Wednesday, August 3, 2016

21χρονη κοπέλα: «Ο μουσουλμάνος πατέρας μου με κρατά φυλακισμένη σε κλουβί»

Σοκ προκαλεί η φωτογραφία που έστειλε μια 21χρονη γυναίκα από την Ουαλία σε μία φίλη της, η οποία την δείχνει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, μέσα στο κλουβί στο οποίο την κρατά φυλακισμένη ο πατέρας της επειδή φίλησε έναν Αμερικάνο φοιτητή.

Η νεαρή Amina Al-Jeffery, η οποία γεννήθηκε στο Σουάνσι, μετακόμισε με τους δικούς της πριν από τέσσερα χρόνια στη Σαουδική Αραβία, τον τόπο καταγωγής του αυστηρού μουσουλμάνου πατέρα της. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, o 62χρονος Mohammed Al-Jeffery, ακαδημαϊκός στο επάγγελμα, δεν ενέκρινε τον δυτικό τρόπο ζωής και έτσι αποφάσισε να απομακρύνει την οικογένειά του από αυτόν, επιβάλλοντάς τους να μετακομίσουν στην Τζέντα.
Όπως ισχυρίζεται η 21χρονη, η επιστροφή στην πατρίδα έκανε ακόμα πιο αυστηρό τον ήδη δύστροπο πατέρα της, ο οποίος άρχισε να της επιβάλλει κάθε είδους απαγορεύσεις και σκληρές τιμωρίες που θα θεωρούνταν τελείως παράλογες στην Ουαλία. Αυτές περιλαμβάνουν τη στέρηση φαγητού και νερού, τη σωματική κακοποίηση αλλά και τον εξαναγκασμό σε έναν ιδιαίτερα καταπιεστικό τρόπο ζωής. Το αποκορύφωμα, μάλιστα, ήταν ο εγκλεισμός της άτυχης κοπέλας σε ένα μεγάλο κλουβί όταν οι αρχές την συνέλαβαν επειδή φίλησε σε δημόσιο χώρο έναν Αμερικάνο φοιτητή.
Η Amina έστειλε την φωτογραφία που την δείχνει μέσα στο εν λόγω κλουβί σε μία φίλη της στην Ουαλία, ζητώντας βοήθεια. Η 21χρονη κατάφερε πρόσφατα να επικοινωνήσει με δικηγόρους στην Ουαλία, ζητώντας τους να κινήσουν τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες για να μπορέσει να απελευθερωθεί από τον δυνάστη πατέρα της. Ωστόσο, η υπόθεση κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, αφού η νομοθεσία της Σαουδικής Αραβίας καθιστά τις γυναίκες υποχείρια των ανδρών «κηδεμόνων» ή συζύγων τους, ακόμα και όταν η κακοποίηση που υφίστανται μπορεί να αποδειχθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Amina, που παραμένει υποχρεωμένη να μένει στο σπίτι του πατέρα της, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι την κρατά σε ένα «ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κάγκελα» στο διαμέρισμά τους, τις ώρες που ο ίδιος διδάσκει στο πανεπιστήμιο.
Miss Al-Jeffery (pictured) claims her father now locks her up inside a cage after she was allegedly caught kissing and hugging an American student at a Saudi university - and subsequently arrested
The 21-year-old was whisked off to Saudi Arabia by her father four years ago

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails