ότι η Σταλινική βία ήταν μοναδική στο γεγονός ότι στρεφόταν στο εσωτερικό της χώρας.
Ο Λένιν, Ο Στάλιν και οι διάδοχοί τους δεν θα μπορούσαν να κάνουν όσα έκαναν χωρίς την ευρείας κλίμακας συνεργασία με τους πειθαρχημένους «αξιωματούχους της τρομοκρατίας», τους σκληρούς ανακριτές, τους ρουφιάνους, φύλακες, δικαστές, τους διεστραμμένους και τις πολλές ματωμένες καρδιές μελών της προοδευτικής Δυτικής Αριστεράς που εξαπατήθηκαν απ’ το Σοβιετικό καθεστώς τρόμου και παρείχαν σ’ αυτό ακόμη και πιστοποιητικά kosher.
Όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά, παρόλο που τα αρχεία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης δεν έχουν ανοιχθεί εντελώς στο κοινό. Αλλά ποιος ξέρει σχετικά;
Μέσα στην ίδια τη Ρωσία, ελάχιστα άτομα έχουν προσαχθεί στην δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που έκανε η NKVD και η KGB.
Στην Ρωσία λείπει εντελώς απ’ την δημόσια συζήτηση η ερώτηση «Πως συνέβη αυτό σε μας;» Αντίθετα με τα έθνη της Ανατολικής Ευρώπης, οι Ρώσοι δεν διευθέτησαν το Σταλινικό παρελθόν τους.
Και μεις οι Εβραίοι; Ένας Ισραηλινός μαθητής τελειώνει το γυμνάσιο και δεν έχει καν ακούσει το όνομα «Genrikh Yagoda» του μεγαλύτερου Εβραίοι δολοφόνου του 20ου αιώνα, τον αναπληρωτή διοικητή της GPU και ιδρυτή και διοικητή της NKVD.
Ο Yagoda εφάρμοσε επιμελώς τις διαταγές του Στάλιν για κολεκτιβοποίηση και είναι υπεύθυνος για τους θανάτους τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι Εβραίοι πληρεξούσιοί του εγκατέστησαν και διαχειρίστηκαν στο σύστημα Γκούλαγκ (Η ονομασία Γκουλάγκ, ή και Γκούλαγκ, είναι το αρκτικόλεξο της σοβιετικής υπηρεσίας που επόπτευε τα «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., όπου εξορίζονταν οι πάσης φύσεως αντιφρονούντες πολιτικοί κρατούμενοι, ύποπτοι κ.λπ»).
Όταν πια ο Στάλιν δεν τον έβλεπε ευνοϊκά, ο Yagoda υποβιβάστηκε και εκτελέσθηκε και αντικαταστάθηκε απ’ τον Yezhov, τον «αιμοσταγή νάνο».
Ο Yezhov δεν ήταν Εβραίος αλλά ήταν είχε σύζυγο μια ενεργή Εβραία. Στο βιβλίο του «Στάλιν: Το Δικαστήριο του Κόκκινου Άστρου», ο Ιουδαίος ιστορικός Sebag Montefiore γράφει ότι κατά την διάρκεια του τρόμου, όταν η Κομμουνιστική φονική μηχανή εργαζόταν με όλες τις δυνάμεις της, ο Στάλιν ήταν περικυκλωμένος από νεαρές Εβραίες.
Ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του Στάλιν ήταν και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του ο Εβραίος Lazar Kaganovich. Ο Montefiore τον χαρακτηρίζει ως τον «πρώτο Σταλινικό» και προσθέτει ότι δεν τον κούνησαν απ’ την θέση του οι θάνατοι απ’ την προσχεδιασμένη πείνα στην Ουκρανία(το άγνωστο Γολοντομόρ), μια απαράμιλλη τραγωδία στην ιστορία του ανθρώπινου είδους μαζί με τα εγκλήματα των Ναζί και τον τρόμο του Μάο στην Κίνα.
Πολλοί Εβραίοι πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο της Κομμουνιστικής Επανάστασης και βάψει τα χέρια τους με αίμα αιώνια. Θα αναφέρουμε μόνο έναν ακόμη: τον Leonid Reichman, που ήταν επικεφαλής του ειδικού τμήματος της NKVD και επικεφαλής ανακριτής της οργάνωσης και ιδιαίτερα σκληρός σαδιστής.
Το 1934 σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στατιστικά, το 38,5% των ατόμων που κατείχαν τις ανώτερες θέσεις στους Σοβιετικούς μηχανισμούς ασφαλείας ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και αυτοί σταδιακά εξοντώθηκαν στις επόμενες εκκαθαρίσεις. Σε μια συναρπαστική διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ την εβδομάδα αυτή, ο δρ. Halfin περιέγραψε τα κύματα του σοβιετικού τρόμου ως ένα «καρναβάλι μαζικών δολοφονιών» , «φαντασία των εκκαθαρίσεων» και «Μεσσιανισμό του Κακού». Αποδεικνύεται ότι και οι Εβραίοι όταν γοητεύονται από μεσσιανικές ιδεολογίες μπορούν να γίνουν μεγάλοι δολοφόνοι, μεταξύ των μεγαλύτερων της σύγχρονης ιστορίας.
Οι Εβραίοι που δραστηριοποιήθηκαν στις συσκευές τρόμου(στη Σοβιετική Ένωση και στο εξωτερικό της) και που τις καθοδήγησαν πολλές φορές, δεν το έκαναν αυτό, προφανώς ως Εβραίοι αλλά μάλλον ως «Σταλινικοί», «Κομμουνιστές», και «Σοβιετικός λαός». Ως εκ τούτου θα μπορούσαμε εμείς οι Εβραίοι να αγνοήσουμε την καταγωγή του και να «κάνουμε τους χαζούς» λέγοντας: Τι σχέση έχουμε εμείς μ’ αυτούς; Αλλά ας μην τους ξεχάσουμε.
Η δική μου άποψη είναι διαφορετική. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι ένα πρόσωπο θα πρέπει να θεωρείται μέλος του εβραϊκού λαού όταν κάνει σπουδαία πράγματα, αλλά δεν θεωρείται μέλος του εβραϊκού λαού όταν κάνει κατάπτυστα πράγματα.
Ακόμα και αν το αρνούμαστε, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απ’ την εβραϊκή καταγωγή των «δημίων» μας, που υπηρέτησαν τον Κόκκινο Τρόμο με πίστη και αφοσίωση απ’ την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του. Οι άλλοι θα μας θυμίζουν πάντα την καταγωγή τους.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails